Vi skal lægge pres på Schweiz

Schweiz vil ikke hjælpe Danmark med at inddrive udenlandsdanskeres skattegæld, som ligger gemt i skattely. Provokerende, mener Jesper Petersen (S).
Danmark skal ikke regne med hjælp fra Schweiz til at inddrive udenlandsdanskeres skattegæld.

Det forklarede den schweiziske ambassadør forleden i et interview med TV2.

Det er en meget provokerende holdning, mener skatteordfører Jesper Petersen (S), som ønsker, at den danske udenrigsminister skal gå ind i sagen.

Den danske statskasse savner over fire milliarder kroner fra i alt 926 danskere, som er rejst til udlandet - blandt andet Schweiz - med en skattegæld.

Ingen aftale med Schweiz
Danmark og Schweiz har ikke underskrevet aftaler om inddrivelse af skat. Derfor er den schweiziske stat ikke forpligtet til at hjælpe det danske skattevæsen med at inddrive skattegæld hos de udlandsdanskere, som bor i landet.

I et folketingssvar til Jesper Petersen skriver skatteministeren, at man blot regner med at kunne inddrive 82 millioner kroner af de i alt fire milliarder kroner. Det svarer til to procent.

Skatteministeren, Karsten Lauritzen, har nu indkaldt den schweiziske ambassadør, Benedikt Wechsler, til et møde om den schweiziske position.

Møde med ambassadør er ikke nok
Jesper Petersen hilser Karsten Lauritzens mødeindkaldelse velkommen, og han ser det endda som et resultat af, at Socialdemokratiet har sat fokus på inddrivelse af udlandsdanskeres skattegæld. Han understreger dog, at et møde med ambassadøren selvfølgelig ikke er nok.

”Vi har foreslået, at det skal gøres obligatorisk, at man oplyser sin nye adresse, hvis man forlader landet, når man har en skattegæld. Det har regeringen meldt positivt i forhold til. Derudover har vi bebudet, at vi vil have Udenrigsministeren i samråd for at få øget det internationale pres på de lande, der ikke vil samarbejde i skattesager.”

Jesper Petersen understreger, at Schweiz er blot et ud af cirka tyve, der ikke samarbejder i skatteinddrivelsessager. Derfor skal sagen også tages op i EU, hvor man vil kunne lægge et fælles pres på Schweiz og de øvrige lande, mener Jesper Petersen.

 


placeholder

Annonce