Vil sætte dagpenge på corona-timeout

SF foreslår en såkaldt 'død periode' for dagpengemodtagere. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard: "Vi følger området tæt"
SF foreslår, at man sætter dagpengene på en timeout - foreløbigt i en tre måneders periode fra 1. marts til 1. juni. Sådan at de tre måneder ikke tæller med i beregningen af, hvor længe man er berettiget til dagpenge. Danske A-kasser bakker op om ideen.

Det skriver netmediet A4 Arbejdsliv.

SF-forslaget kommer som en reaktion nedlukningen af Danmark - inklusive nedlukningen af jobcentrene. Af samme grund suspenderer man rådighedsforpligtelsen for ledige.

Men det betyder også, at den personlige kontakt - som er effektiv - forsvinder og vores jobindsats bliver mindre stærk

“Men det betyder også, at den personlige kontakt - som er effektiv - forsvinder og vores jobindsats bliver mindre stærk, end den normalt ville være. Derfor giver det god mening, at betragte den nuværende periode som “død”, siger Torben Poulsen til A4 Arbejdsliv.

Tid til tryghed

SF’s beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, præsenterer SF-forslaget i et opslag på Facebook således:

“Sæt dagpenge på Corona-timeout!"

"Virksomheder og firmaer har fået hjælpepakker og udskudt milliardbetalinger – nu er det på tide at hjælpe ledige og lønmodtagere. Fred dagpengene mens epidemien er over os.”

placeholder

 

Beskæftigelsesministeren parat til yderligere tiltag

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) siger en kommentar til SF-forslaget, at regeringen følger området tæt, og at regeringen er parat til "yderligere tiltag og initiativer":

Vi følger området tæt og er parat til yderligere tiltag og initiativer

"Vi er i en meget alvorlig situation, der kræver, at vi handler. Derfor har regeringen bl.a. besluttet at lukke skoler og uddannelsesinstitutioner ned en periode. Det bliver fx også muligt for arbejdsgivere at få refusion for sygedagpenge fra dag et, hvis medarbejdere er syge af corona eller ikke kan arbejde, fordi de holder sig hjemme på anbefaling fra sundhedsmyndighederne. Den lov bliver hastebehandlet i Folketinget fredag og kommer til at gælde med tilbagevirkende kraft fra 27. februar. Ligesom vi lynhurtigt har ændret på reglerne for arbejdsfordeling og mulighederne for at få supplerende dagpenge, så ordningen nu er mere fleksibel at benytte for virksomhederne. Det gør vi for at hjælpe lønmodtagere og virksomhederne godt igennem denne alvorlige tid," siger Hummelgaard til Netavisen Pio.

placeholder

 

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard understreger, at regeringen ikke afviser noget på forhånd:

"Vi følger området tæt og er parat til yderligere tiltag og initiativer. Derfor afviser vi heller ikke noget på forhånd."

Opdateret kl. 13.00 14. marts med kommentarer fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Opdateret 17.01.2022 som led i undersøgelse af citatpraksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce