Annonce

DR beklager forkert prognose: ”Det er utroligt ærgerligt”

Spændingen om valgresultatet blev trukket i langdrag, da Danmarks Radios prognose viste sig at være forkert.
Foto: Netavisen Pio/Emil Vendelbo Johansen
Pia Olsen Dyhr, formand, SF, interviewes af både DR og TV 2 på valgaftenen 2022.
Spændingen om udfaldet ved gårsdagens Folketingsvalg blev i den grad trukket til det allersidste. DR og TV 2’s prognoser var forskellige, og det viste sig i sidste ende at DR’s var forkert. Det får nu public service-giganten til at beklage.

”Der er ikke nogen tvivl om, at det er jeg utrolig ærgerlig over. Vi er faktisk kun optaget af at levere de mest præcise tal overhovedet på sådan en valgaften. At der indtræffer sådan en omstændighed i så tæt et valg, det er utroligt ærgerligt, at vi lige præcis ligger et mandat for lavt,” siger Thomas Falbe, chefredaktør i DR Nyheder, til Ekstra Bladet.

Algoritmen tog ikke højde for en særlig paragraf i valgloven

Rød blok med 86 mandater

Nærmest lige til det sidste så det ifølge DR’s prognose ud til at rød blok ville lande på 86 mandater og derved ville Lars Løkke Rasmussens Moderaterne blive nødvendige. Løkke ville derfor opnå den ønskede rolle som kongemager.

Men det viste sig som bekendt, at TV 2’s prognose hvor rød blok fik 87 mandater og sammen med tre nordatlantiske mandater kunne danne et rødt flertal, var korrekt.

Grunden til at Danmarks Radios prognose viste sig at være forkert skyldes en teknisk fejl. Algoritmen tog ikke højde for en særlig paragraf i valgloven, som aldrig tidligere er taget i brug, i forhold til hvordan kreds- og tillægsmandater skulle fordeles.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

DR er en klods om benet på danske skatteydere
.

Kurt Jensen. Jeg foretrækker nu et ikke reklameafhængigt medie som DR fremfor en station der er afhængig af reklameindtægter og støtte fra erhvervslivet? I øvrigt betaler alle vi skatteydere indirekte for TV2 da annoncører og bidragsyderne fratrækker udgifterne i skat!!!

Annonce