Zenia Stampe i kødet på Ellemann: Jeres skyld at mink-regning blev 19 milliarder

Voldsomt provokeret af Venstres formands angreb på regeringen for at erstatningen til minkavlerne blev “en kæmpe-regning på 19 milliarder kroner”
Torsdag morgen varmer Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, op til første afhøringsdag i mink-kommissionen og Folketingets åbningsdebat med et harmdirrende opslag på Facebook.

“Regeringens ulovlige aflivning af minkerhvervet er en meget alvorlig sag. Mange danske familier mistede deres levebrød og livsværk opbygget gennem generationer,” skriver V-formanden i opslaget på Facebook - og føjer så til:

“Og skatteborgerne er endt med en kæmpe-regning på 19 milliarder kroner, som vi alle sammen skal betale.”

placeholder

 

“Uansvarligt og uanstændigt”

Men dét Facebook-opslag finder De Radikales miljøordfører, Zenia Stampe, voldsomt provokerende:

“Det er både uansvarligt og uanstændigt, når Jakob Ellemann i dag giver regeringen skylden for, at danske skatteborgere er endt med en regning på 19 milliarder til de danske minkavlere,” skriver hun i et opslag på Facebook, og føjer til, at det var Venstre, der trak forhandlingerne om erstatning til minkavlerne ud og pressede prisen op:

Det var Venstre, der sad i forhandlingerne og pressede prisen op

“Det var Venstre, der sad i forhandlingerne og pressede prisen op på et niveau, som jeg tror mange danskere har svært ved at se rimeligheden i,” skriver Zenia Stampe og uddyber, at Venstre dygtigt udnyttede, at regeringen igangsatte aflivningen uden at have det fornødne lovgrundlag på plads:

“Selvfølgelig skulle mink-avlerne have en rimelig erstatning. Men det var Venstre, der pressede prisen og krævede, at minkavlerne udover erstatning for aflivede dyr og produktionsapparat også skulle have erstatning for ti års tabt indtjening med udgangspunkt i en kunstigt højt fastsat pris. Venstre udnyttede dygtigt, at regeringen havde forhastet sig og sat aflivningerne i gang uden at have sikret sig den nødvendige hjemmel.”

Stampe konkluderer:

Men at den blev så høj, er ene og alene Venstres skyld

“Selvfølgelig er prisen høj for at lukke et helt erhverv. Men at den blev så høj, er ene og alene Venstres skyld. Det må de selv tage ansvaret for over for danskerne.”

placeholder

 

V-klimaordfører: Sørgede for at minkavlerne ikke blev underkompenseret

Det vælter ind med likes til Zenia Stampe. Det noterer man irriteret i V-lejren. Efter to timer går Venstres nyudpegede klimaordfører, Marie Bjerre, til modangreb:

“Stop Zenia - bare stop,” skriver hun og føjer til:

“Efter Mette F’s ulovlige og grundlovstridige instruks, som rev tæppet væk under mange tusindes livsværk, så kæmpede Venstre for en fair kompensation til minkavlerne. Efter regler for ekspropriation.”

Marie Bjerre understreger, at Venstre blot sørgede for, at minkavlerne ikke blev underkompenseret:

“Minkavlerne skulle hverken have mere eller mindre. Så stop med at sig, at vi pressede beløbet op. Vi sørgede bare for, at de ikke blev underkompenseret.”

Vi sørgede bare for, at de ikke blev underkompenseret

Den køber Zenia Stampe ikke. I et af flere gensvar skriver hun til Venstres Marie Bjerre, at erstatningen til minkavlerne endte med at blive udregnet på baggrund af “historisk høje” priser for minkskind:

“Hvad er det for regler, der foreskriver, at man skal have 10 års tabt indtjening, og hvorfor blev prisen udregnet ud fra historisk høje priser i stedet for den eksisterende noget lavere markedspris?”

I skrivende stund er der ikke indløbet svar til Stampe. Hverken fra Bjerre eller andre i Venstre.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

De 19 milliarder er en engangsudgift.
De 33+ milliarder til uintegrerbare migranter er en årlig udgift (som de radikale har en stor del af skylden for).
Så Zenia Stampe, stik piben ind!

De 33 milliarder er stærkt underdrevet. Man tæller ikke de hundredetusindvis af MENAPT-migranter der allerede har fået dansk indfødsret og deres efterkommere med. Heller ikke ydelser som SU er med. Så de 33 millarder er et helt sikkert og RUC-venligt pyntetal.

Det er mindst 90.000.000 kroner om dagen, 3.750.000 kroner i timen, 62.500 kroner i minuttet eller 1.000 kroner i sekundet. Døgnet rundt, året rundt. For at blive gruppevoldtaget, røvet, kaldt racist og for at ødelægge Danmark og efterlade et totalt shithole-land til vores børnebørn.

Ny dag, ny terrorsag. Hold kæft, hvor er vi dumme!

Peter, det er med fuldt overlæg, at jeg kun skriver 33+ milliarder. Så kan jeg ikke blive beskyldt for at overdrive.

Kurt og Peter, det er en ærlig sag at være ubegavet, men behøver I at demonstrere jeres dumhed hver dag her i avisen? Det bliver lidt trættende i længden. Prøv i stedet at spørge Dansk Arbejdsgiverforening om, hvor meget de tjener på at staten hvert år bruger 33 mia. på indvandringen? Hvis ikke der var penge i at importere arbejdskraft fra udlandet, ville DA da ikke himle op hele tiden om at de mangler hænder? Eller hur?

Tak så er her da ordentlige menedsker her :-)

HC Martinussen, er 'man' ikke ordentlig når 'man' fortæller sandheden?

kurt husk at det er din version af 'sandheden' men hvad er det du prøver at sige? hvad har minksagen med flygtninge at gøre, bort set fra de fleste ansatte på farmene var gæstearbejdere...

kristian, så det er min 'sandhed' at Danmark har årlige udgifter til migranter på 33+ milliarder?

"Ikke-vestlige indvandrere og deres efterkommere indebærer en varig udgift på de offentlige finanser på 33 mia. kr. pr. år (målt i 2018-niveau). Til sammenligning indebærer vestlige indvandrere og deres efterkommere en varig nettoindtægt på 14 mia. kr. pr. år, mens personer med dansk oprindelse indebærer en varig nettoindtægt på 46 mia. kr. pr. år".
https://www.regeringen.dk/nyheder/2018/ikke-vestlig-indvandring-og-efter...

Niels, du har ret i at Kurt og Peters indlæg ikke er det mest rettidige og begavede i tråden. Men det er dit heller ikke. Den arbejdskraft DA efterspørger, er langt hen ad vejen ikke den som nutidens indvandring repræsenterer. Og de sidste års indvandring er ikke importeret. Den er ankommet u-inviteret.
Og så må du styre din sædvanlige lyst til at fortælle os andre hvor intelligent du er, og hvor dumme alle andre er, som ikke deler dine synspunkter. DET er ikke særlig god kommunikationsform.

hans Jensen, er det jeg skriver ikke rigtigt?

Kurt, de kr. 33.000.000.000 vil jeg ikke bestride, men det har jo intet med tråden at gøre. Hvis du bragte vejrudsigten, ville den være lige så malplaceret.

hans, det har det med tråden at gøre, at Sofie CN hidser sig op over en engangsudgift på 19 milliarder når de radikale har et stort ansvar for de årlige 33 milliarder til migranter. De radikale lider i udpræget grad af selektiv hukommelse.

Hvor stort et sugerør skal MINK-Venstre og andre Grådige V-støtter have ned i statskassen. Hvad med at få et
ordentlig arbejde man kan være stolt af, hvor aflivning og flåning ikke skal fylde guld i grådige landsbytosser.

Niels Duus Nielsen, hvad er det jeg har skrevet der ikke er rigtigt?

Jeg ser nu at LANDSBYTOSSERNE er på banen her på Pio...
Det er en skam de ikke holder sig til deres egne løsagtige døgenigte med beskyldninger om ulovlige aflivninger af minkene.
Samtlige mink skulle under alle omstændigheder gasses og pelses og sælges til en pris under fremstillingsprisen, undtagen avlsdyrene, men de ville ogsåblive pelset en dag, efter at avleren havde lavet rovdrift på de stakkes hunmin,og mere end halvdelen af minkfarmerne ville være gået konkurs inden der var gået to år.
Nu fik Troels-Lund Poulsen hevet 19 milliarder skatteyderbetalte danske kroner hjem til det døende minkerhverv, der snart alligevel havde været dødt og begravet helt af sig selv, undtaget dog de ti tolv kinesere der ejer ca. halvdelen af de danske minkfarme... GODE DANSKE KRONER LIGE I HOVEDET PÅ STENRIGE KINESERE.
Når jeg så ser Jacob Ellemanns indlæg, så tænker jeg at det er en forunderlig blanding af modbydeligheder og direkte dumhed i hans forgæves forsøg på at få stemmer fra S over til Venstre, det kommer nok ikke til at ske, så jeg finder Senia Stampes indlæg velovervejede og fornuftige...
Hvis venstres statsministerkandidat er begyndt at føre valgkamp allerede, så skal han huske på, at det er den RIGTIGE STATSMINISTER dr bestemmer hvornår der skal udskrives valg...

Tak Henrik! endelig et begavet svar på Jacob Ellemanns indlæg.
Min opfattelse er, at det grundlæggende var den tidligere direktør for SSI Kåre Mølbak, der bar en stor del af "æren" for at minken måtte aflives. Utallige gange i 2020 tonede han frem i de offentlige medier og bedyrede på det kraftigste, at der var stor fare for, at minkene havde smittet 5% af befolkningen i Nordjylland til en ny type corona kaldet *kloster 5, som vaccinen højst sandsynligt ikke ville virke optimalt på. Det var kun med alt respekt regeringen reagerede prompte.
Med omtanke for vores sundhed, har regeringen med stor respekt måtte bære det tunge åg da coronaen indtraf.
Minkerhvervet har i mange år været kritiseret voldsomt af dyrerettighedsgrupper og andre, fordi de 15 til 17 millioner mink i Danmark, levede under meget trange kår.
Mink hører til i vild natur og ikke i små bure, hvor de ofte skambider hinanden under de trange kår, og høre under dyremishandlingsloven.
Venlig hilsen Mette Koch

Egentligt lidt morsomt det du skriver, verdens bedste skind fra skambidte dyr, ok så lærte jeg da også lidt nyt i dag

Tak Henrik så rigtigt og godt skrevet.

Hvor har Du bare ret Peter Jensen. Det er ikke mimlsagen der forgælder Danmark og danskerne.
Nej det er statsministeren og hendes røde værger, der med sine store armbevægelser - bådr hvad angår flygtninge og indvandrere. Men samtidig hendes store foræringer og milliardlån til siestalandene.
Zenia Stampe skal bare dække statsministerens katastrofebeslutninger ind, og som altid tørre lorten af på andre. EL klapper begejstret i deres små fedtede hænder, over minkerhvervet er afskaffet.

Kommentar:

Selvfølgelig skal Mink-avlerne have erstatning; for nedlæggelse af deres erhverv, om beløbet er for stor eller lille, må hver enkelt borger gøre op mig sig selv...

Vedrørende aflivningen af Mink uden for de såkaldte aflivnings-soner, er der nedsat en granskningskommission som vil fremkomme med en rapport på et eller andet tidspunkt, så den debat går jeg ikke ind i, før rapporten er offentligt gjort...

God Weekend,
Erling Drews...

Nu skriver jeg det hårdt og kontant.

Pis tilbage i dit DF/NB-hul, hvor fakta åbenbart ikke falder ned!

og endnu en der leverer beviset for, at dumheden står i kø for at komme til....
I tåbelige tosser fra fra DF der har flyttet over til NB (Nota Bene) som bare er det laveste af det der er mindst værd, viser gang på gang, hvorfor i skulle ha' passet jeres skolegang, eller i det mindste lært at tænke...

Henrik skriver godt, men landsbytosserne forstår stadig intet, eller vil ikke. Det er bare giftigt, som den jord-og vandmiljø ødelæggelse de er i gang med.

Hvor har Du bare ret Peter Jensen. Det er ikke mimlsagen der forgælder Danmark og danskerne.
Nej det er statsministeren og hendes røde værger, der med sine store armbevægelser - bådr hvad angår flygtninge og indvandrere. Men samtidig hendes store foræringer og milliardlån til siestalandene.
Zenia Stampe skal bare dække statsministerens katastrofebeslutninger ind, og som altid tørre lorten af på andre. EL klapper begejstret i deres små fedtede hænder, over minkerhvervet er afskaffet.

Hvad er "mimlsagen"? Og hvad har dine fremmedhadende overdrivelser at gøre i denne tråd?

Per Vadmand: >>>Hvad er "mimlsagen"?<<<
Brug den indvendige side af hovedet, bare en gang imellem.

Ved du om vedkommende ikke er ordblind, men dejligt at møde en fejlfri menneske som dig

Undskyld den var ikke til dig.

Kommentar til Helge Ryborg:

Det er da helt elementært i et Demokrati, at bla. Enhedslisten ser Minkavl helt afskaffet i Danmark, det behøver man da ikke have fedtede hænder for, som du skriver...

God Aften,
Erling Drews...

Ser man på mange ander lande i Europa, ja så er Minkavl forbudt...

Svar til Erling Drews.
Ja minkavl blev afskaffet for mange år siden i Holland, så du har
fuldstændig ret, og det var ikke minkavl alene der holdt hjulene i gang
i Kongeriget Danmark, og dyrplageri har vel altid været forbudt her.

Flyt dit fremmedhad hen i en anden tråd, hvor det hører hjemme - eller hold det helst for dig selv. Dine vilde påstande har intet med virkeligheden at gøre.

Per Vadmand, du er årtier bagud. Til dengang hvor hvor de der talte om virkeligheden blev kaldt racister.

Det er hørt. Der er ingen huller i Zenia Stampes uviddenhed.

Det er hørt. Der er ingen huller i Zenia Stampes uviddenhed.

hundrede tusindvis af migranter ???? har du det nøjagtige tal for migranter i Danmark ??eller overdriver du for at bilde dig selv ind, at kun de fremmede i vort land er dem der ødelægger vort land ?? beklager at der findes din slags mennesker, der kun gør tilværelsen op i penge, fremmedhad og selvforherligelse..det et menneskesyn som dit, der vil gå ud over børnene i fremtiden...

hundrede tusindvis af migranter ???? har du det nøjagtige tal for migranter i Danmark ??eller overdriver du for at bilde dig selv ind, at kun de fremmede i vort land er dem der ødelægger vort land ?? beklager at der findes din slags mennesker, der kun gør tilværelsen op i penge, fremmedhad og selvforherligelse..det et menneskesyn som dit, der vil gå ud over børnene i fremtiden...

hundrede tusindvis af migranter ???? har du det nøjagtige tal for migranter i Danmark ??eller overdriver du for at bilde dig selv ind, at kun de fremmede i vort land er dem der ødelægger vort land ?? beklager at der findes din slags mennesker, der kun gør tilværelsen op i penge, fremmedhad og selvforherligelse..det et menneskesyn som dit, der vil gå ud over børnene i fremtiden...

hundrede tusindvis af migranter ???? har du det nøjagtige tal for migranter i Danmark ??eller overdriver du for at bilde dig selv ind, at kun de fremmede i vort land er dem der ødelægger vort land ?? beklager at der findes din slags mennesker, der kun gør tilværelsen op i penge, fremmedhad og selvforherligelse..det et menneskesyn som dit, der vil gå ud over børnene i fremtiden...

Er DU blevet gruppevoldtaget? Nah? Hvad dælen har du så SÅ ondt i røven af? En terrorsag HVER DAG? Hvor har du gjort af din evne til at læse indenad, eller regner du alle begivenheder hver dag i hele verden med? Kaldes DU racist? JEG gør ikke, men forskellen ligger måske i hhv DIN og min holdning til indvandrere mv? VI er dumme? Jeg antager at du taler OM dig selv for dig selv?

Er DU blevet gruppevoldtaget? Nah? Hvad dælen har du så SÅ ondt i røven af? En terrorsag HVER DAG? Hvor har du gjort af din evne til at læse indenad, eller regner du alle begivenheder hver dag i hele verden med? Kaldes DU racist? JEG gør ikke, men forskellen ligger måske i hhv DIN og min holdning til indvandrere mv? VI er dumme? Jeg antager at du taler OM dig selv for dig selv?

Tal for dig selv!

De to ting har intet med hinanden at gøre, i denne sag.

Hej Torben,
Du har fuldstændig ret.
Desværre er kommentarerne her på Pio blevet infiltreret af den yderste højrefløj og deres bærme.

Hvad er det nu Clement Kjersgaard siger i 'Debatten': husk nu at tale pænt til dem du er mest uenige med.
Det er et sølle forsvar at kalde den yderste højrefløj for bærme.
Nej, jeg hører ikke til på den yderste højrefløj. Men derfor behøver jeg ikke at være enig i ALT hvad socialdemokratiet gør.

Er det dig fysisk umuligt at lade være med at blande dit fremmedhad ind i en hvilken som helst debat? Find dig et andet forum - eller skriv om det, tråden handler om.

Hvad i alverden har ind anden g med minkerstatning at gøre. Kan du ikke se forskel på en mink og en indvandrer? Stik selv piben ind og hold dig til emnet

Ja det var de Radikal og enhedsliste skyld at vi stå ved regning på 33 milliarder hver år og det stiger 2-3,milliarder pr år fremover

Ja det var de Radikal og enhedsliste skyld at vi stå ved regning på 33 milliarder hver år og det stiger 2-3,milliarder pr år fremover

Ja det var de Radikal og enhedsliste skyld at vi stå ved regning på 33 milliarder hver år og det stiger 2-3,milliarder pr år fremover

Zenia Stampe har da en pointe, Det var da Troels Lund der trak det i langdrag, og pressede og presse på for at få så mange penge til minkejerne som muligt. Og så synes jeg de blå skulle læse svarene i afhøringerne, før de udtaler sig. Lige nu læser jeg, at ting der refereres i pressen ikke er det korrekte, at man havde talt om aflivning af alle mink, da de smittede hurtigt som lynet. Men læs selv. På samme måde i Støjberg-kommissionen, hun står ikke så uskyldsren som hun manipulerer efterhver dag afhøringer. Det er muligt det kun bliver en betinget dom og bøde, og det er ok for mig, for hun havde opbakning hos V K DF som havde flertallet, så de skal dele " skyldig" hvis den kommer med hende.

Sider

Annonce