Podcasts til din mobil

Lyt gratis,

På iPhone: Apple Podcasts

På Android: Podcast Addict

Søg efter Netavisen Pio i app'en og lyt med glæde.

EN MAND SER RØDT #1: Shorta

I denne udgave undersøger panelet, hvad der sker, når dansk film gør det umulige og kaster sig over actiongenren på bedste Hollywood-manér.

Der er selvfølgelig tale om Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid spillefilmsdebut ‘Shorta’, som allerede nu har høstet roser fra anmeldere og filmfestivaler.

Selvom de to instruktører har understreget, at filmen ikke er ment som et startskud til en politisk diskussion, mener vores panel, at ‘Shorta’ er med til at fremhæve den voldsspiral og de integrationsudfordringer som de færreste kender til, og som man sjældent ser fremstillet på dansk film.

“Man får som tilskuer et råt og usødet indblik i en verden, som langt de færreste danskere kender til. En verden, der år for år er blevet mere rå. Shorta er derfor ikke kun relevant, men på alle parametre en god film, der forhåbentlig giver anledning til en dialog om den voldsspiral, som filmen beskriver,” sådan beskriver en af paneldeltagerne, komiker og debattør, Rachid Addu Moutiq, filmen i sin anmeldelse hos Pio Fanget i ghettoens voldsspiral.

Derudover har vi radiovært og socialrådgiver, Ali Aminali, og advokat, Leif Donbæk, med i panelet som begge har kendskab og erfaringer med det miljø, der bliver skildret i filmen.

Vært på programmet, chefredaktør på Netavisen Pio, Niels Jespersen, styrer ordet, når vi sætter fokus på politiindsatser, parallelsamfund og integrationsspørgsmål.