Venstre-profil: Det havde været bedre med Søren Gade som formand

I ny bog ærgrer Venstre-borgmester sig over, at det ikke var Søren Gade, der løb af med formandssejren i en kælder i 2014.
Foto: Pressefoto, Venstre
Søren Gade (V), medlem af Europa-Parlamentet

Annonce

Det havde været bedre for Venstre, hvis Søren Gade havde overtaget formandsposten i 2014 efter det berømte drama i Odense Congres Centers kælder.

Det skriver den mangeårige Venstre-profil og borgmester i Herning Lars Krarup, som selv var til stede i kælderen, i sin nye bog “Mennesker og muligheder”.

Det skriver B.T.

Det havde været bedre for Venstre

“Set i bakspejlet tror jeg, at det havde været bedre for Venstre, hvis Søren var blevet formand,” skriver Lars Krarup i kapitlet “Dramaet i kælderen”, hvor han beskriver forløbet i forbindelse med, at næstformanden, Kristian Jensen, forsøgte at erobre formandsposten.

Et forløb som bekendt endte med, at Lars Løkke Rasmussen blev siddende på posten.

Presset ud

I kapitlet beskriver Lars Krarup, hvordan han aktivt støttede Lars Løkke Rasmussen, men ellers selv havde været med til at få den populære Søren Gade overtalt til at blive formand i stedet for Kristian Jensen, hvis altså Lars Løkke Rasmussen måtte trække sig. Og nu skriver han altså, at det nok havde været bedre, hvis det havde endt med, at Søren Gade var blevet ny formand.

Lars Løkke Rasmussen trak sig som formand for Venstre i august 2019, efter at have tabt regeringsmagten, og efter endnu et drama, hvor han blev presset ud oven på møder i Venstres forretningsudvalg og hovedbestyrelse. Forinden havde Lars Løkke Rasmussen, i bogen “Befrielsens øjeblik”, talt om en regering med Socialdemokratiet hen over midten.

Ny formand blev i stedet Jakob Ellemann-Jensen, der blev valgt uden modkandidater.

Lars Krarup skriver samtidig, at Lars Løkke Rasmussen ellers havde lovet at gå af som formand efter folketingsvalget.

Vilje til magten

Søren Gade, som i dag er medlem af Europa-Parlamentet, gjorde det dengang klart, at han ikke har ambitioner om at blive formand og statsminister. Eller i hvert fald længere.

Den tidligere forsvarsminister, der stammer fra Holstebro, fik 201.626 personlige stemmer ved EU-valget i 2019.

Viljen til at ville magten

"Jeg sidder ikke med viljen til at ville magten," fortalte Søren Gade Euroman.

"Og hvis ikke du har viljen til at ville magten, så skal du ikke søge den, for så får du den heller ikke. Det kan jeg sige med 100 procents sikkerhed, fordi hvis jeg havde det, så kunne jeg jo bare melde mig på banen.”

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Nej bedste bud Lars Krarup, næstbedste Kristian Jensen og så Søren Gade. Løkke var en fejl det samme er Ellemann, men det er sundt for V at komme ned og vende og op igen, måske. Sådan gik det for S, de brugte tiden , mens V havde magten, til at lave politik m.m.og det er det, vi ser nu.

Annonce