Annonce

Venstres magtfulde to’er er “også et kæledyr”

Engang gik Troels Lund Poulsen i flæsket på Socialdemokratiet. I dag er han efter eget udsagn blevet sød og blid mod sin gamle hovedfjende.
Foto: Økonomiministeriet
I de 21 år Venstres Troels Lund Poulsen har været valgt i Folketinget, har han knap nok vekslet et ord med statsminister Mette Frederiksen (S).

Først da telefonen ringede, og Venstre blev inviteret til regeringsforhandlinger, begyndte de to rivaler at løsne op overfor hinanden.

Siden da er Troels Lund Poulsen udpeget som økonomiminister under en regering ledet af socialdemokraten Mette Frederiksen, og han har ændret sit syn på den socialdemokratiske leder.

Forandringen skyldes det samarbejde de to har haft og har i dag, som vigtige nøglespillere for en fælles regering bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne.

Det fortæller Troels Lund Poulsen til Berlingske.

Et rovdyr i oppositionen 

Troels Lund Poulsen har ry for at være en af de politikere, som godt kan gå til stålet i angrebet på de politiske modstandere.

Og en af de modstandere har været Socialdemokratiet, som for få måneder siden var Venstres hovedfjende.

I dag er det dog en anderledes blid Troels Lund Poulsen, der udtaler sig om samarbejdet med det gamle arbejderparti.

Jeg kan være både et rovdyr og et kæledyr, siger jeg med et smil på læben

“Jeg kan være både et rovdyr og et kæledyr, siger jeg med et smil på læben. Et rovdyr, når man sidder i opposition. Et kæledyr er modsat kendetegnet ved, at man gerne vil være sammen med det. Sådan er det nu,” siger Troels Lund Poulsen til Berlingske.

Anklager om arrogance, bluff og ønsketænkning  

At Troels Lund Poulsen kunne være et rovdyr, der gik i kødet på Socialdemokratiet, vil mange socialdemokrater nok være enige i.

“Hvad er det dog for en arrogant forklaring?”, lød det for eksempel for Troels Lund Poulsen på Twitter, da den forhenværende socialdemokratiske regering sagde, at den først var blevet klar over ulovligheden af aflivningen i mink efter beslutningen var taget.

placeholder

Finansminister Nicolai Wammens idéer til reformer, der skulle øge beskæftigelsen, blev på Twitter betegnet som “ønsketænkning og tryllestøv”.

Heller ikke det socialdemokratiske prestigeprojekt, den såkaldte Arne-pension, gik fri fra Troels Lund Poulsens rovdyrangreb.

“Det rene bluff”, snerrede ministeren dengang på Twitter.

Troels Lund Poulsen

 Han er 46 år gammel og blev første gang valgt til Folketinget i 2001.

Troels Lund Poulsen har haft ministerposter som beskæftigelsesminister, erhvervs - og vækstminister, undervisningsminister, skatteminister og miljøminister under både Anders Fogh Rasmussens og Lars Løkke Rasmussens skiftende regeringer.

I 2015 fik han en næse af et flertal i Folketinget bestående af Socialdemokraterne, De Radikale, SF og Enhedslisten for sin rolle i Helle Thornings skattesag. Her blev forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidts personfølsomme skatteoplysninger lækket til BT, mens Troels Lund Poulsen var skatteminister.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet