Venstre ignorerer ønske om hastebehandling fra Dansk Industri

Landbrugslobbyen i Venstre vandt: "Jeg kan bekræfte, at der har været oprør i partiet," siger tidl. formand for Landbrug og Fødevarer, Peter Gæmelke
Foto: Flickr Venstre: Henrik Bjerregrav
Mandag valgte Venstre at ignorere en indtrængende appel fra Dansk Industri om at medvirke til, at Folketinget hastebehandler lov om aflivning af samtlige danske mink.

I stedet vandt landbrugslobbyen i Venstre et regulært opgør om linjen i partiet. Det betød, at V-formand Jacob Ellemann-Jensens linje om at acceptere en hurtig nedslagtning af samtlige mink - som anbefalet af sundhedsmyndighederne - tabte.

Nok så overraskende bekræfter tidligere formand for Landbrug og Fødevarer, medlem af Venstres Forretningsudvalg, Peter Gæmelke, at partiets landbrugsvendlige fløj gjorde oprør mod Ellemann-linjen søndag aften og mandag morgen:

"Jeg kan bekræfte, at der har været oprør i partiet, og derfor har jeg også med glæde noteret mig, at man til formiddag har slået fast, at man ikke vil være med til at haste det her indgreb igennem," sagde han til TV 2 mandag lige efter at landbrugs-Venstre havde vundet slaget.

Hensynet til eksporten forduftede

Søndag aften godt halv ti havde Jakob Ellemann-Jensen ellers lagt linjen i Venstre i forhold til nedlukningen af hele minkerhvervet: Venstres kommunikation skulle tage udgangspunkt i tillid til myndighedernes anbefaling, Danmarks omdømme i resten af verden, og hensynet til at landets virksomheder kan blive ramt på eksporten, hvis der bliver skabt tvivl om, hvorvidt Danmark har styr på det.

Linjen blev lagt fast i en mail til folketingsgruppen og partiets ansatte på Christiansborg.

allerede inden midnat havde landbrugslobbyen i Venstre "pelset" partiets formand, Jacob Ellemann-Jensen

"Her og nu gælder det om at have øje på bolden: Danskernes sundhed, erstatning til minkerhvervet og åbenhed og klar kommunikation, så vi holder vores eksportmuligheder åbne," skrev han opsummerende i slutningen af mailen, ifølge Avisen Danmark.

Men det strømmede ind med protester - og allerede inden midnat havde landbrugslobbyen i Venstre "pelset" partiets formand, Jacob Ellemann-Jensen.

DI: Så hurtigt som muligt

Ved at følge landbrugs-lobbyen valgte Venstre samtidig at ignorere en indtrængende appel fra Dansk Industri om at medvirke til, at Folketinget samlet og hurtigt vedtager en hastelov, så samtlige mink i hele Danmark kan blive slået ned:

"Vi vil opfordre til, at et politisk flertal står sammen om at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vedtager loven i fællesskab", sagde administrerende direktør i Dansk Industri mandag til Ritzau ifølge Landbrugsavisen.

Almindeligt lovbehandling tager som minimum flere måneder. Det kan man ikke vente på, siger DI:

Derfor må dette her gennemføres og færdiggøres så hurtigt som overhovedet muligt

"Minkene udgør en reel og alvorlig smitterisiko. Der er vi gået resolut til værks i Danmark på baggrund sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Derfor må dette her gennemføres og færdiggøres så hurtigt som overhovedet muligt. Så vi kan bevare danske fødevarers høje image og standard i verden", siger Lars Sandahl Sørensen.

Opdateret med citater fra Jacob Ellemann-Jensens mail til folketingsgruppen og partiets ansatte

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Venstre har aldrig lært af fejl, Løkke , Støjberg, hjort,Fogh, og altid reddet af DF. Det er hykleri at høre på dem nu

Det værste er fortsat den store magt Løkke har.
Det mest imponerende er, at de er ligeglade med de almindelige danskeres helbred, her ikke mindst de mest sårbare, der kan risikere, at skulle igennem flere vacciner før de bliver raske, hvis da når det.
Alle har været glade fordi produktionen i Danmark og dermed danske arbejdspladser har klaret sig indtil nu, vi må håbe danskerne huske hvilket parti der kostede arbejdspladser, ellers må vi være deres hukommelse.
Steen

Ja så viste venster igen at det var pengene først,så gør det ikke noget at der ryger lidt af befolkningen.hørte mødet i folketinget idag hvor de forskellige partier pustede sig op som nogle værre gade drenge,det er sørgeligt at vi har sådan nogle valgt ind i folketinget,hvor mange gange var det at venstre brød grundloven,men med hjælp fra tulle og pia med de himmelblå føj hvor skulle i skamme jer også lars ulykke,han er så misundelig på Mette så det ligefrem lyser ud af ham.

Venstre er på vej til nedsmeltning, og Løkke er klar i kulissen, og skubber til et væltende læs.
Ellemann er på vrøvlekurs. " Vi har stor tillid til Sundhedsstyrelsen, men ikke til regeringen" Jamen regeringen fulgte bare Sundhedsstyrelsens vejledning om at lukke minkfarmene. Man skal vist være Venstremand, hvis man ikke kan se, at det er noget vrøvl at sige.

Få så hastebehandlet det lovgrundlag. Mutationsfabrikkerne skal lukkes og avlerne skal have kompensation og fremtidsstøtte hurtigst muligt. Tag jer sammen Venstre.

Annonce