Venstre kræver ekstra skattelettelser

Det andet regeringsparti, Moderaterne, hilser Venstre-kravet velkomment, mens reaktionen fra Socialdemokratiet er kølig, i bedste fald henholdende.
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Troels Lund Poulsen (V), forsvarsminister
Onsdag krævede Venstre ekstra skattelettelser - ud over de skattelettelser for fem milliarder kroner som allerede fremgår af SVM-regeringsgrundlaget, 'Ansvar for Danmark'.

Venstres fungerende leder, fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen, henviser til, at nye tal viser, at det økonomiske råderum er vokset med 16 milliarder kroner.

Venstre ønsker, at yderligere skattelettelser kommer til at fremgå af SVM’s kommende 2030-plan for økonomien.

Danskerne skal beholde flere af deres penge

“Danskerne skal beholde flere af deres penge. Det gælder både almindelige lønmodtagere og virksomheder, og det skal være i en størrelsesorden, så det kan mærkes,” siger Venstres politiske ordfører, Morten Dahlin, til TV 2.

Dahlin ønsker ikke at konkretisere Venstres krav, men understreger, at nøgleordene er, at det skal være mere attraktivt at tage et fuldtidsarbejde, at skattelettelserne skal bidrage til at øge arbejdsudbuddet, og så skal skattelettelserne være i en størrelsesorden, der kan mærkes.

Sød musik for Moderaterne

Det er sød musik for det andet regeringsparti, Moderaterne:

“Når der er kommet et andet billede af vores råderum, så skal vi jo også være parate til at finde ud af, hvordan de penge skal bruges. Og der er vi sådan set også med på, at det sagtens kunne være, at vi gav nogle flere lettelser udover dem, der allerede står i regeringsgrundlaget,” siger Moderaternes skatteordfører, Mohammad Rona, til DR Nyheder.

Hos det tredje regeringsparti, Socialdemokratiet, er begejstringen for Venstrekravet kølig, i bedste fald henholdende.

Jeg ser ikke for mig, at der er behov for yderligere skattelettelser

“Jeg ser ikke for mig, at der er behov for yderligere skattelettelser end dem, som allerede er aftalt i regeringsgrundlaget,” skriver partiets skatteordfører, Anders Kronborg, således på Twitter.

Statsministeren henholdende

Statsminister Mette Frederiksen forholdt sig henholdende, da hun forleden under sit rigsmøde-ophold i Grønland blev bedt om at forholde sig til Venstres nye skattekrav:

“Jeg står ikke og forhandler en 2030-plan her, men det er rigtigt, at der er et andet økonomisk råderum, fordi det går godt i dansk økonomi. Men derudover kommer jeg ikke til at gå ind i, hvad der skal være en del af vores 2030-plan.”

Jeg står ikke og forhandler en 2030-plan her

Socialdemokratiets politiske ordfører, Christian Rabjerg Madsen, skriver i et mailsvar til flere medier, at regeringens økonomiske prioriteringer vil fremgå af den 2030-plan, som SVM fremlægger til efteråret: 

“Men midlerne gør det ikke alene, vi har brug for at fortsætte reformsporet og øge arbejdsstyrken, så vi får de sygeplejersker, håndværkere og SOSU’er, der er behov for. Regeringens samlede økonomiske prioriteringer, vil man kunne se, når vi i efteråret fremlægger en ny 2030-plan.”

Regeringen har allerede brugt fem af de 16 ekstra milliarder kroner på et varigt kvalitetsløft af sundhedsvæsenet og en kræftplan fem.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Kommentarer

Det økonomiske råderum er vokset, korrekt sagt, der er opkrævet for meget i skat .Under inflationen som vi stadigvæk har, er pengene strømmet ind i ekstra moms .Derfor er det rimeligt med skattelettelser, det er befolkningen der tjener pengene, og det er urimeligt at så mange skal lide nød, alt medens mette rejser rundt
og deler penge ud.

De rige lider ingen nød, og skal nok klare sig uden din medfølelse og omsorg. Dem behøver du slet ikke være så bekymret for.

At give skattelettelser kan gøres helt enkelt.
Forhøj personfradraget.

Samtidig mens sygehusvæsenet, ældreplejen, daginstitutioner osv. er ved at bryde sammen kræver Venstre skattelettelser. Den almindelige lønmodtager, og dermed den almindelige dansker, bliver taget ved røven i hidtil usete dimensioner.

Vi skal have valg. OG DET SKAL VÆRE NU.

Ja, så bliver der vel plads til nogle af de andre "skatteopkrævere", som der ikke kan føres kontrol med. Mobilselskaber, elselskaber, forsikringsselskaber, Banker og, i et vist omfang, detailhandelen og boligmarkedet.
Fortsæt selv.

Først afskaffer regeringen store bededag - for at skaffe flere penge. Så foreslår nogle i regeringen at give skattelettelser - hvor er den store fortælling blevet af? Er der en voksen til stede?

Er der over hovedet nogen, som har tænkt på, hvor hårdt de velhavende og rige har det? HVA. Tror I foldehoveder det er sjovt at være rig? HVA. Med de renter der i dag er på realkreditten er det nærmest umuligt at få pengene til at slå til. Og så er der udgifter til sundhedsforsikringer, sommerhuse i ind og udland, ikke bare en, men to Porsche, mindst fire rejser årligt til caribien, og så millioner til tidlig selvpension som 50 årig.

Har I fattige fjolser overhovedet fattet, hvad det betyder at være rig? HVA.

I har det bare så godt uden ansvar og store økonomiske forpligtilser. I kan leve af at samle flasker. Det sande frie liv. I skulle bare prøve at være rig en dag. HVA.

Annonce