Wolt-bude truet med machete

Flere madbude fortæller, at de må tage sagen i egen hånd, fordi politiet ikke gør noget ved tyverierne
Foto: Wolt
Wolt kurer-partner
Wolt-bude slår nu alarm. Flere af dem oplever således at blive overfaldet og få stjålet deres scootere i forbindelse med udbringning af mad.

Det skriver Fagbladet 3F.

En af dem er den 33-årige Pablo, der fornylig blev tilkaldt af en kollega, og ven, der havde fundet dem, der tidligere havde stjålet hans scooter 

Pablo mødte sin ven, stærkt ophidset, ved hjørnet mellem Peder Lykkes Vej og Brydes Allé på Amager. Bagved stod en flok unge mænd. Vennen havde genkendt to af dem som tyvene, fordi nogle folk i opgangen havde taget billeder af dem, da de stjal hans scooter. Nu stod de få meter derfra.

Pablo stillede sig rundt om hjørnet, da vennen gik op for at konfrontere de unge mænd i et forsøg på at få sin scooter tilbage.

"Jeg ser bare, at de ender i håndgemæng, og at de omringer ham," fortæller Pablo til Fagbladet 3F.

Vennen forsvarer sig, men flere af drengene trækker knive op af lommerne.

Slår min ven på halsen

"Pludselig trækker én af dem en lang machete frem og slår min ven på halsen med den," siger han.

Heldigvis for vennen er hylstret på den omtrent 40 centimeter lange kniv ikke trukket af.

Mange er desperate

Pablos ven fik ikke sin scooter tilbage. I dag har han forladt Danmark.

"Vi er mange, som hjælper hinanden og holder øje med stjålne scootere. Vi ville ikke gøre dem noget ondt, men mange er desperate og tager sagen i egen hånd," fortæller Pablo (han ønsker ikke, at hans efternavn bliver nævnt af frygt for repressalier fra gerningsmændene).

Wolt-budene bliver aflønnet for hver levering. Derfor er de afhængige af deres scootere. Hvis de bliver stjålet, og budene ikke kan levere takeaway, tjener de ingenting.

Pablo er langtfra den eneste, som har forsøgt at få en stjålet scooter tilbage. Også Wolt-buddet Sandro Calis har forsøgt det samme. Det skete, da han fik øje på en ung mand, der kørte rundt på hans kærestes scooter. Den var blevet stjålet, mens han arbejdede for Wolt dagen før.

Til sidst fik jeg hevet fat i hans krave

"Jeg kørte efter ham og råbte, han skulle stoppe. Til sidst fik jeg hevet fat i hans krave, så vi begge faldt af scooteren," fortæller Sandro Calis.

Bude overfaldes

John Bondebjerg, forhandlingssekretær i 3F’s transportgruppe, fortæller, at det langt fra er første gang, at bude bliver overfaldet – uanset om de kommer fra Wolt eller ej – og mister deres køretøj. Men i dag stiller de fleste virksomheder transportmidler til rådighed for de ansatte i forbindelse med deres arbejdsopgaver.

Man er lidt på den, hvis man mister sit køretøj

 

”Men det er rigtigt, at Wolt og andre platformsvirksomheder, der har den samme selskabskonstruktion med selvstændige, gør, at man er lidt på den, hvis man mister sit køretøj,” siger John Bondebjerg til Netavisen Pio.

”Det er jo ikke anderledes end i alle mulige andre sammenhænge, hvor man selv skal stille et køretøj til rådighed. Vi har jo også medlemmer, som lige pludselig får stjålet deres bil. Hvilket gør, at de ikke kan komme på arbejde, hvis de bor langt væk. Så det ikke har noget at gøre med Wolt.

Men hvis det endelig skal handle om ansættelsesforhold, så bør man selvfølgelig se på, om det ikke er blevet for nemt at blive selvstændig i dag. De, som er ansat i platformsvirksomhederne, har jo ikke sagt til sig selv: Nu vil jeg gerne være selvstændig og gøre med pizzaer for Wolt eller andre selskaber.”

Københavns Politi oplyser i en skriftlig svar til Fagbladet 3F, at de forelagt sager bliver efterforsket:

"Vi gennemgår løbende sager om vold og røveri for at undersøge, om der skulle være en sammenhæng imellem dem – det gælder også i disse tilfælde."

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Danimakistan.

Annonce