Wammen: Imamer er virkelighedsfjerne og formørkede

Socialdemokraternes Nicolai Wammen kalder de imamer, der kritiserer TV2 for virkelighedsfjerne og formørkede. Til gengæld rækker han hånden ud til de muslimer, der er uenige med imamerne.
31 imamer mødtes i går for at diskutere den sidste tids røre på baggrund af TV2’s dokumentar ”Moskeerne bag sløret”, der viste, at nogle imamer fortæller muslimske kvinder, at de ikke bør lade sig skille, hvis de bliver slået, underviser i stening som straf eller opfordrer til socialt bedrageri. Imamernes møde udmundede i en skarp kritik – men ikke af deres tvivlsomme kolleger, men af TV2, som de mener har hængt moskeerne ud og skadet integrationen.

Men den udlægning giver Socialdemokratiets politiske ordfører Nicolai Wammen ikke meget for.

”Mødet mellem de otte moskeers imamer understreger desværre med al ønskelig tydelighed, hvor virkelighedsfjerne og formørkede de pågældende imamer er”, siger Nicolai Wammen til TV2 og uddyber:

”Når man i ramme alvor kan mene, at det er TV 2, der er problemet, og ikke de rystende afsløringer om opfordring til vold, voldtægt og socialt bedrageri, så har man på ingen måde forstået, hvordan det danske demokrati fungerer.”

Til gengæld rækker Socialdemokratiets politiske ordfører hånden ud til de muslimer, der ikke føler, at imamerne taler på deres vegne:

”Men alle de muslimer, der gerne vil være en del af fællesskabet og integreres, de har vores opbakning, og vi vil støtte dem i kampen mod de formørkede typer”.

Nicolai Wammens synspunkt fra opbakning fra flere medlemmer af den socialdemokratiske folketingsgruppe. Blandt andet skriver Trine Bramsen følgende på Twitter:

Og udlændingeordfører Dan Jørgensen kalder på Facebook imamernes opførsel for 'helt uacceptabel':

Dan J imamer

Mads Havskov Hansen er cand.jur. og debattør.


placeholder

Annonce