Venstre-krigen fortsætter: “Jeg må tage dyb afstand fra den påstand”

V-partisekretær afviser pure beskyldninger fra nu tidl. formand for Venstre i Nordjylland om, at han arbejdede i krogene for en afsættelse af Inger Støjberg
Foto: Privat
Pernille Roth og Inger Støjberg - fotograferet sammen i juni 2019 i Allinge på Bornholm
Krigen i og omkring Venstre fortsætter på fuld styrke i kølvandet på Inger Støjbergs udmeldelse af Venstre.

Tirsdag beskyldte nu tidligere formand for Venstre i Nordjylland, Pernille Roth, Venstres partisekretær, Christian Hüttemeier, for allerede i juledagene at søge støtte til en afsættelse af Inger Støjberg som partiets næstformand.

Beskyldningerne dukker op i et afskedsbrev fra Pernille Roth til de omkring 4000 medlemmer af Venstre i Nordjylland. I afskedsbrevet begrunder hun nærmere, hvorfor hun nu - akkurat som Inger Støjberg - melder sig ud af Venstre.

Pernille Roth er ukendt i den brede offentlighed, men ud over at have været formand for Venstre i Nordjylland, har hun har også indtil denne uge været medlem af Venstres magtfulde forretningsudvalg.

V-partisekretæren afviser dog pure Pernille Roths beskyldninger:

Jeg kan på ingen måde genkende Pernilles Roths udlægning

“Jeg kan på ingen måde genkende Pernilles Roths udlægning af, at jeg skulle have samlet opbakning til at få Inger afsat som næstformand,” skriver Christian Hüttemeier i en skriftlig kommentar, som bringes i Ekstra Bladet.

Partisekretær Christian Hüttemeier - arbejdede i kulissen på opbakning til et kup mod Støjberg, mener Pernille Roth

 

Pernille Roth: Partisekretæren opererede i krogene

Hüttemeier fortsætter:

“Jeg må tage dyb afstand fra den påstand.”

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, har beskyldt Inger Støjberg for at være illoyal. Men det er tværtimod Jakob Ellemann-Jensen, der illoyal, mener Pernille Roth.

“Det gik op for mig, da jeg blev klar over, at Venstres partisekretær allerede i juledagene - altså inden Venstres forretningsudvalg overhovedet var hørt - begyndte at arbejde i krogene for at skaffe opbakning til, at Inger Støjberg – vores næstformand – skulle afsættes,” skriver Pernille Roth i sit afskedsbrev.

Men V-partisekretæren melder hus forbi:

“Jeg er partisekretær - og det er ikke mig, men Venstres landsmøde, der vælger formand og næstformand i Venstre. Det har jeg den dybeste respekt for,” skriver V-partisekretær, Christian Hüttemeier, videre i sin skriftlige kommentar.

Ellemann “strøg tændstikken”

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, stillede mellem jul og Nytår et ultimatum til partiets forretningsudvalg.

Enten forlader Inger Støjberg ledelsen, eller også gør jeg det, lød det fra Jakob Ellemann-Jensen, ifølge Pernille Roth.

Roth støttede som den eneste i forretningsudvalget Inger Støjberg.

“Jeg advarede ham (Jakob Ellemann, red.) og forretningsudvalget om, at det 'kunne risikere at sætte ild til vores parti'. Han strøg tændstikken alligevel,” skriver Pernille Roth i sit afskedsbrev.

“I hemmelighed”

Ifølge Pernille Roth blev rigsretssagen mod Inger Støjberg brugt som redskab i kuppet mod Inger Støjberg:

“Den har været brugt som redskab fra den aller øverste politiske ledelse for at skaffe sig af med Inger Støjberg, fordi man ikke har brudt sig om hendes politiske synspunkter,” skriver Pernille Roth.

Kuppet blev udført “i hemmelighed, bag om partiets valgte organisationsfolk.”

Pernille Roth betegner Jakob Ellemann-Jensen som vaklende og svag: 

en vaklende og svag formand

"Vi står med en splittet og dårligt ledet organisation, en vaklende og svag formand, uenighed om den politiske linje og et parti, som Venstres gruppeformand i Folketinget, Karsten Lauritzen, i et stort anlagt interview i Avisen Danmark kalder for "et håndværkertilbud"," skriver Pernille Roth - som beskrevet i Netavisen Pio tirsdag - i sit afskedsbrev.   

V-formand Jakob Ellemann betegnes som vaklende og svag

 

I brevet kritiserer den nu tidligere lokalformand også V-formand, Jakob Ellemann-Jensens, ageren i mink-sagen.

“Tætte venner og genboer”

Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen, gjorde tirsdag en del for at nedtone betydningen af Pernille Roths udmeldelse.

Lauritzen sagde således tirsdag til  Ritzau, ifølge TV2 Nord, at det er "helt normalt", at Venstres medlemmer melder sig ud.

"I det her tilfælde er der tydeligvis mange følelser på spil, for det er et meget mystisk angreb på Jakob Ellemann-Jensen, Venstre og de mange venstrefolk, der slider for at sikre vores parti fremgang og succes," sagde gruppeformanden, og lod forstå, at udmeldelsen nok så meget handler om, at Pernille Roth og Inger Støjberg er nære veninder:

Jeg tror dog, at det skal ses i lyset af, at Pernille og Inger er tætte venner og genboer

"Jeg tror dog, at det skal ses i lyset af, at Pernille og Inger er tætte venner og genboer."

Pernille Roth bor i Hadsund - et par huse væk fra Inger Støjbergs bopæl.

Over for TV2 Nord bekræfter Pernille Roth, at hun og Inger Støjberg ses privat, men hun understreger samtidig, at hendes tilknytning til Venstre går meget længere tilbage end hendes naboskab med Støjberg:

“Man kan sige, at det er en medvirkende faktor, men mit medlemsskab og mit forhold til Venstre er væsentligt længere end mit forhold til Inger Støjberg,” siger Pernille Roth til TV2 Nord.

Inger Støjberg og Pernille Roth under tur til Nationalpark Thy sommeren 2017

 

Pernille Roth blev medlem af Venstre i 2003.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Er der en voksen til stede? Inger S har selv gravet den grøft hun er faldet i, hverken mere eller mindre. Enten hun dømmes eller ej, har hun og Lars Løkke troet at de kunne manipulere den nye formand, det fandt han dig ikke i. Hvad der sker fremover, kan man kun gisne om, se på S det tog dem ti år udenfor indflydelse og intern ballade at komme på fode igen efter opgøret, Auken/Nyrup, hvor de radikale som vanlig var den lille grønne orm, der skabte balladen. 2011 begyndte Thorning at samle partiet og Mette Frederiksen har fået politikken med også plus en hel del mere. Ting tager tid.

Overraskende at se en stærk V kvinde folde sig ud. Hvor er de få. Hvad gør de ved dem i det parti?

"Karsten Lauritzen sagde således tirsdag til Ritzau, ifølge TV2 Nord, at det er "helt normalt", at Venstres medlemmer melder sig ud."

Det har han unægtelig ret i. iflg. meningsmålingerne kunne det godt ligne en tendens.

Enhver burde kunne se, at Jakob Ellemann ikke er den rigtige til at lede Venstre.

Annonce