Podcasts til din mobil

Lyt gratis,

På iPhone: Apple Podcasts

På Android: Podcast Addict

Søg efter Netavisen Pio i app'en og lyt med glæde.

Arbejdertanker: Louis Pio - manden og myten

Dette afsnit af ”EN MAND SER RØDT” er en smule anderledes end det plejer. 
Det er nemlig det første afsnit i vores nye miniserie: "Arbejdertanker". 

Det første afsnit handler om manden, der både lægger navn til denne netavis, men også organiserede den danske arbejdsbevægelse tilbage i 1800-tallet og introducerede socialisme i Danmark; Louis Pio.

Vi taler om manden; hans ideer, indflydelse på sin sam- og eftertid, og om hvad hans personlige historie betød for hans politiske virke.
Vi skal også tale om myten, Louis Pio; fortællingen om ham i socialdemokratiet og andre steder på venstrefløjen, og hvem der i dag løfter hans arv.

Det kommer til at handle om revolution, organiserede arbejdere, og om hvad vi kan lære af Pio i dag. 

I studiet er: 
Peter Westermann (medstifter af tænketanken Cevea, nuværende politisk leder for SF i Region Hovedstaden og underviser i politiske ideer på Grundtvigs Højskole)
Niels Jespersen (historiker og chefredaktør hos Netavisen Pio) 
Vært på programmet: Malthe Majgård Nørbjerg (BA i filosofi og praktikant hos Netavisen Pio)

”Arbejdertanker” er Netavisen Pios nye miniserie, hvor vært; Malthe Majgård Nørbjerg sammen med en række gæster dykker ned i nogle af de personer og tanker, som gennem historien har været essentielle for det vi i dag kender som venstreorienteret politik. 
Vi kommer blandt andet til at undersøge socialismen og kommunismens historie i Danmark, den danske arbejderbevægelse, og hvad en velfærdsstat egentlig er.