Venstres finanslov får hård modtagelse

Blottet for overraskelser, uambitiøst og ikke særlig seriøst. Venstres forslag til finansloven får en hård modtagelse fra kommentatorer og politiske kolleger.
Venstre fremlagde i dag deres forslag til årets finanslov. Forslaget indeholder skattelettelser for fem milliarder kroner der skal betales med nedskæringer i den offentlige sektor og besparelser på ulandsbistanden for 2,5 milliarder kroner. Det lyder som en gentagelse og selv titlen på forslaget er også det samme som sidste år.

Engell: Ingen store ambitioner
Politisk kommentar Hans Engell mener, at fordi Venstre regner med at regeringen hellere vil lave finanslov med Enhedslisten, har partiet ikke gjort sig umage med at lave et gennemarbejdet forslag.

"Det er den lille model og helt blottet for overraskelser. Den tydeliggør blot, at regeringen og Venstre har vidt forskellige prioriteringer og anslår nogle klassiske og forventelige hovedtakter som lempelser for erhvervslivet, skattelettelser og en beskæftigelsesreform, der virkelig går til stålet," siger Engell.

Han forudser desuden, at Venstre først til næste år vil komme med en gennemarbejdet økonomisk politik, der tåler en kritisk gennemgang.

K: Det er uambitiøst
Fra vennerne er der heller ikke meget ros, at hente. De konservative vil gå endnu længere.

- Det er slet ikke ambitiøst nok og kun krusninger på overfladen. Vi er udfordret på omkostningsniveauet i Danmark, og derfor skal der større afgift- og skattelettelser til, før vi overhovedet kan beholde produktionen i Danmark, siger Brian Mikkelsen, der foreslår, at sænke selskabskatten til 15 procent, hæve beskæftigelsesfradraget og fjerne topskatten.

Til gengæld kan Venstre så glæde sig over, at deres forslag ikke direkte afvises af Liberal Alliance, der kalder det ”et fint lille skridt på vejen”.

- Det er rart at se, at Venstre nu forsøger at sætte handling bag de mange forkromede ord. Om de kalder finansieringen udgiftsstop eller nulvækst er egentlig ligegyldigt. Det vigtige er, at der lægges op til at lette byrderne for dansk erhvervsliv og lade flere af folks penge blive i egne lommer, siger partiets finansordfører Ole Birk Olesen i en pressemeddelelse.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce