Annonce

Venstre mod Inger Støjberg

En kronik af Kristian Jensen udlægges flere steder som et angreb på Inger Støjberg. Det er imidlertid langt fra første gang, at Støjbergs linje i udlændingespørgsmålet møder modstand blandt partifællerne.
Det vil langt fra være første gang, at Støjbergs linje møder intern modtand i partiet.

Den ene halvdel af Venstres formandskab, Kristian Jensen, præsenterer i weekenden en kronik i Søndagsavisen. Allerede nu er det imidlertid sluppet ud, at Jensen i kronikken giver udtryk for, at danske politikere burde sætte mere fokus på de positive sider ved indvandring, frem for kun at tale om problemerne.

Kristian Jensen skriver blandt andet, at ”alt for meget af debatten om personer i Danmark med anden etnisk baggrund end dansk tager udgangspunkt i problemerne. Og sagen er, at langt de fleste er kommet hertil med et klart ønske om at passe deres familie, passe deres arbejde og passe godt ind i det frie danske samfund med alle vores rettigheder og friheder”.

Formiddagen igennem har kommentatorer diskuteret, hvorvidt Jensen kronik skal ses som en irettesættelse af partiet politiske ordfører, Inger Støjberg, som over de seneste måneder har været ude med en række markante udtalelser om indvandrere.

Det vil i så fald langt fra være første gang, at Støjbergs linje møder intern modtand i partiet. Det er usædvanligt, at en ordfører, der skal tegne partiet, skaber så stor intern debat. Netavisen Pio har her samlet en række eksempler på, at markante Venstre-stemmer inden for de seneste otte måneder har undsagt den politiske ordfører.

Støjberg er historieløs og fræk
Det er sjældent, at Jens Rohde og Søren Pind står på samme side i de interne Venstre-opgør. Det var ikke desto mindre tilfældet, da Inger Støjberg i kølvandet på terrorangrebene i Paris i januar indledte sit eget særprægede forsvar for ytrings- og pressefriheden ved at fortælle JP, at avisen burde have bragt Muhammedtegningerne. ”Desværre ser det ud som om, de har givet op”, konstaterede Støjberg.

Det fik EU-parlamentsmedlem Jens Rohde til at fare til tasterne, hvor kan kaldte det ”temmelig historieløst og en smule frækt at angribe JP for ikke at stå op for ytringsfriheden”. Også Søren Pind kom JP til forsvar efter Støjbergs angreb.

Det er jo ikke første gang hun udbasunerer småracistiske bemærkninger i håb om at fange DF-stemmer.

Støjberg må have udtrykt sig uklart
Venstres tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen er tilsyneladende ikke nogen stor fan af Støjberg. I hvert fald har han ved flere lejligheder taget afstand fra såvel tone som indhold i Støjbergs udmeldinger. I kølvandet på Støjbergs udmelding om, at der skulle gøres større forskel på indvandrere alt efter hvilket land de kommer fra, konstaterede Ellemann: ”Jeg går ud fra som en given ting, at hun er kommet til at udtrykke sig uklart, for den form for forskel kan man ganske enkelt ikke gøre. Der er ingen tvivl i mit sind om, at man selvfølgelig ikke kan begynde at stille forskellige regler op for folk, og så er den sådan set ikke længere. Punktum”.

Støjberg udbasunerer småracistiske bemærkninger
Efter Inger Støjbergs berømte tur i biografen, hvor hun angiveligt blev generet af tre støjende indvandredrenge, gik også en række partifæller i rette med Støjberg, som blev beskyldt for at generalisere indvandrere. En af dem var Venstres folketingskandidat Kaare Traberg Schmidt, og han lagde ikke fingrene imellem: ”Som repræsentant for partiet i mange henseender mener jeg ikke, at det er sømmeligt, at hun kommer med den slags udtalelser, som er så meget på kant med, hvad en stor del af partiets øvrige medlemmer mener. Det er jo ikke første gang hun udbasunerer småracistiske bemærkninger i håb om at fange DF-stemmer”, lød det fra Venstre-kandidaten.

Nogle dansk-somaliere kommer fra høje sociale lag og har bedre internationalt udsyn, højere uddannelse og kan flere sprog end Inger Støjberg.

Støjberg graver grøfter
Venstres Eyvind Vesselbo var i efteråret 2014 ude i et hårdt angreb på Støjberg. Vesselbo kritiserede netop Støjberg for at grave de grøfter, som Kristian Jensen i dagens indlæg advarer mod. ”Jeg har svært ved at identificere mig med nogle af de udtalelser, der kommer fra Inger Støjberg. Det er en fuldstændig tåbelig debat. Sådan en debat er jo kun med til at grave grøfter”, udtalte Vesselbo til Politikken.

Støjberg er uliberal
Birthe Rønn Hornbeck er kendt for at sige sin mening. Også om Inger Støjberg. I forbindelse med Støjbergs udmelding om, at indvandrere fra muslimske lande skulle have sværere ved at få opholdstilladelse, udtalte Rønn, at ”Der er tale om uliberal politik og politik stridende imod konventioner, når Inger Støjberg vil udøve negativ særbehandling af muslimer. Hun afslører også ukendskab til somalierne. Nogle dansk-somaliere kommer fra høje sociale lag og har bedre internationalt udsyn, højere uddannelse og kan flere sprog end Inger Støjberg”.

 


Flere artikler om emnet