Weekendens Aktuelt: S tager klima-teten og Paludan i endnu en sag om chikane

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Valgkampen er over os, og den stopper ikke blot fordi, at weekenden gør sit indtog.

Derfor er vi på Netavisen Pio på pinden både lørdag og søndag til at dække de vigtigste nyheder.

Her er vores nyhedsoverblik for weekenden.
 

Røde partier vil stramme kravene til biltrafikken i Danmark

Alle partier til venstre for regeringen går nu sammen om at stille flere krav til bilernes forurening i landets fem største kommuner.

Konkret vil Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF, Alternativet og de Radikale stramme en netop vedtaget lov på området.
Loven vil nemlig ikke bidrage nok til at mindske den sundhedsskadelige luftforurening fra biler, busser og lastbiler, lyder det fra den radikale miljøordfører, Ida Auken:

”Vi skal bare have modet til at sætte en stopper for de forurenende biler, busser og lastbiler. Luftforureningen er et af de mest undervurderede problemer” siger hun til avisen.

Læs hele historien om det nye udspillet på Berlingske.
 

Frank Jensen skyder V-kampagne ned: Fem år for sent

Venstre annoncer i øjeblikket for CO2-neutrale bybusser og taxaer fra 2030 på bagsiden af flere af landet busser herunder i København. Én af disse er Københavns Overborgmester Frank Jensen (S) stødt på, og han er ikke synderligt imponeret.

I et opslag på Facebook kalder han statsminister Lars Løkke Rasmussen ”fem år for sent på den” med henvisning til, at Københavns kommune udskifter den sidste bybus i år 2025.

”vi skal sætte klimaambitionerne NED, bare fordi der er valgkamp” slutter Frank Jensen sit opslag af med.

 

 

Paludan har i flere år chikaneret kvinde

Kvinden, som for nylig anmeldte Rasmus Paludan for racisme, har oplevet chikane fra partilederen i flere år. Efter retssagen er chikanen taget til, mener kvinden. Stram Kurs afholdt i søndags demonstration ved kvindens hjem med politiets tilladelse.

Rasmus Paludan selv afviser dog anklagen om chikane og kalder i stedet kvindens anmodning om et tilhold for ”misbrug af politiets ressourcer”.

Læs mere om sagen lige her.
 

Mette Frederiksen vil hæve cigaretprisen for unge

Hos Socialdemokratiet har diskussionen om højere cigaretpriser været svær, for på den ene side vil man gerne have færre unge til at ryge, men på den anden side frygter partiet, at højere cigaret-priser vil ramme de svageste, herunder nogen af landets pensionister, økonomisk meget hårdt.

Men nu lancerer Mette Frederiksen et kompromis mellem de to hensyn, nemlig at prisen på cigaretter skal stige for de unge.

”Måske vil der være en mulig vej i at sige, at vi sætter priserne op for de unge, så de ikke starter med at ryge, men at vi måske samtidig lige skærmer nogle af de pensionister, der ikke har så mange penge,” siger Socialdemokratiets formand til DR.

Her kan du læse mere om Mette Frederiksens udmelding.

Anders Samuelsen vil give store skattelettelser til boligejere          

Liberal Alliance foreslår lavere skat til ejerboligere, fjernelse af en særlig skat på dyre boliger - Liberal Alliance kalder det en misundelseskat - og opførelse af 11.000 ungdomsboliger over de næste 12 år.

"En uge inde i valgkampen er det blevet endnu tydeligere, at det er op til Liberal Alliance at kæmpe for lavere skat og for borgernes rettigheder. Vi vil skabe tryghed og frihed for boligejerne," siger partileder Anders Samuelsen til Ritzau.

Skattelettelser er dog ikke en god idé, hvis man spørger direktøren for tænketanken Boligøkonomisk Videnscenter.

”Der er godt gang i hjulene i samfundet, og Danmark har noget nær fuld beskæftigelse. Netop derfor skal vi også passe på, at vi ikke overopheder markedet,” advarer han over for Ritzau og bragt i blandt andet Børsen.

Du kan læse mere om Samuelsens udmelding på Netavisen Pio. 

 

Socialdemokratiet: Behov for bindende klimamål allerede fra 2030

Socialdemokratiet ønsker en lave en klimalov lov, som modsat regeringens nuværende klimamål, skal have bindende delmål for 2030.

Det fortæller partiformanden Mette Frederiksen (S) lørdag.

Det centrale i Socialdemokratiets udspil er, at udledningen af drivhusgasser skal reduceres med 60 procent inden 2030. Målet skal hjælpe Danmark med at nå målene i Paris-aftalen, og samtidig sikre, at vi i 2050 er fri af fossile brændstoffer, lyder det fra Mette Frederiksen.

Læs den fulde historie på Netavisen Pio.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook