Venstre med nyt udspil: Flere skal være ejere og konservativ rådmand siger stop

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til mandagens udgave af Netavisen Pios nyhedsoverblik Aktuelt.

 

Venstre vil have flere boligejere

Vi starter på Christiansborg, hvorVenstre har i dag præsenteret et boligudspil, som skal få flere danskere til at eje deres egen bolig.

Et af forslagene er, at førstegangskøbere skal kunne få et skattefradrag gennem en opsparing, der er øremærket til boligkøb.

Fradragsværdien skal være på 20 procent, og alle skal kunne indbetale 50.000 kroner om året i fem år. Med opsparingen kan et par over fem år sammen opspare 500.000 kroner og få en skattegevinst på 100.000 kroner.

Ud over det vil Venstre bruge 100 millioner kroner om året til at udvide antallet af ejerboliger med 122.000 over de næste ti år.

Det skal blandt andet ske ved at belønne kommuner, hvor der bliver bygget flest nye ejerboliger, og hvor sagsbehandlingstiden er kortest.

Venstre vil desuden afsætte tre milliarder kroner til en såkaldt støjpulje, der skal bekæmpe støj fra veje. Tre milliarder mere end der allerede er afsat i infrastrukturplanen.

placeholder

Forslaget om skattefradrag til boligopsparingen bliver mødt med skepsis fra både regeringen, de øvrige partier i blå blok og fra den borgerligt-liberale tænketank Cepos.

placeholder


Konservativ rådmand stopper: Har haft for store private omkostninger

Af private årsager stopper den konservative politiker Steen Stavnsbo som rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus.

Det oplyser Konservative i Aarhus i en pressemeddelelse.

"Jeg er grundlæggende et ret privat menneske. Det at være fuldtidspolitiker og en offentlig person på den måde, som jeg har været det de sidste knap to år, og nu senest som rådmand i år, har haft for store omkostninger privat," udtaler den afgående rådmand i pressemeddelelsen.

Da Steen Stavnsbo for anden gang blev valgt til Aarhus Byråd ved seneste kommunalvalg, var det med 6710 personlige stemmer.

Nicolaj Bang, der har været medlem af Regionsrådet siden 2014, overtager rollen som politisk leder og rådmand i Aarhus.

Steen Stavnsbo forlader posten som rådmand ved udgangen af august.

 


Kommunaldirektør havde ikke 'upassende nært forhold' til borgmester

En voldgiftssag har i dag afgjort, at det var uberettiget, da Frederica Kommune i sidste år bortviste den daværende kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe.

Det oplyser hendes faglige organisation DJØF i en pressemeddelelse.

Hun var mistænkt for at have "et upassende nært forhold" til daværende borgmester Jacob Bjerregaard.

Politiet vurderede senere, at det ikke kunne bevises, at der var begået noget strafbart.

Med bortvisningen stoppede udbetalingen af hendes løn og den sædvanlige opsigelsesperiode fjernet. Hendes kontrakt berettigede hende ellers til 18 måneders løn, svarende til tre millioner kroner.

 

Faglærte og ufaglærtes børn har dårligere trivsel i skolen

Børn med faglærte og ufaglærte forældre har flere problemer i folkeskolen end for børn af højtuddannede forældre.

Det skriver Fagbladet 3F.

Det gælder både, hvordan børnene generelt trives i skolen, men også særligt hvordan deres forhold er til deres skolekammerater.

I forhold til de langtuddannede er der nemlig dobbelt så mange ufaglærte forældre, der vurderer, at deres børn har problemer med de andre elever under indskoling. Hos børn af faglærte ligger det lidt under det dobbelte.

Problemerne er blandt andet, at børnene oftere er enspændere, bliver drillet af de andre eller er mindre vellidt.

Ifølge forskeren bag rapporten, så er et af problemerne, at skolen er for boglig, og at undervisningen mangler variation. Og den variation skal også gælde undervisning, man klarer med hænderne.

Læs hele artiklen her.

 

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

kan det virkelig passe? at emsige byrådspolitikkere og en journalist fra ekstra bladet slipper skadesløs fra at påføre Fredericias borgere en regning på mange millioner kroner. noget tyder på at der mangler erkendelser for manglende virkeligfornemmelse.

Annonce