“Vis nu lidt solidaritet, Danmark”

2. viceborgmester i Ikast-Brande, Frank Heidemann (S): “Vi har taget vores tørn, nu må andre tage over”
Foto: Privat
Frank Heidemann (S), 2. viceborgmester, Ikast-Brande Kommune
“Vis nu lidt solidaritet, Danmark. Vi har taget vores tørn, nu må andre tage over.”

Sådan reagerer 2. viceborgmester, socialdemokraten Frank Heidemann i Ikast-Brande Kommune på, at de 130 udviste, kriminelle udlændinge alligevel ikke får deres eget særskilte udrejsecenter på Sydlangeland.

“De andre  - altså de blå partier og SF - ville ikke bide til bolle. Så lige nu ser det ud til de 130 udviste fortsætter med at bo på udrejsecenteret Kærshovedgård her i Ikast-Brande Kommune. Men det bør ikke blive udgangen på denne sag. Vi har taget vores tørn i nu omkring fem år. Det er kun rimeligt, at de 130 placeres andre steder i landet,” siger Frank Heidemann til Netavisen Pio.

Der fulgte ingenting med. Ingen øgede ressourcer, ikke særlig nabohjælp

“Forhistorien er jo, at den daværende V-regering - med Inger Støjberg i spidsen - bare dumpede det her udrejsecenter ned over os i 2016 som en tyv om natten. Der fulgte ingenting med. Ingen øgede ressourcer, ikke særlig nabohjælp. Ingenting,” understreger Frank Heidemann.

“Et plaster på såret”

Heidemann mener, at Ikast-Brande Kommune fortsat kan løfte opgaven med et udrejsecenter, der huser afviste asylansøgere:

“Den opgave kan sagtens fortsat foregå på Kærshovedgård. Men dem på tålt ophold, og de udviste, kriminelle udlændinge bør kunne placeres andre steder i landet. Indtil det sker - og det må gerne gå stærkt - glæder vi os over, at regeringen nu vil etablere en slags nabo-ordning, hvor dem, der har oplevet utryghed, kan søge om støtte til etablering af hegn, kamera, belysning og lignende. Det er et plaster på såret,” mener Frank Heidemann.

“Men jeg håber altså ikke det bliver nødvendigt at tage nabo-støtteordningen i brug. Jeg håber virkelig, at der er så meget solidaritet i Danmark, at man siger: Nu har Ikast-Brande Kommune og det lille bysamfund Bording da godt lidt nok under det her. Nu må der være nogle andre, der tager over,” lyder appellen fra Frank Heidemann.

Han understreger, at de lokale advarsler om utryghed og medfølgende kriminalitet blev overhørt:

Vi var en del, der advarede Venstre-regeringen og myndighederne dengang i 2015-16

“Vi var en del, der advarede Venstre-regeringen og myndighederne dengang i 2015-16 om, at det jo ikke bare ville gå glat og placere alle tre grupper på et stort center. Og vi fik jo desværre alt for meget ret.”

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Da debatten i sin tid startede var det kun et spørgsmål om at de skulle væk fra Jylland, og det er det stadig.

Men istedet for at opkøbe diverse bygninger så brug pengene på at opkøbe den medievante nabo og sæt noget mere kontrol op, få en fast købmand til at levere varer til osv..

Nå det er bare et forslag fra en "Ø"bo

Nej, det er og bliver noget skrammel at have afviste Asylansøgere sammen med dybt kriminelle.
De skal flyttes de 137 kriminelle.
Hilsen Per.

I stedet for at bruge mange millioner på at flytte udrejsecenteret fra Kærshovedgård, kunne man i stedet for ansætte politi og vagter til at passe på beboerne, så de ikke foretog sig noget kriminelt. De beboere som tidligere er dømt for kriminalitet kunne jo tvinges til at gå med fodlænker, så det altid kunne registreres hvor de befandt sig indtil de ville hjemrejse til det land de er udvist til som er en del af deres straf for den kriminalitet de har begået.

Et store område f.eks. syd Langeland kunne affolkes ved ekspropriation og og anvendes til udviste flygtninge/indvandrer

Annonce