Henter indhold

12. juli 2017

Annonce:
Opinion
Venstrefløjens voldsparathed er en demokratisk skændsel
Der eksisterer en voldsparathed hos den yderste venstrefløj, som for et parti som Enhedslisten ikke egner sig til offentlig skue.
12. juli 2017

Hvad der kunne have været fredelige, sjove og ikke mindst demokratiske protester blev i weekenden ødelagt af Europas ekstreme venstrefløj. Jeg oplevede et Hamborg i brand og ødelæggelse. En lokalbefolkning i noget nær chok over den hårdhed autonome demonstranter mødte deres lokalområde med. En politistyrke der var forberedt på det værste. Hvor er det skammeligt, at den form for adfærd møder opbakning fra den danske venstrefløj. Enhedslistens laissez fair tilgang til voldsparate aktivister bør møde hård kritik.

Demokratiske protester blev i weekenden ødelagt af Europas ekstreme venstrefløj. Jeg oplevede et Hamborg i brand og ødelæggelse

De der tyede til vold i Hamborg var ikke almindelige mennesker fyldt op med en vrede, der kunne retfærddiggøre at miste besindelsen, som en af de danskere der deltog i demonstrationerne ellers har forsøgt at forklare i medierne. Maskeforbuddet blev systematisk brudt af de der betegner sig ”den sorte blok” i demonstrationerne. På politiets videoer kan man høre sortklædte råbe angrib. Molotovcocktails laver ikke sig selv. Hærværk mod forretningsdrivende, bilbrande og antændelse af containere var en del af urolighederne og metoder der før er anvendt af autonome – også i Danmark.

De folkelige arrangementer bliver overskygget af volden
De folkelige arrangementer omkring G20 topmødet kan bedst sammenlignes med de mange tusinde events der blev afviklet i forbindelse med COP15 i København. Alle mulige typer af organisationer afviklede demonstrationer, happenings og andre events om alt lige fra demokrati og pressefrihed, til LGBT-rettigheder, bekæmpelse af fattigdom, klimadagsordenen og jeg kunne blive ved. I blandt dem også arrangementer med det tema, at ville protestere over ”systemet” eller kapitalismen, som for den yderste venstrefløj er som satan er for en kristen.

Jeg deltog aktivt i to arrangementer i Hamborg. Alt forløb fredeligt. Politiet hjalp med at få arrangementerne afviklet roligt. Der var ikke optræk til konflikt. Der var masser af politi til stede, men ingen magtanvendelse. Hvorfor skulle de også benytte sig af det? Den radikaliserede venstrefløj deltog ikke i de her to ellers rigtig gode arrangementer og vi der var tilstede opførte os jo ordentligt.

Det er simpelthen så dumt som noget kan være at påstå, at politiet i udgangspunktet er gået til arbejdet med så stor en brutalitet, at det i sig selv kan retfærdiggøre at gå bersærk

Og dermed også til min anden pointe: Det er simpelthen så dumt som noget kan være at påstå, at politiet i udgangspunktet er gået til arbejdet med så stor en brutalitet, at det i sig selv kan retfærdiggøre at gå bersærk. De situationer der endte i voldelige sammenstød endte der, fordi en stor gruppe autonome ville det. Den bedste situation for politiet er IKKE at være nødt til at ty til magtanvendelse. Omvendt, er vold den autonome bevægelses eneste metode. Voldsepisoderne er begået af en flok voldsturister, der rejser fra det ene politiske topmøde til det andet for at gå amok.

Generalprøve på revolutionen – med dansk venstrefløjsopbakning!
Jeg synes, at det her været decideret pinligt at læse om hvordan den danske venstrefløj udviser opbakning til det der er sket i Hamborg. Det er bemærkelsesværdigt, at de mennesker har sin gang i og omkring Enhedslisten og partiets ungdomsorganisation. Der eksisterer en voldsparathed hos den yderste venstrefløj, som for et parti som Enhedslisten ikke egner sig til offentlig skue, men som burde få partiet til at gøre alt hvad man kan for at rydde op i de dele af organisationen, hvor den voldelige revolution dyrkes og hvor enhver chance for at udgyde den står som en slags generalprøve på revolutionen.


Billede taget af Patrick Meissner

Det kræver ikke meget læseri på sociale medier for at finde mennesker i det miljø, der bakker fuldt og helt op om voldsprotesterne – ofte med en bemærkning om, at det hele formentlig skyldes politiets metoder.

Jeg synes vi andre, der foragter vold som værktøj til at få vores synspunkter igennem bør huske på, at det jo altså ikke er første gang, at der udgydes vold fra mennesker associeret med den del af det politiske spektrum. Når man som parti nu ved, at den slags folk har det med at være en del af medlemsskaren, hvorfor har man så ikke gjort det meget meget tydeligt inden G20 demonstrationerne, at enhver deltagelse i eller sympati for de voldelige handlinger vil føre til øjeblikkelig eksklusion? Og hvorfor skal vi læse om hvordan Pernille Skipper tager afstand fra volden, i stedet for at oplyse os om, hvad hun foreslår hendes hovedbestyrelse at stille op med de der enten har deltaget i eller ytret opbakning til voldshandlingerne?

Vi brug for at tale sammen
Verden har i den grad brug for, at de 20 største økonomier sætter sig om et bord og taler sammen. Nej til G20, er dog det mest absurde budskab i en tid hvor vi har brug for, at der i verden bliver talt sammen. Paris-aftalen bliver stadig til noget, selvom USA har forladt aftalen, det blev slået fast i Hamborg.

Nej til G20, er dog det mest absurde budskab i en tid hvor vi har brug for, at der i verden bliver talt sammen.

Lederne blev enige om, at verden har brug for, at vi handler med hinanden og at Tyskland og Kina også køber lidt mere ind i resten af verden. I dag kunne jeg se, at Trump og Putin er blevet enige om en våbenhvile med Assad i Syrien. Hvis det har haft bare den mindste effekt på det resultat, at Putin og Trump begge har været og tale sammen, ja så var det hele topmødet værd.

Alexander Grandt Petersen, er Folketingskandidat for Socialdemokratiet i Odense syd. 

Klummen er alene udtryk for forfatterens egen holdning.

Emner:

Netavisen Pio anvender cookies med det formål at genkende den besøgende, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Ved at klikke videre rundt på Netavisen Pio accepterer du vores cookie politik.
Få Netavisens PIOs nyhedsbrev
Designed by SKARP & GACELA 2016 PIOPIO
Designed by SKARP & GACELA 2018 PIOPIO