Vi mangler ikke arbejdskraft, men ansvarlige virksomheder

Jeg bliver sgu' sur over alle de andre virksomheder som tror, at de bare kan køre på frihjul i Danmark uden at tage deres samfundsansvar alvorligt
Vi hører det igen og igen. Klagesang fra virksomheder, der i medierne, fortæller hvor umuligt det er at finde den nødvendige arbejdskraft, som de har behov for. For at være helt ærlig, så bliver jeg sur og en smule skuffet over de virksomheder, fordi de ikke vil påtage sig deres samfundsansvar.

For at være helt ærlig, så bliver jeg sur og en smule skuffet over de virksomheder, fordi de ikke vil påtage sig deres samfundsansvar.

Vi har stadig rigtig mange arbejdsløse danskere, især unge og nyuddannede, der drømmer om at få et job, men hele tiden bliver valgt fra af virksomheder, der åbenbart hellere vil have udenlandsk arbejdskraft.
Lad os udnytte det eksisterende potentiale

For mange arbejdsløse handler det måske bare om at få lidt erfaring eller lidt flere kompetencer for at få jobbet, men det kræver at virksomheder tager deres samfundsansvar på sig og bidrager til at den arbejdsløse får de sidste færdigheder på plads, f.eks. ved at tilbyde korte oplæringskurser eller konkrete elevpladser.

Dertil er også over hundrede tusind danskere med bevægelseshandicap, der står uden for arbejdsmarkedet, selvom de rigtig gerne vil have et job og bidrage til væksten i de danske virksomheder. Hvorfor får vi ikke udnyttet det kæmpe potentiale?

Samtidig med at vi hører virksomheder råbe på mere udenlandsk arbejdskraft, så ved vi også at kun godt halvdelen af virksomhederne slår deres stillinger op

Samtidig med at vi hører virksomheder råbe på mere udenlandsk arbejdskraft, så ved vi også at kun godt halvdelen af virksomhederne slår deres stillinger op på jobcentrenes Jobnet og/eller tager fat i en a-kasse. Det er jo helt vildt tragisk, at vi har lavet et system i Danmark med jobcentre og a-kasser med formål at hjælpe virksomheder og ledige til at finde hinanden, og så vil mange virksomheder ikke engang bruge disse tilbud. Det er en ren katastrofe!
Drop nu frihjuleriet

Jeg er rigtig glad og stolt over rigtig mange danske virksomheder, der gør et fantastiske stykke arbejde med at sikre vækst og gode arbejdspladser i Danmark og tager et stort samfundsansvar med ansættelse af elever, handicappede og så videre.

Jeg bliver sgu' sur over alle de andre virksomheder som tror, at de bare kan køre på frihjul i Danmark uden at tage deres samfundsansvar alvorligt.

Men jeg bliver sgu' sur over alle de andre virksomheder som tror, at de bare kan køre på frihjul i Danmark uden at tage deres samfundsansvar alvorligt. Virksomhederne har brug for arbejdskraft, og mange danskere mangler et job, lad os nu sammen få den kabale til at gå op.

Helle Nielsen er formand for LO Fyn. 

‘Dagens Pioklumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer fem gange om ugen med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg, om de emner der sætter dagsordenen i arbejderbevægelsen.

Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Formand for FH-sektion Fyn. 


placeholder

Annonce