Venstre-profil om Løkke: Han skaber tvivl hos vælgerne

”Den tidligere formand er mildt sagt ikke ramt af passivitet,” skriver folketingsmedlem Preben Bang Henriksen om sin partifælle.
Foto: Venstre
Preben Bang Henriksen (V), folketingsmedlem
Forhenværende statsminister og tidligere Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen har i sin blog i tabloidavisen B.T. skrevet om coronakrisen, hvor han bl.a. har kritiseret statsminister Mette Frederiksen (S) og regeringens håndtering af coronakrisen.

Det har imidlertid skabt tvivl hos både vælgere, presse samt politiske med- og modspillere om, hvorvidt Lars Løkke taler på vegne af Venstre – eller om de holdninger, han giver udtryk for i sine blogindlæg i B.T., står helt for egen regning.

Lars Løkkes skriverier i både B.T. og på de sociale medier fører nu til kritik fra Venstres egne rækker. Denne gang fra folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V), der er formand for Folketingets Retsudvalg.

Den tidligere formand er mildt sagt ikke ramt af passivitet

”Den tidligere formand er mildt sagt ikke ramt af passivitet og har naturligvis som folketingsmedlem sin fulde ytringsret. At det så måske kan virke forvirrende – og for Ellemann sikkert ikke helt optimalt – at en tidligere så central person udlægger sine holdninger på fast ugebasis i BT, det er så en anden sag,” skriver Preben Bang i et nyhedsbrev ifølge Politiken.

”Mange vælgere og for den sags skyld også pressen har forståeligt nok vanskeligt ved at sondre mellem, hvad der er den tidligere formands egne udmeldinger, og hvad der er Venstres officielle politik,” fortsætter han.

Roser formandens kurs

I sit nyhedsbrev, ”Seneste nyt fra Christiansborg”, roser Preben Bang Henriksen samtidig Venstres nuværende formand, Jakob Ellemann-Jensen, for håndteringen af den ekstraordinære situation som følge af COVID-19.

Han glæder sig over, at æraen med det såkaldte formandskab i partiet hører fortiden til:

Formandskabet er uigenkaldeligt afgået ved døden

”Formandskabet (læs: 2 formænd i Venstre) er uigenkaldeligt afgået ved døden i september 2019, og så må det være op til historikerne at klarlægge i hvor høj grad, skabet overhovedet har været i funktion. Nogen succes kan man i hvert tilfælde næppe kalde denne styreform,” skriver han.

V-toppen: Løkke taler ikke på vegne af Venstre

Det er ikke første gang, at en af Lars Løkke Rasmussens egne partifæller tager afstand fra hans udmeldinger under coronakrisen.

I weekenden fastslog Karsten Lauritzen (V), at den tidligere formand ikke taler på vegne af Venstres folketingsgruppe, selvom han stadig er medlem af Folketinget for Venstre.

I et interview med Politiken svarede Lauritzen således ”nej” til, at Løkke – med sine blogindlæg og opslag på Facebook og Twitter – har talt på vegne af folketingsgruppen.

folketingsgruppen har ikke godkendt Lars’ indlæg

”Det har han ikke, for det kræver et mandat i Venstres folketingsgruppe. Nu må man ikke referere fra gruppemøder, men jeg kan sige, at der har været en entydig opbakning til Jakob Ellemanns stil,” siger han og understreger, at folketingsgruppen hverken har godkendt – eller har planer om at godkende – Løkkes gentagne debatindlæg:

”Jeg har fulgt Lars’ debatindlæg. Han skriver godt. Langt bedre, end jeg selv kan. Men folketingsgruppen har ikke godkendt Lars’ indlæg. Sådan bliver det nok heller ikke fremover.”

Student på Netavisen Pio


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Ja og nu udgiver han bog til sommer som river op i fejden fra 2014 og hans afgang. Og hver gang fortalt ud fra hans synspunkt. Han må hade venstre meget, siden så bevidst ødelægger alt for dit gamle parti. Og så er der en brist. Hvorfor skulle folk være interesseret i hans liv og levned. Vi har hørt nok. Han lider af mindreværd, men forsøger at lege Napoleon

Jeg tror nu den kommer til at sælge rigtig godt!
Danskerne er jo enige i at den økonomiske situation han har bragt Danmark i er grunden til at vi ikke er så godt stillet i Corona krisen!

Og når Ellemann ikke træder i karakter, er der jo andre der må åbne munden!

Danskerne skylder Løkke en kæmpe tak, og det er blevet tydeligt i denne krisesituation!

Detektor ville nok ikke være enig med Sven, Thomas eller hvad du efterhånden har af navne. Løkke var ingen gevinst for hverken DK eller Venstre. Han var erstatning for Fogh i ca. 2 år og statsminiser på DFs nåde i næsten 4. Han var en dygtig idemaker, men sjuskede når det skulle udføres, han var og er en god retoriker, og har politisk boldøje, men jeg vil undlade at påpege hans mangler og fejl, det rummer historien nok af. Han skal finde sig et job, som ikke gener hans gamle parti og nuværende formand. Det er det mest anstændige han kan gøre nu.

Helle, Lone, Henrik eller hvad du efterhånden har af navne🙉🙊🙈🙉🙊🙈🙉🙊🙈!
Hold da op hvor en latterlig kommentarer!!

Du mener altså ikke som Mette at Danmarks økonomi var i topform da krisen ramte?

Det er ellers hvad alle økonomer mener!

Løkke er klart på top tre nå det kommer til statsministere de sidste halvtreds år!

I venstre har der altid været højt til loftet og langt til døren!

Kan godt forstå det kan forvirre Socialdemokraterne som skal bede en ikke folkevalgt Martin Rossen om lov!

Nej Løkke holder sig ikke tilbage! Og nej, Løkke handler ikke specielt solidarisk i forhold til partifællerne i Venstre.

Kunne man vente andet? Kunne man i fuld alvor tro, at Løkke ville side og strikke på bageste række? Kunne man tro, at Løkke glemte den behandling partiet og "vennerne" gav ham?

Lige nu render Venstres folketingsgruppe rundt i en total forvirring: Ordren fra ledelsen lyder til alle venstre-folk: Fin noget, så vi hver eneste dag kan fidne noget at kritisere regeringen for! Intet er for småt! Intet er for stort! Intet behøver at være rigtigt - bare det kan skabe forsider, så folket kan se, at der er gang i Venstre!

Dét er den virkelighed som Venstre har sat sig i - og ingen (som i INGEN) ser den nye venstre-ledelse som en stærk udfordring for regeringen. Ledelsen når ikke Mette til anklerne - og når heller ikke Løkke til sokkeholderne!!

Selvfølgelig skal I kritisere Løkke - og ja, der må vel være en kant for, hvor bredt man kan gøre partiet! Men så må hovedparten af folketingsgruppen vel forlade partiet, så Løkke kan samle resten og genskabe et arbejdsdueligt alternativ til regeringen.

Venstre er ingenting lige nu! INGENTING - andet end en organiseret brokke-organisation.

Jeg troede aldrig, at jeg skulle sige det her, men er det ikke på tide, at vi bakker lidt op om Venstres formand? For første gang i 19 år har vi en ansvarlig voksen som leder for højreblokken, og hvor uenig, jeg end er med ham i nærmest alt, så er det en uenighed, der bunder i politiske uoverensstemmelser. Det er nyt og spændende og det bedste, der er sket for dansk parlamentarisme i dette årtusind. Og alt det underløber Løkke med sit mærkelige, halvprivate mistænkeliggørelses- og attentforsøg.

Leder blå blok?
Hvem tænker du på?
Søren Pape?
Der er vist ikke nogen som ser Ellemann som leder af blå blok;-)

Løkke bliver jo nærmest nød til at ytre sig i mangel af lederskab i venstre!

Mon ikke Støjberg bliver formand indenfor en overskuelig fremtid!

Løkke er da en langt mere kompetent leder end mini-Ellemann.
Så ved sin aktive væremåde skubber LLR netop til de Venstre-folk, der ville ha skubbet ham ud af partiet. Og han manifesterer sig på overlegen vis. Snart skal Venstre ha en ny formand.

Det skal fejres med kage "hver dag"

Jeg gerne du har problemer med næring Henrik, Helle Jens eller hvad du nu kalder dig i dag!
Din tankegang er vist præget af alt for dårlig ernæring!

I er søde, er I 😘 Hvor Løkke aldrig er blevet grebet i en sandhed og mere eller mindre egenhændigt har bragt sundhedssystem i den forfatning, der gør, at vi bliver nødt til at være så Coronarestriktive, som vi er, så er den yngre Ellemann bare en fyr, der synes noget andet, end vi gør. Vil vi ikke hellere snakke med ham? 😊

I er søde, er I 😘 Hvor Løkke aldrig er blevet grebet i en sandhed og mere eller mindre egenhændigt har bragt sundhedssystem i den forfatning, der gør, at vi bliver nødt til at være så Coronarestriktive, som vi er, så er den yngre Ellemann bare en fyr, der synes noget andet, end vi gør. Vil vi ikke hellere snakke med ham? 😊

I er søde, er I 😘 Hvor Løkke aldrig er blevet grebet i en sandhed og mere eller mindre egenhændigt har bragt sundhedssystem i den forfatning, der gør, at vi bliver nødt til at være så Coronarestriktive, som vi er, så er den yngre Ellemann bare en fyr, der synes noget andet, end vi gør. Vil vi ikke hellere snakke med ham? 😊

Hov! Den kom tre gange - som man siger... Men det kan vist heller ikke siges for tit 😉

Det bliver jo ikke sandt af at blive gentaget;-)

Rune du har fuldstændig ret, vi kan takke Lars Løkke Rasmussen for at vores sundhedsvæsen og økonomi ikke var som Italiens med socialistisk styre!

Danskerne skylder Lars Løkke Rasmussen er kæmpe stor tak for den måde vi er kommet igennem Corona udbruddet!

Ærgeligt at SF og Enhedslisten ikke mener at kommende generationer skal have samme muligheder ved kommende kriser!
Socialister og kommunister har det med at sende regningen for deres grådighed lige ind i børneværelset!

Kommende generationer""" Det kræver at der er mennesker der overlever den ene eller den anden krise (Corona-krise) (Klima-krise) Og at de formere sig...det er livet der giver værdi, livet er det der betyder mest...og og og gådighed er lig med kapitalismen

Jens din lille psykopat, kan du ikke lige komme med dokumentation for at menneskeheden er truet af Corona eller klimaet?

Det er jo helt vildt så usaglig og uintelligent du udtaler dig!

Grådighed er da klart størst på den socialdemokratiske side, de vil ikke engang nøjes med egne penge, men ønsker at bruge alle andres penge også, Pia Olsen Dyhr hævder at Danmark bare kan låne penge uden at betale tilbage i hendes levetid, se det er sgu grådighed på et helt nyt niveau!

At SF vil være så usympatiske og klamme at påføre kommende generationer udgifter for at deres grådighed kan blive opfyldt, er jo så patetisk og uetisk som ingen tidligere politiske partier!

Mange kommentarer, men ikke et eneste klogt ord.