Venstres nestor vil af med Løkke

Tidligere minister Bertel Haarder melder sig nu ind i koret af folk, som ønsker Lars Løkkes afgang som partiformand.
Foto: Venstre, pressebillede
Et formandsskifte i Venstre vil forhåbentlig kan bringe afklaring og fred, lyder det fra Venstre-veteranen Bertel Haarder, der dermed melder sig aktivt ind i gruppen af folketingsmedlemmer, som offentligt ønsker partiformandens afgang.

"For mig var det Hjorts og Løkkes adfærd på sommergruppemødet på Kragerup Gods og det forudgående valg af gruppebestyrelse, der fik bægeret til at flyde over," skriver han i et opslag på Facebook, hvor han i øvrigt melder sig ind på det hold i partiet, som mener at det skal ske på et ekstraordinært landsmøde, og ikke ved at fremrykke det ordinære landsmøde, som Lars Løkke Rasmussen ellers har foreslået:

"Det bør vel at mærke IKKE ske på et fremrykket landsmøde, men på et EKSTRAORDINÆRT landsmøde med kun ét punkt på dagsordenen (valg af formand og næstformand). Ellers bliver det et ulige valg.

Bertel Haarder understreger at han ikke har yderligere kommentarer.

Udmeldingen kommer efter, at folketingsmedlemmerne Anni Mathiesen, Carsten Kissmeyer og Preben Bang Henriksen samt en samlet regionsbestyrelse i Region Midtjylland har meldt, at de mener, den tidligere statsminister bør trække sig.

placeholder

74-årige Bertel Haarder blev første gang blev valgt ind folketinget i 1975, og har siden været flere fremtrædende ministerposter og han har desudeb været medlem af Europa-Parlamentet.

Bertel Haarders opslag fik opbakning fra flere af Venstres gruppemedlemmer, blandt andet Louise Schack Elholm og Peter Juel-Jensen:

placeholder

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce