Annonce

Top-DF’er forbigået af partifæller

Udlændinge-høg, hovedbestyrelsesmedlem Erik Høgh-Sørensen erklærer sig tilfreds med lav placering på DF-listen til regionsrådsvalg
Udlændinge-høg i DF, medlem af DF’s magtfulde 11 mand store hovedbestyrelse, Erik Høgh-Sørensen, havner på en 11. plads på DF’s opstillingsliste til regionsrådsvalget i Region Nordjylland.

Placeringen må betegnes som beskeden ikke mindst i lyset af, at Erik Høgh-Sørensen, i dag er medlem af Region Nordjylland - som en af fire valgte DF’ere. Men over for Netavisen Pio erklærer Erik Høgh-Sørensen sig tilfreds med 11. pladsen:

“Nej, det er ikke skuffende. Hvis du læser mine opslag på Facebook de seneste dage, vil du kunne læse, at det er en placering, jeg havde forventet, og på en måde også er glad for.”

Hvorfor er det tilfredsstillende at havne som nummer 11?

“Fordi jeg har byttet plads med et ungt, lysende talent (Jamie Voldby, red.) Jeg var parat til at stille mig til rådighed for et generationsskifte. Ud fra de forudsætninger var det faktisk (Opstillingsresultatet, red.) en stor succes. Nu fik det unge lysende talent en stærk andenplads,” siger Erik Høgh-Sørensen, der understreger, at han bevidst valgte ikke at gå efter at blive opstillet som DF’s spidskandidat.

Der er jo sideordnet opstilling, så jeg går efter at blive valgt

“Måske kan jeg blive valgt alligevel. Der er jo sideordnet opstilling, så jeg går efter at blive valgt,” lyder det fra Erik Høgh-Sørensen, der ser et potentiale for, at DF går frem i Nordjylland ved regionsvalget i november.

Kamp om udlændinge-linjen

Lækkede mails fra Dansk Folkeparti viser, at der er uenighed om partiets udlændingelinje i partiets hovedbestyrelse, der består af kun 11 medlemmer.

På den ene side - hardliner-fronten - står tidligere medlem af Folketinget, partiets tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen. Han bakkes op af netop Erik Høgh-Sørensen.

De to står over for tidligere medlem af EU-Parlamentet, Anders Vistisen, og partiets nuværende medlem af EU-Parlamentet, Peter Kofod. De to ønsker en mindre hård linje i udlændingespørgsmål.

I begyndelsen af juni kritiserede Martin Henriksen i et opslag på Facebook, statsminister Mette Frederiksen for at hylde islam:

"Jeg synes egentlig, at det er ret godt gået at statsminister Mette Frederiksen og Socialdemokratiet altid lige formår at lave et reklameindslag for islam - den største trussel mod vores frihed - stort set hver gang muligheden byder sig."

Opslaget var flankeret af et billede af at statsminister Mette Frederiksen (S) fik sit første vaccinestik mod Covid-19. Sundhedsmedarbejderen, der gav stikket bar tørklæde.sin coronavaccine af en sundhedsmedarbejder med tørklæde.

placeholder

Henriksens Facebook-opslag mødte kritik - viste de lækkede mails - fra Peter Kofod, der i stedet efterlyste en mere kritisk, konstruktiv udlændingedebat i DF:

"Blot fordi andre nærmer sig vores politiske udgangspunkt, behøver vi jo ikke at lade dem skubbe os til højre eller fare på alle mulige sager. Måske vi bare kunne sige pyt lidt oftere? Eller bare udvise lidt mere overskud,” skrev Kofod blandt andet, der i den interne maildebat bakkes op af Anders Vistisen.

Modsat bakkede Erik Høgh-Sørensen Martin Henriksen op i et opslag på Twitter.

placeholder

 

Høgh: Udlændingedebat spiller ikke ind

Erik Høgh- Sørensen afviser over for Netavisen Pio, at den interne udlændingedebat i DF spiller ind i hans placering på en 11. plads i det nordjyske:

“Nej, det spiller ikke ind.”

Erik Høgh-Sørensen siger i øvrigt, at striden mellem de to udlændingefløje i DF “er bilagt”:

Fordi islams påvirkning af det danske samfund bliver til stadighed mere åbenlys

“Selvfølgelig vil der altid i partier være en vis uenighed om retningen. Den uenighed har mig bekendt altid eksisteret i DF - og det er kun naturligt, når et parti skal udvikle sig i positiv retning. Der har været en diskussion om, hvor vi lægger os i forhold til f.eks. sharia-tørklæder. Og den diskussion eksisterede før de her mails blev lækket, og den vil formentlig fortsætte en rum tid fremadrettet. Fordi islams påvirkning af det danske samfund bliver til stadighed mere åbenlys, og det skal vi have sat foden ned overfor.”

Så du afviser, at der eksisterer en strid på udlændingeområdet?

“Det er en standende diskussion, og ikke en decideret strid. Og så er diskussionen desuden blæst ud af proportioner.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet