Venstre-profil om Løkke: Han skaber tvivl hos vælgerne

”Den tidligere formand er mildt sagt ikke ramt af passivitet,” skriver folketingsmedlem Preben Bang Henriksen om sin partifælle.
Forhenværende statsminister og tidligere Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen har i sin blog i tabloidavisen B.T. skrevet om coronakrisen, hvor han bl.a. har kritiseret statsminister Mette Frederiksen (S) og regeringens håndtering af coronakrisen.

Det har imidlertid skabt tvivl hos både vælgere, presse samt politiske med- og modspillere om, hvorvidt Lars Løkke taler på vegne af Venstre – eller om de holdninger, han giver udtryk for i sine blogindlæg i B.T., står helt for egen regning.

Lars Løkkes skriverier i både B.T. og på de sociale medier fører nu til kritik fra Venstres egne rækker. Denne gang fra folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V), der er formand for Folketingets Retsudvalg.

Den tidligere formand er mildt sagt ikke ramt af passivitet

”Den tidligere formand er mildt sagt ikke ramt af passivitet og har naturligvis som folketingsmedlem sin fulde ytringsret. At det så måske kan virke forvirrende – og for Ellemann sikkert ikke helt optimalt – at en tidligere så central person udlægger sine holdninger på fast ugebasis i BT, det er så en anden sag,” skriver Preben Bang i et nyhedsbrev ifølge Politiken.

”Mange vælgere og for den sags skyld også pressen har forståeligt nok vanskeligt ved at sondre mellem, hvad der er den tidligere formands egne udmeldinger, og hvad der er Venstres officielle politik,” fortsætter han.

Roser formandens kurs

I sit nyhedsbrev, ”Seneste nyt fra Christiansborg”, roser Preben Bang Henriksen samtidig Venstres nuværende formand, Jakob Ellemann-Jensen, for håndteringen af den ekstraordinære situation som følge af COVID-19.

Han glæder sig over, at æraen med det såkaldte formandskab i partiet hører fortiden til:

Formandskabet er uigenkaldeligt afgået ved døden

”Formandskabet (læs: 2 formænd i Venstre) er uigenkaldeligt afgået ved døden i september 2019, og så må det være op til historikerne at klarlægge i hvor høj grad, skabet overhovedet har været i funktion. Nogen succes kan man i hvert tilfælde næppe kalde denne styreform,” skriver han.

V-toppen: Løkke taler ikke på vegne af Venstre

Det er ikke første gang, at en af Lars Løkke Rasmussens egne partifæller tager afstand fra hans udmeldinger under coronakrisen.

I weekenden fastslog Karsten Lauritzen (V), at den tidligere formand ikke taler på vegne af Venstres folketingsgruppe, selvom han stadig er medlem af Folketinget for Venstre.

I et interview med Politiken svarede Lauritzen således ”nej” til, at Løkke – med sine blogindlæg og opslag på Facebook og Twitter – har talt på vegne af folketingsgruppen.

folketingsgruppen har ikke godkendt Lars’ indlæg

”Det har han ikke, for det kræver et mandat i Venstres folketingsgruppe. Nu må man ikke referere fra gruppemøder, men jeg kan sige, at der har været en entydig opbakning til Jakob Ellemanns stil,” siger han og understreger, at folketingsgruppen hverken har godkendt – eller har planer om at godkende – Løkkes gentagne debatindlæg:

”Jeg har fulgt Lars’ debatindlæg. Han skriver godt. Langt bedre, end jeg selv kan. Men folketingsgruppen har ikke godkendt Lars’ indlæg. Sådan bliver det nok heller ikke fremover.”

Politisk medarbejder i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) og tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Ja og nu udgiver han bog til sommer som river op i fejden fra 2014 og hans afgang. Og hver gang fortalt ud fra hans synspunkt. Han må hade venstre meget, siden så bevidst ødelægger alt for dit gamle parti. Og så er der en brist. Hvorfor skulle folk være interesseret i hans liv og levned. Vi har hørt nok. Han lider af mindreværd, men forsøger at lege Napoleon

Detektor ville nok ikke være enig med Sven, Thomas eller hvad du efterhånden har af navne. Løkke var ingen gevinst for hverken DK eller Venstre. Han var erstatning for Fogh i ca. 2 år og statsminiser på DFs nåde i næsten 4. Han var en dygtig idemaker, men sjuskede når det skulle udføres, han var og er en god retoriker, og har politisk boldøje, men jeg vil undlade at påpege hans mangler og fejl, det rummer historien nok af. Han skal finde sig et job, som ikke gener hans gamle parti og nuværende formand. Det er det mest anstændige han kan gøre nu.

Nej Løkke holder sig ikke tilbage! Og nej, Løkke handler ikke specielt solidarisk i forhold til partifællerne i Venstre.

Kunne man vente andet? Kunne man i fuld alvor tro, at Løkke ville side og strikke på bageste række? Kunne man tro, at Løkke glemte den behandling partiet og "vennerne" gav ham?

Lige nu render Venstres folketingsgruppe rundt i en total forvirring: Ordren fra ledelsen lyder til alle venstre-folk: Fin noget, så vi hver eneste dag kan fidne noget at kritisere regeringen for! Intet er for småt! Intet er for stort! Intet behøver at være rigtigt - bare det kan skabe forsider, så folket kan se, at der er gang i Venstre!

Dét er den virkelighed som Venstre har sat sig i - og ingen (som i INGEN) ser den nye venstre-ledelse som en stærk udfordring for regeringen. Ledelsen når ikke Mette til anklerne - og når heller ikke Løkke til sokkeholderne!!

Selvfølgelig skal I kritisere Løkke - og ja, der må vel være en kant for, hvor bredt man kan gøre partiet! Men så må hovedparten af folketingsgruppen vel forlade partiet, så Løkke kan samle resten og genskabe et arbejdsdueligt alternativ til regeringen.

Venstre er ingenting lige nu! INGENTING - andet end en organiseret brokke-organisation.

Jeg troede aldrig, at jeg skulle sige det her, men er det ikke på tide, at vi bakker lidt op om Venstres formand? For første gang i 19 år har vi en ansvarlig voksen som leder for højreblokken, og hvor uenig, jeg end er med ham i nærmest alt, så er det en uenighed, der bunder i politiske uoverensstemmelser. Det er nyt og spændende og det bedste, der er sket for dansk parlamentarisme i dette årtusind. Og alt det underløber Løkke med sit mærkelige, halvprivate mistænkeliggørelses- og attentforsøg.

Løkke er da en langt mere kompetent leder end mini-Ellemann.
Så ved sin aktive væremåde skubber LLR netop til de Venstre-folk, der ville ha skubbet ham ud af partiet. Og han manifesterer sig på overlegen vis. Snart skal Venstre ha en ny formand.

Det skal fejres med kage "hver dag"

I er søde, er I 😘 Hvor Løkke aldrig er blevet grebet i en sandhed og mere eller mindre egenhændigt har bragt sundhedssystem i den forfatning, der gør, at vi bliver nødt til at være så Coronarestriktive, som vi er, så er den yngre Ellemann bare en fyr, der synes noget andet, end vi gør. Vil vi ikke hellere snakke med ham? 😊

I er søde, er I 😘 Hvor Løkke aldrig er blevet grebet i en sandhed og mere eller mindre egenhændigt har bragt sundhedssystem i den forfatning, der gør, at vi bliver nødt til at være så Coronarestriktive, som vi er, så er den yngre Ellemann bare en fyr, der synes noget andet, end vi gør. Vil vi ikke hellere snakke med ham? 😊

I er søde, er I 😘 Hvor Løkke aldrig er blevet grebet i en sandhed og mere eller mindre egenhændigt har bragt sundhedssystem i den forfatning, der gør, at vi bliver nødt til at være så Coronarestriktive, som vi er, så er den yngre Ellemann bare en fyr, der synes noget andet, end vi gør. Vil vi ikke hellere snakke med ham? 😊

Hov! Den kom tre gange - som man siger... Men det kan vist heller ikke siges for tit 😉

Kommende generationer""" Det kræver at der er mennesker der overlever den ene eller den anden krise (Corona-krise) (Klima-krise) Og at de formere sig...det er livet der giver værdi, livet er det der betyder mest...og og og gådighed er lig med kapitalismen

Mange kommentarer, men ikke et eneste klogt ord.

Jacob Ellemanns mantra om en second opinion i forhold til regeringen og især Mette Frederiksen passer som hånd i handske for Lars Løkke. At de andre borgerlige partier har fremturet med det samme i forhold til restriktioner og nedslagtning af mink, har givet Lars Løkke en naturlig platform at udfylde. I det konservative folkeparti mener man ingenting, hvorfor stemmetallene stjæles fra Venstre. Venstre ved man hvor man har for her ytrer på skift Inger Støjberg og Lars Løkke sig. Second to none. Støjbergs stemme giver mandater til Nye Borgerlige og Lars Løkkes til Liberal Alliance. Under finanslovsforhandlingerne har Jacob Ellemann indgået flere forlig med regeringen. Måske er det vejen frem. Netop som Lars Løkke beskrev det i sin famøse bog, der måske med tidernes gunst bliver som en moderne Hemmingway klassiker: Den gamle mand og havet.

Annonce