Podcasts til din mobil

Lyt gratis,

På iPhone: Apple Podcasts

På Android: Podcast Addict

Søg efter Netavisen Pio i app'en og lyt med glæde.

A-holdet: Flere varme hjerter - hvordan?

En af regionernes største udfordringer er rekruttering til den sundhedssektor, som desperat mangler uddannet arbejdskraft til at varetage nogle af samfundets vigtigste opgaver. 

Borgerne efterspørger flere og bedre ydelser, men personalet kan ikke følge med, og med faldende ansøgertal til sundhedsuddannelserne, er der ikke udsigt til forbedring.

Men er der overhovedet nogen, som har lyst til at tage en sundhedsfaglig uddannelse, når andre brancher lokker med højere løn, bedre vilkår og mere respekt for faglig ekspertise? 

Er den skæve kønsfordeling på uddannelserne med til at udelukke potentielle fremtidige sygeplejersker, sosu'er og bioanalytikere? 

Eller er det i virkeligheden ledelsesstilen på hospitalerne, der er problemet?

Det er nogle af de spørgsmål, som chefredaktør for Netavisen Pio, Niels Jespersen, i denne podcast diskuterer med de tre socialdemokratiske regionsrådsmedlemmer i Region Hovedstaden Brian Høier, Vibeke Westh og Susanne Due Kristensen, som udover arbejdet i regionen alle tre har en sundhedsfaglig baggrund.

I studiet:
Niels Jespersen, chefredaktør for Netavisen Pio
Brian Høier, sygeplejerske og regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden
Vibeke Westh, sygeplejerske og regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden
Susanne Due Kristensen, sygeplejerske og regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden

‘A-holdet’ er en podcast-serie produceret af Netavisen Pio for Socialdemokratiet, hvor chefredaktør Niels Jespersen tager temperaturen på regionerne sammen med hovedstadens A-hold - Socialdemokratiets regionsrådsmedlemmer i Region Hovedstaden.