Det er den rolle, som Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, vil indtage i Folketinget.
Derfor vil Pernille Vermund nu have de blå partiers opbakning til, at hver gang regeringen – ifølge Vermund – lemper udlændingepolitikken, så skal det til folkeafstemning. Det skriver Altinget.
Men hvordan er det overhovedet muligt?
Pernille Vermund søger hjælp i grundlovens paragraf 42. Paragraffen giver mulighed for at få en lovændring til folkeafstemning, såfremt 60 folketingsmedlemmer – inden tre dage efter vedtagelsen – måtte ønske det.
Vermund forventer, at de andre borgerlige partier bakker hende op. Og skulle det vise sig ikke at være tilfældet, står hun klar til at skyde med skarpt efter sine borgerlige kollegaer, forsikrer hun.
Det vil være et klart vidnesbyrd om, at Venstre og Konservative siger nej til at bremse lempelser af udlændingepolitikken
”Hvis det ender med, at vi ikke kan samle 60 underskrifter, så skal det bredes ud vidt og bredt til befolkningen. Det vil være et klart vidnesbyrd om, at Venstre og Konservative og måske Liberal Alliance siger nej til at lade danskerne komme til orde og nej til at bremse lempelser af udlændingepolitikken,” siger hun til Altinget.
Efter at Nye Borgerlige kom i Folketinget, har Pernille Vermund faktisk allerede forsøgt at få udskrevet en folkeafstemning.
Det skete efter, at regeringen med støtte fra SF, Enhedslisten og Radikale Venstre landede en aftale om en økonomisk håndsrækning – i form af et midlertidigt tilskud – til de familier, der er blevet hårdest ramt af kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen.
Det betragtede Pernille Vermund som en lempelse af udlændingepolitikken, fordi det ekstra tilskud i en vis grad går til familier med ikke-vestlig baggrund
Det betragtede Pernille Vermund som en lempelse af udlændingepolitikken, fordi det ekstra tilskud i en vis grad går til familier med ikke-vestlig baggrund.
Tilskuddet skønnes at løfte ca. 3.800 børn i familier på kontanthjælp over fattigdomsgrænsen, mens tallet er knap 2.400 for børn i familier på integrationsydelse. Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
Ønsket om en folkeafstemning i den konkrete sag er dog blevet afvist af både Venstre og Konservative, da de to partier ikke ønsker at bryde med principperne i det repræsentative demokrati, skriver Altinget.
Det får Pernille Vermund til at så tvivl om, om Venstre og Konservative virkelig vil stå vagt om en stram udlændingepolitik, når det kommer til stykket.
Det bliver en teknikalitet og noget Christiansborg-snak
”Men synes man virkelig, at parlamentarisme er vigtigere end at overholde de løfter, man har givet til danskerne? Det er lidt bizart. Det bliver en teknikalitet og noget Christiansborg-snak på bekostning af reelle valgløfter,” siger hun til Altinget.
Kommentarer
Ups.. det lyder jo som gammeldags "klassepolitik" .. med en skrammende økonomisering af FN´s menneskerettigheder.. Frk Vermund burde mere tænke sig om hvilke daimoner hun kan vække..