Vi skal hylde Liberal Alliance

Synliggørelse er enormt vigtig. Når frihedsbegrebet reduceres til at købe dyre biler, så er luften ligesom gået ud af frihedsballonen.
Indrømmet. Når man har en grundlæggende tro på, at velfærd og lighed er de vigtigste grundsten i vores samfund, er det mildest talt svært at finde varme følelser for Liberal Alliances politik. Alligevel mener jeg, at Liberal Alliance fortjener at blive hyldet.

Nu er det ikke længere nok at sende de liberale brøleløver ud og råbe frihed, frihed og endnu mere frihed

De skal hyldes for at være gået i regering. For nu er det ikke længere nok at sende de liberale brøleløver ud og råbe frihed, frihed og endnu mere frihed. Nu skal der faktisk også svares på, hvem der får glæde af friheden, og hvem der skal betale for den. Det er når disse spørgsmål besvares, at det liberale frihedslyntog kører af sporet og forskellene i dansk politik for alvor bliver synlige.

Frihed er knap så lækker, når den bliver omsat til velfærdsafvikling
Jeg mener, at den synliggørelse er enormt vigtig, fordi flere og flere specielt unge på min egen alder sidder med en følelse af, at det næsten kan være ligegyldigt, hvem man stemmer på, fordi man har et opfattelse af, at det nærmest er det samme det hele. I den sammenhæng er det guld værd, at Liberal Alliance er gået i regering, og har løftet sløret for, at der bag de banale frihedsfloskler, som har forført store dele af ungdommen, faktisk gemmer sig en virkelighed, der er knap så uskyldig.

Min oplevelse er at rigtig mange unge går rundt og føler, at det faktisk ikke er prisen værd

Frihed, frihed og endnu mere frihed er omsat til en decideret velfærdsafvikling, hvor unge kan se frem til at deres frihed kun strækker så langt som forældrenes pengepung. Selvom jeg er sikker på, at der er rigtig mange unge, som gerne vil have en lækker 'Lambo' og gerne vil betale en lavere registreringsafgift, skal man jo være tæt på jubelidiot for ikke at se, at det unægtelig bliver svære at realisere, hvis ikke vi har et velfærdssamfund, der kan hjælpe en frem med en uddannelse, som så skal lede en til det job, der er så velbetalt, at man på sigt får råd til sådan en lækker øse.

[read-also]

Derfor er min oplevelse at rigtig mange unge går rundt og føler, at det faktisk ikke er prisen værd. Hellere betale lidt ekstra for sin bil end risikere ikke at kunne tage en uddannelse.

Den nye ungdomsoprører vil tordne mod 'velfærds-haters'
Det liberale ungdomsoprør bliver langsomt afblæst og erstattet af et ungdomsoprør, hvor vi tordner mod velfærds-haters, der er klar til at ofre vores fremtid for billigere biler. Når frihedsbegrebet reduceres til, at være frihed til at købe en virkelig dyr bil, en lille smule billigere, ja så er luften ligesom taget ud af frihedsballonen.

Når frihedsbegrebet reduceres til, at være frihed til at købe en virkelig dyr bil, ja så er luften ligesom taget ud af frihedsballonen

Så tak Liberal Alliance for at gøre forskellene i dansk politik tydelige igen. Og tak fordi I selv står for at afvikle det liberale ungdomsoprør. Det er vi mange der glade for.

Nilly Taheri er stud.jur. på Københavns Universitet og tidligere formand for DSU København.

‘Dagens Pioklumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer fem gange om ugen med provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg, som sætter dagsorden i arbejderbevægelsen.

Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Nilly Taheri er stud.jur. på Københavns Universitet, tidl. formand for DSU København og er pt. bosat i New York.


placeholder

Annonce