Venstres lydige partiavis

Lars Løkke var ”varm og tillidsvækkende” og ”meget ærlig”, sådan lyder vurderingen af Venstreformandens optræden på Grundlovsdag i dagen udgave af Dagbladet Børsen.
Dagbladet Børsen havde sendt journalist Mette Dyrskjøt en tur rundt med Lars Løkke Rasmussen Grundlovsdag og det er der kommet en særdeles – for Lars Løkke - positiv artikel ud af, med overskriften: ”Løkke: Konkrete udspil på vej”  (kræver login).

Børsen havde nemlig lagt al form for kritisk journalistik lagt i hylden på den solbeskinnede dag på Broksø Gods nær Haslev på Sydsjælland, hvor han skal holde tale for 300 mennesker.

Journalisten holder mikrofonen og lader bare landets moralske statsminister køre derud af, uden at der bliver stillet et eneste kritisk spørgsmål. Artiklen kunne lige så godt have været placeret i næste udgave af Venstre i Haslevs lokale partiblad, for det kunne ikke blive mere positivt, om så Venstres pressetjeneste selv havde forfattet den.

Måske det en særlig subtil form for journalistisk protest over offentlighedsloven, at man havde valgt denne fuldstændigt ukritiske dækning.

Bare se på de to citater der er fremhævet i artiklen.

Lars Løkke Rasmussen, der bliver citeret for at sige ”Jeg har sagt, at noget er vigtigere end noget andet. Og lige nu er det vigtigere at fremtidssikre danske virksomheder” og så Helmer/Elmer Jensen, der ifølge artiklen har været medlem af Venstre i 60 år, der siger at ”Talen (Lars Løkkes, red.) var meget ligefrem og tillidsvækkende. Jeg synes, at Lars Løkke var meget ærlig i talen”.

Måske det en særlig subtil form for journalistisk protest over offentlighedsloven, at man havde valgt denne fuldstændigt ukritiske dækning.

Og hvad er det så for konkrete udspil, der er på vej. Åbner Lars Løkke op for hvad Venstre vil gå til valg på. Nej, han får lov til at komme med en lang række hensigtserklæringer om at man efter sommerferien vil komme med nogle forslag til finansloven, bl.a. vil man åbenbart gerne lette energiafgifter yderligere.

Artiklen forsikrer dog om, at ”Erhvervslivet kan forvente, at Venstres finanslovsforslag især vil fokusere på, hvordan finanspolitikken kan være med til at skabe vækst og nye job.”. Så kan det vist heller ikke bliver mere ukonkret.

Men hvis man er i tvivl om Lars Løkke Rasmussen og Venstre er de helt rette for Danmark, så skal man åbenbart læse Børsen: Venstres lydige partiavis.

Løkke for desuden mulighed for at replicere på den kritik som socialdemokraten Magnus Heunicke var fremkommet med, om at det er et problem at Venstre ikke har fremlagt konkret politik, til hvilket Lars Løkke svarer: ”Jeg tror slet ikke, at danskerne er i tvivl om hvad der er vores politik”. Artiklen gør os dog ikke klogere.

Men hvis man er i tvivl om Lars Løkke Rasmussen og Venstre er de helt rette for Danmark, så skal man åbenbart bare læse Børsen: Venstres lydige partiavis.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Annonce