Venstre løber fra valgløfte om uddannelsesloft

V lovede under valgkampen at partiet ville stemme for en afskaffelse af uddannelsesloftet, men det vil V-formand Jakob Ellemann ikke længere skrive under på
Venstre løber tilsyneladende fra sit ellers klare valgløfte om at ville støtte en afskaffelse af det omdiskuterede uddannelsesloft.

Det kom frem under en partilederdebat i Folketinget tirsdag.

Statsminister og S-formand, Mette Frederiksen, nævnte i debatten, at hun havde hørt på Socialdemokratiets gruppemøde tidligere på dagen, at Venstre alligevel ikke stemte for en afskaffelse af uddannelsesloftet.

Det kan ikke passe, vel

“Det kan ikke passe, vel,” lød det appellerende fra Mette Frederiksen til Venstres formand, Jakob Ellemann.

Svaret fra Jakob Ellemann lød - ordret citeret - således:  

“Vi står også ved, at vi har sagt , at hvis vi kan finde en fornuftig finansiering, så er vi ikke imod at fjerne uddannelsesloftet. Ulykkeligvis så er det ikke lykkedes regeringen heller på det her punkt at finde en fornuftig finansiering. Og det er trist.“

“Vildt”

Ellemanns bekræftelse af, at Venstre - alt andet lige - igen er vendt på en tallerken og nu ikke længere vil stemme for en afskaffelse af uddannelsesloftet, fik omgående en stribe fremtrædende socialdemokrater til twitter-tasterne.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) borer i sagen over for Ellemann og tidligere uddannelses- og forskningsminister, V-partifællen Tommy Ahlers, der under valgkampen var først ude og proklamere, at Venstre nu var parat til at droppe det omdiskuterede uddannelsesloft: 

“Hmm, Venstre og ikke mindst Tommy Ahlers: Synes I lovede i valgkampen, at I ville bidrage til at afskaffe uddannelsesloftet. Men åbenbart: ikke alligevel. Forstår ikke?”

Uddannelses- og Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen ærgrer sig højlydt over Venstres tilsyneladende valgløfte-flugt:

Det havde været en fair ting at fortælle landets unge inden valget

I denne uge fremsætter vi loven, der afskaffer uddannelsesloftet. I folketingsdebatten netop nu kan Jakob Ellemann desværre fortælle, at det bliver uden Venstres støtte. Det havde været en fair ting at fortælle landets unge inden valget."

placeholder

Socialdemokratiets social dumping-ordfører, Bjørn Brandenborg, følger trop:

“Vildt! Jakob Ellemann og Tommy Ahlers lovede valgkampens spotlys og i bedste sendetid at sløje uddannelsesloftet. Nu er Venstre så åbenbart vendt på en tallerken og siger på FT-talerstol, at de ikke længere stemme for en afskaffelse af uddannelsesloftet.”

placeholder

Socialdemokratiets forskningsordfører Kasper Sand Kjær er oppe i det røde felt:

“Helt vildt at Jakob Ellemann på talerstolen i bekræfter at Venstre - stik imod deres løfter i valgkampen - stemmer imod afskaffelsen af uddannelsesloftet. Hvorfor Venstre ikke vil lette lidt af presset på de unge i uddannelsessystemet står rimeligt uklart.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Det siger alligevel noget om Pios ståsted i den politiske verden, at finansiering ikke skulle spille ind, men Socialdemokraterne vil måske være med til at bruge de penge de har givet til ikke vestlige indvandrere?

Nu har Socialdemokraterne også indrømmet at grundpillen i deres udlændingepolitik er et bluff nummer.

Længe siden vi har haft så utroværdig regering, Helle Thorning-Schmidt fremstår som troværdig statsminister i forhold til Mette Fup!

Annonce