Venstre-politiker: Normalvægtige børn skal have kontant bonus

Børn der ved konfirmationsalderen er normalvægtige, skal have en kontant bonus på 22.000 kroner. Sådan lyder et forslag fra Venstre-politiker
”Jeg synes, at det er en god idé, hvis man siger, at når barnet skal konfirmeres, så får det 22.000 kroner skattefrit fra kommunen, hvis det har en normalvægt-”

Sådan lyder det fra Venstre-politikeren i Region Midtjylland, Jørgen Winther (V), mandag i TV2/Østjylland.

Formålet med forslaget er at komme problemet med overvægtige børn til livs på ”en anderledes måde”.

”Vi skal lave incitamenter, så det er muligt, at børn får en interesse i at slanke sig eller bevare vægten,” siger Jørgen Winther til TV2/Østjylland.

Forslaget afvises af både Socialdemokratiet og SF, som kalder det noget pjat.
Konen bakker op

En der til gengæld bakker op om forslaget, er Jørgen Winthers kone, Ulla Lægaard, der er børne- og ungdomspsykiater.

”Jeg har af og til børn, som jeg henviser til kommunen for ekstra støtte. Der er min erfaring, at kommunernes tilbud er for ringe. Det er sjældent, at de får den støtte, som de har brug for,” siger Ulla Lægaard.

Hun og manden mener, at det årligt vil koste langt mindre at give gevinsten til de unge i konfirmationsalderen, set i forhold til omkostninger ved livsstilssygdomme som diabetes senere i livet.

”Man skal sætte det i forhold til, hvilke udgifter der spares i den anden ende. Det er af værdi for samfundet, at der bliver færre overvægtige. De koster rigtigt meget,” siger Ulla Lægaard.
Ikke et færdigt forslag

Jørgen Winther fortæller, at forslaget ikke er helt pudset færdigt. Der er flere ting, som endnu ikke er arbejdet ind i forslaget endnu.

Nogen unge mennesker er fra genetikkens side bare tynde. Hvad med dem?

”Der har vi et stort problem, fordi ingen politikere vil give dem nogle penge, og vi får ikke noget ud af det. Og hvordan vi skal løse det, ved jeg ikke lige nu,” siger Jørgen Winther.

Den opgave skal skatteeksperter og ”andre kloge mennesker” løse, fortæller han.

Jørgen Winther, 73,  er uddannet læge og har siddet i 20 år i folketinget for Venstre, inden han i 2010 blev valgt til Regionsrådet i Midtjylland.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce