Tilføj kommentar

Jeg er såmænd ikke voldsomt uenig i analysen, men at det skulle være en god løsning at fjerne SUen fra det sjette år, finder jeg helt forkert, for det vil jo netop ikke påvirke de riges børn men derimod arbejderklassens.

Jeg har til en tidligere artikel argumenteret for i stedet at skære kraftigt i de skøreste af de uddannelser, universiteterne udbyder og på den måde få færre til at gå på universitetet uden at ramme de vigtige universitetsuddannelser.

https://piopio.dk/comment/41447#comment-41447

Jeg skal dog også være ærlig og indrømme, at jeg ikke aner, hvor meget selvstyre universiteterne har, og hvor svært det i praksis ville være at gribe ind der.

Men så lad mig foreslå en anden løsning, der både er enkel og implementerbar: Nedsæt et udvalg bestående af et passende antal sure gamle mænd og sure gamle damer, sørg for rigeligt med kaffe og cerutter, og lad dem så gå samtlige SU-berettigede uddannelser igennem med en særdeles kritisk tættekam med henblik på at få skåret SUen væk fra dem, som er uden værdi, har en undergravende karakter, eller bare er bullshit.

Udvalget skal være godt betalt, have god tid til opgaven og rig mulighed for at vende alle sten og høre alle sider af sagen.

Ja, det er et let spørgsmål for dig. Men spammerne har ofte svært ved at besvare det.
Vi videregiver den ikke til nogen og viser den ikke på siden.