Wammen vil have danskernes feriepenge ud af fryseren

Regeringen lægger op til at danskerne kan få to ugers indefrosne feriepenge udbetalt.
Flere økonomiske eksperter og partier har de seneste uger foreslået, at danskerne kan få deres feriepenge udbetalt.

Nu foreslår regeringen at udbetale ikke alle, men to ugers indefrosne feriepenge til danskerne.

Finansminister Nicolai Wammen (S) har præsenteret forslaget for Folketingets partier under dagens forhandlinger om udbetaling af feriepenge. Det skriver flere medier.

Danskerne har fået indefrosset omkring 100 milliarder kroner, i forbindelse med overgangen til den nye ferielov, som træder i kraft i september 2020.

20 milliarder til mere forbrug

Hvis regeringens forslag bliver en realitet, vil cirka 40 milliarder kroner sendes ud til danskerne.

Der skal betales skat af feriepengene, så i runde tal svarer det til en økonomisk indsprøjtning på cirka 22 milliarder kroner.

Ideen med at udbetale pengene er at danskerne vil bruge pengene på elektronik, nyt tøj, restaurantbesøg eller anden underholdning, og dermed sætte gang i forbruget, der ligger underdrejet på grund af coronakrisen.

En almindelig lønmodtager vil kunne se frem til at modtage mellem 10.000 og 20.000 kroner før skat.

Arbejderbevægelsen har vurderet at det vil kunne skabe 30.000 arbejdspladser at udbetale alle feriepengene. De fleste har fem ugers ferie, så regeringens forslag svarer til 12.000 arbejdspladser.

Først efter hjælpepakkerne

Pengene skal ifølge regeringen først udbetales til efteråret, når hjælpepakkerne udløber.

Lønkompensationsordninger udløber, hvis de ikke bliver forlænget, den 29. august.

Flere økonomer har advaret om, at hvis feriepengene udbetales for sent, risikerer ledigheden at bide sig fast, og krisen at blive længere end ellers. Og udbetales de for tidligt, har man kun dyrere tiltag tilbage i værktøjskassen, hvis det går galt.


Fakta om ny ferielov

Inden den nye ferielov træder i kraft, er der et overgangsår, som løber fra 1. september 2019 til 31. august 2020.

Feriepenge, du optjener i overgangsåret, bliver til en opsparing hos den nye fond, Lønmodtagernes Feriemidler.

Overgangsåret gælder alle lønmodtagere, og din opsparing er 12,5% af din ferieberettigede løn.

Det er din arbejdsgiver, der indberetter og indbetaler feriepengene til Lønmodtagernes Feriemidler

Du får opsparingen udbetalt ved folkepensionsalderen.

Kilde: Borger.dk

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Kommentarer

Thomas er en Trold.

Det lyder jo fint med "Penge til Danskerne". Men,åbenbart kun dem der ikke står udenfor arbejdsmarkedet. Eller er på "overførselsindkomster" .Hvad med kontanthjælpsmodtagere,førtidspensionister,og folkepensionister,samt enlige ? De får INGENTING. Og HVIS de får så ender det nok med at hver en krone skal "beskattes" eller "modregnes" i deres ringe almisser. Hvilken herlig "sommerpakke" der ikke gavner en pind. Kun SKAT og staten. Noget med at give penge ud og straks tage dem igen. Borgere på "overførselsindkomster" har meget LIDT at gøre godt med.
Så om nogen skal de vel ikke frasorteres hvis der skal sendes "midler" ud ? Og giver det mening at folk skal betale SKAT af beløbene ?

Regeringen skal IKKE tale om kontanter til DANSKERNE. For det er da slet ikke ALLE danskere der får.
Og PENSIONISTER skal igen mærke AFSAVN. AFSAVN på AFSAVN for dem. Hvornår har førtidspensionister og folkepensionister SIDST set en MÆRKBAR STIGNING i deres indkomst ????? Det er ÅR siden. Men,måske de sølle 1ooo,- kroner i "sommerpakke" bliver et PERMANENT beløb ? Det er der nok ingen udsigt til.
1ooo,- At nogen vil være det bekendt. Ikke mange penge til "forsødelse" for en flok der ikke har til spor andet, end lige at kunne holde skindet på næsen. Kun de i forvejen VELBJERGEDE pensionister kan hygge sig med ferie og andre søde sommerdrømme. Den enlige helt UBEMIDLEDE førtidspensionist eller folkepensionist har nærmest intet tilbage når alle faste udgifter er betalt. Flere af dem har under Coronakrisen levet nærmest afsondret fra andre,da mange tilhører "risikogruppen". De har siddet i deres "lumre frimærkestore boliger" uden kontakt. I rædsel for at blive smittet med COVID 19. Mange har end ikke turdet gå udenfor en dør for at handle. Burde det ikke være DEM der skulle have en håndsrækning NU ???? Og hvornår OPHÆVES loven om at samboende skal modregnes i pension ? En lov der på nedværdigende vis,"ymyndiggør"den part der i et forhold/ægteskab får pension. Hvad ligner det at en førtidspensionist eller folkepensionist skal "betale" med sin indkomst for at være gift eller samboende ? UHØRT. DISKRIMINERENDE. Alle pensionister burde samles for at KLAGE over ordningen. Sandelig på tide med en mærkbar OPREJSNING til alle landets førtidspensionister og folkepensionister.

HA-HA-HA 1000 kr HA-HA-HA
LATERLIGT HA-HA-HA

Netop sådan en som Thomas der er med til at "ødelægge" alting for andre.

Mette Frederiksen er den bedste statsminister
Danmark har haft siden Harald Blåtand

Der er lige et problem,,at er der nogle der tror på det du skriv
har du nogle kolegaer har du noget arbejde
det lyder ikke sandt med al den negativitet du lukker ud
OG Mette Frederiksen er den bedste statsminister
Danmark har haft siden Harald Blåtand

Annonce