Venstre sender aben videre

Venstre mener, at det er Thor Mögers skyld i SKATs fejlagtige ejendomsvurderinger.
Rigsrevisionen rejste i går en usædvanlig hård kritik af SKATS problemer med fejlagtige offentlige ejendomsvurderinger. SKAT vurderede selv, at 3 ud af 4 parcelhuse, der blev handlet i 2011, var fejlvurderet.

Det fik hurtigt politikerne til at pege fingre af hinanden, i et forsøg på at placere aben. Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen mente – måske ikke overraskende – at det var tidligere skatteminister Thor Möger Pedersens skyld.

Da vurderingerne for 2011 kom i marts 2012, var det tydeligt, at tallene var meget forskellige fra de priser, som ejendommen blev handlet til. Derfor rejste jeg problematikken over for daværende skatteminister Thor Möger (SF), men han svarede, at alt så fint ud, og at der ikke var grund til bekymring,” sagde Torsten Schack til Berlingske.

Det fremgår dog meget tydeligt af Rigsrevisionens rapport (på side 2), at SKAT overtog ejendomsvurderingerne i 2003 og var blevet gjort opmærksom på problemet allerede fra start:

Ministeriet har været vidende om problemerne på vurderingsområdet generelt siden 2003 og konkret siden 2007.”

Konkret siden 2007: Altså på et tidspunkt hvor Thor Möger var 22 år gammel og arbejdede som sekretariatsleder i SF’s Ungdom. En organisation, der som bekendt har meget lille indflydelse på, hvad der sker i SKAT.

Forsøget med at tørre ansvaret af på Thor Möger, deles i hvert fald heller ikke af TV2’s politiske kommentator Henrik Qvortrup. Han skrev i går:

”Venstre Kristian Jensen, Troels Lund Poulsen og Peter Christensen var alle skatteministre i løbet af perioden, og særligt Kristian Jensen, der var skatteminister fra 2004 til 2010, bliver hårdt belastet af de nye oplysninger,”

Det er under Venstres ledelse, at man har skåret knap 40 % af medarbejderne i SKAT væk. Når det så efterfølgende viser sig, at den slags har konsekvenser for den service, som det offentlige kan give borgerne, så forsøger man at sende aben videre til på den nuværende regering.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook