Wolt advarede cykelbude om at demonstration kunne komme ud af kontrol

Wolt i advarende besked forud for demo mod nyt bonus-system: "(....) er vi ikke sikre på hvordan tingene vil udvikle sig, hvis der er mange støtter udenfor Wolt der dukker op"
Forud for en demonstration, hvor cykelbude fra udbringsningsfirmaet Wolt, ville protestere mod et nyt løn bonus-system, som de mener vil forringe deres løn, advarede Wolt sine “kurer-partnere” om, at demonstrationen kunne komme ud af kontrol på grund af udefra kommende kræfter.

Demonstrationen, der fandt sted på Kgs. Nytorv fra 17 til 20 i fredags, samlede op til 100 blå cykelbude. Demonstrationen forløb fredeligt.

Forud for demonstrationen sendte Wolt denne advarende besked ud til samtlige Wolt-bude - her oversat fra engelsk til dansk:

“Selvom vi regner med demonstrationen I aften, vil være venligsindet, er vi ikke sikre på hvordan tingene vil udvikle sig, hvis der er mange støtter udenfor Wolt der dukker op.”

Wolt Worker’s Group, der i samarbejde med 3F arbejder for at Wolt budene organiserer sig og får en overenskomst, gav Wolt svar på tiltale:

Vi kan forsikre at demonstrationen i dag, vil være fredelig

”Kære Wolt, bare rolig. Vi kan forsikre at demonstrationen i dag, vil være fredelig. Vi er dog en smule forvirret, hvad der leder jer til at ikke-bude, der bruger deres fredag til at slås sammen med os, for at forbedre vores vilkår, på nogen muligvis ville være en trussel overfor de samme bude – Men bare rolig, der er ingenting at frygte”.

Wolt bestrider advarsel mod at deltage

Enhedslistens medlem af Europaparlamentet, Nikolaj Villumsen, betegner på Twitter Wolt-beskeden som “union busting”.

Wolts kommunikationschef, Tine Duelund Schou, bestrider i en tilhørende twitter-debattråd, at der på nogen måde er tale om en advarsel til Wolts bude om at deltage i demonstrationen:

“Hej Nikolaj- jeg er kommunikationschef i Wolt og vil gerne vide hvad det er for en 'advarsel mod at møde op' du mener vi har sendt ud? -For det er simpelthen ikke sandt.”

Men Nikolaj Villumsen fastholder dog - og vedhæfter som dokumentation Wolts besked til budene forud for demonstrationen:

Den slags union busting hører ingen steder hjemme - slet ik i DK

“Wolt’s kommunikationschef påstår at der ik’ var udsendt advarsler til budene om gårsdagens strejke. Det er bare ikke korrekt. Nedenstående advarsel var sendt ud til budene forud for strejken. Den slags union busting hører ingen steder hjemme - slet ik i DK.”

placeholder

 

Wolts kommunikationschef vedstår derefter i samme Twitter-tråd, at Wolt har sendt en meddelelse rundt til sine bude - forud for demonstrationen:

“Du kunne jo tage resten beskeden med hvor det er klart at det primært er en besked om Men In Black demonstrationen i aften og at beskeden er sendt med et ønske om at de skal passe på sig selv, og sige til hvis demonstrationen påvirker deres arbejde.”

Støtte fra Postnord- og Bing-bude

I et opslag på Facebook erklærer Wolt Workers Group sig tilfredse med demonstrationen og dens forløb.

Gruppen takker for opbakning til Wolt-budenes krav om at Wolt skal droppe et nyt weekend-bonus-system, som de demonstrerende mener vil medføre et betydeligt indtægtstab for dem.

No more paycuts

Wolt-budet Tomas Caira frygter således, at hans weekend-bonus vil falde fra 1.200 kroner til omkring 500 kroner.

I opslaget takker Wolt Workers Group særligt for opbakning fra bude, der kører for PostNord og Bing.

Under demo’en var der flere taler, og igen og igen råbte demonstranterne: “No more paycuts”.

Wolt: Kun 20 Wolt-cykelbude

Wolt anfægter mandag aften, at der skulle have deltaget op til 100 Wolt-bude i demonstrationen fredag aften.

Ifølge Wolts app var der 20 aktive Wolt-kurérere tilstede i løbet af demonstrationen fredag aften, oplyser Wolt.

Wolt anfægter derimod ikke, at der kan have deltaget 100 eller flere - inklusive sympatisører - i demonstrationen.

Opdateret kl. 21 med tal fra Wolt på antal deltagende Wolt-cykelkurere i demonstrationen fredag aften

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Se nu at blive organiseret, og få en RIGTIG overenskomst...

Annonce