Venstre vil spare DR’s jyske flagskibe væk

V-medieordfører Britt Bager vil spare DR-programmer som Hammerslag, Bagedysten og Bonderøven væk – alle programmer produceres af DR Århus
Venstres medieordfører Britt Bager gav i DR-programmet ’Mennesker og Medier’ i fredags et konkret bud på, hvilke programmer, som DR kunne spare væk, nu hvor DR – alt andet lige – skal spare 20 procent, svarende til 770 millioner kroner over de næste fire år.

Ud over X-Factor, som DR selv har sparet væk fra 2019, peger Britt Bager konkret på livsstilsprogrammer som Bonderøven, Den Store Bagedyst og Hammerslag. Netop Hammerslag, Bonderøven og Den Store Bagedyst er produceret af DR Livsstil og Samfund, der har hovedsæde i Århus. Det bekræfter DR over for Netavisen Pio.

De konservatives medieordfører Naser Khader erklærer sig i Politiken lodret uenig med Venstres medieordfører og betegner tværtimod programmer som ’Den Store Bagedyst’ som public service:

”’Den store bagedyst’ insisterer på, at deltagerne skal komme fra forskellige egnsdele af Danmark, og de skal tale forskellige dialekter. På den måde lærer vi danskere hinanden at kende via ’Den store bagedyst’. Man samler børn, forældre og bedsteforældre om at se programmet. Derfor ser jeg ’Den store bagedyst’ som public service,” siger Naser Khader.

'Den store bagedyst’ insisterer på, at deltagerne skal komme fra forskellige egnsdele af Danmark, og de skal tale forskellige dialekter

Den konservative medieordfører oplyser i øvrigt, at de konservative gerne havde set en besparelse på DR på mindre end de tyve procent.

S-medieordfører forbavset
”Vi politikere burde ikke blande os i hvilke enkeltprogrammer, som DR skal sende – eller spare væk. Venstre bryder med armslængde-princippet og afslører samtidig, at Venstre ønsker et meget smalt DR, som kun henvender sig til en mindre del af befolkningen. Socialdemokratiet mener, at DR skal være en medieinstitution, som leverer indhold, der retter sig mod alle danskere, og som skal have en bredde i sit programindhold,” siger S-medieordfører Mogens Jensen til Netavisen Pio.

Vi politikere burde ikke blande os i hvilke enkeltprogrammer, som DR skal sende – eller spare væk

Han er forbavset over, at Britt Bager peger på DR-produktioner, som netop er produceret i provinsen:

”Venstre vil spare programmer, som både er produceret i provinsen og i øvrigt har et indhold, som tager udgangspunkt i at afspejle hele Danmark, væk. Venstres forslag vil forringe fokus på lokale og regionale forhold i Danmark. Bonderøven foregår på Djursland, Hammerslag foregår i hele landet og Den Store Bagedyst bringer os rundt i hele landet med deltagernes personlige historier. Vi skal have et DR, som har et mangfoldigt programindhold, som retter sig mod hele befolkningen og afspejler hele Danmark,” mener Mogens Jensen.

Netavisen Pio har spurgt Venstres medieordfører Britt Bager, hvordan hendes forslag om at skære en række DR Århus-produktioner væk harmonerer med Venstres politik om at styrke DR i provinsen og Venstres udflytningspolitik.

Britt Bager oplyser i en sms til Netavisen Pio, at hun ikke ønsker at medvirke.

Foto: Folketinget/Steen Brogaard.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce