Vil styrke indsats mod social dumping og illegal arbejdskraft

Regeringen vil afsætte 30 millioner kroner til mere kontrol med virksomheder, der udnytter udenlandske medarbejdere.
Foto: Kelly B, Flickr
Regeringen vil styrke indsatsen over for social dumping og udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft.

Regeringen planlægger således at afsætte omkring 30 millioner kroner årligt til øget kontrol og pres på de virksomhedsejere, der udnytter udenlandske og sårbare ansatte.

Det skal ske på flere måder.

Først og fremmest vil regeringen ændre den måde, som udlændingemyndighederne arbejder på.

Hidtil er kontrol af udenlandsk arbejdskraft fra lande udenfor EU mest foregået fra et skrivebord

Hidtil er kontrol af udenlandsk arbejdskraft fra lande udenfor EU mest foregået fra et skrivebord.

Fremover skal udlændingemyndighederne være mere aktive og deltage i fælles kontroller med andre myndigheder i et forsøg på at forhindre illegalt arbejde i Danmark, skriver Fagbladet 3F.

Krav om ID og kontrakt

Udlændinge pålægges et krav om at fremvise identifikation og arbejdskontrakter, når de bliver mødt af kontrollanter fra Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og politiet.

På den måde håber man lettere og hurtigere at kunne afsløre fup, svindel og falske papirer.

Fremover vil der desuden blive slået hårdere ned på udnyttelsen af såkaldt falske selvstændige, særligt inden for bud- og kurerbranchen.

Tilsyn med boligforhold

Der bliver fremover også sat ekstra fokus på udlændinges boligforhold, som ofte viser sig at være uhumske og direkte tarvelige.

Der har de seneste år været stribevis af eksempler på, at udenlandske arbejdere på restauranter, på byggepladser, i landbruget og inden for transportbranchen er budt usle boligforhold, som man normalt ellers ikke møder i Danmark.

Regeringen vil på den baggrund indføre et fast boligtilsyn for udenlandsk arbejdskraft, der under deres arbejdsophold i Danmark bliver indkvarteret af arbejdsgivere:

bor under helt igennem uacceptable forhold

“Vi har i de seneste år set eksempler, hvor udenlandske arbejdstagere bor under helt igennem uacceptable forhold. Forhold, der ikke lever op til en acceptabel dansk boligstandard. Det gælder for eksempel toilet- og køkkenforhold, håndvask og varme. Derfor vil vi med et boligtilsyn sikre og holde øje med, at arbejdsgiverne stiller en bolig til rådighed og sørger for, at de ansatte reelt har ordentlige boligforhold,” siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til Fagbladet 3F.

Endelig ønsker regeringen at yderligere at sikre, at Arbejdsmiljøloven overholdes gennem flere kontrolbesøg.

I alt foreslår regeringen at afsætte 30 millioner kroner til indsatserne.

3F: “En stærk håndfuld initiativer”

Hos fagforbundet 3F glæder forbundssekretær Henning Overgaard sig over initiativerne:

“Det er en stærk håndfuld initiativer, der for alvor kan styrke myndighedernes indsats imod plattenslagerne, der udnytter og behandler vores udenlandske kollegaer usselt,” siger han til Fagbladet 3F.

Han hæfter sig særligt ved, at regeringen sætter kroner og beløb på den øremærkede indsats. Ikke bare næste år, men også i årene fremover:

Det er super godt og virkelig et fremskridt i forhold til tidligere

"Det er super godt og virkelig et fremskridt i forhold til tidligere, hvor der som hovedregel har været tale om midlertidige bevillinger," siger Henning Overgaard.

Indsatsen mod social dumping er en del af regeringens reformpakke, “Danmark kan mere I”, som blev præsenteret i tirsdags.

Reformpakken skal nu forhandles med Folketingets partier.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Fint. Og I ved, hvor i skal finde den her asocial psykopatiske løndumpings industri.

Eller hjælper jeg gerne på vej:

1. Hotel- & Restaurationsbranchen

2. Rengørings- og Servicebranchen

3. Byggebranchen

4. Lager- og Transportbranchen

5. Landbruget

5. Hvad der ellers findes af ufaglærte arbejdsområder

Og NEJ. Det er ikke nok at styrke indsatsen. Det tager de her brancher ikke alvorligt. Der skal lovgivning, kontrol og i sidste ende domsafsigelser til.

Senest er vognmand Beier blevet frikendt for misbrug af filippinske chauffører i Padborg. Så nu er der fri bane for udnyttelse og slaveri i Danmark.

"Vil styrke indsats mod social dumping og illegal arbejdskraft"

Enig i, at der skal lovgives på området...fængselsstraffe og kæmpe bøder for at overtræde forbuddene...

De 30 millioner, og gerne mere, skal hentes ind ved højere bøder! Det skal gøre bare 'lidt' ondt at udnytte udenlandske medarbejdere, og for den sags skyld naturligvis danske.

Flere og flere arbejder på nul timers kontrakter uden usigt til en løn andet end de timer de bliver indkaldt til. Og indkaldelsen sker far dag til dag gennem en app. Ingen udsigt til en fast løn, ingen mulighed for dagpenge, ingen mulighed for et liv. Kun ren slaveri.

Hvor er Socialdemokratiet henne i det spil, og hvor er de såkaldte "ægte" fagforeninger henne??? Ikke et ord høre vi fra den kant. INTET. Alt i mens Danmark er godt på vej til at skabe en underklasse af daglejere uden rettigheder - En bund af de overflødige. Godt hjulpet på vej af billig og villig arbejdskraft fra øst europa eller endnu længere væk som Filippinerne.

Mange unge i et fritidsjob har samme vilkår med nul timers kontrakter og tilkaldelse pr. app, hvis der er behov. Og oftest ingen ekstra betaling for kort varsel eller overtid - Dem hører vi bare INTET om heller.

Hvad er lige det der er gang i??? Den danske model har ødelagt sig selv med magtesløse, ugidelige og satte fagforeninger og et Socialdemokrati, som er blevet neo liberalismens pisk.

Annonce