Podcasts til din mobil

Lyt gratis,

På iPhone: Apple Podcasts

På Android: Podcast Addict

Søg efter Netavisen Pio i app'en og lyt med glæde.

Tingets Tilstand: Tesfayes svendestykke

Tirsdag lancerede SVM-regeringen sit nye gymnasieudspil. Det forløb ikke uden kontrovers, da børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye kom for skade at servere øl i en studenterhue. På indholdssiden er det særligt det højere karakterkrav til STX-uddannelser, der vækker kritik.

Vil vælgerne belønne regeringen for den nye erhvervsrettede gymnasieuddannelse, EPX? Eller vil de straffe den for at gøre det sværere at blive optaget på den almene linje STX?

Ukraine-krigen raser fortsat, og regeringen ønsker at fortsætte den omfattende danske støtte til ukrainerne. Det koster penge, og rygterne lyder på, at vi kan se en krigsskat øremærket Ukraine-indsatsen se dagens lys snart.

Kan Venstre holde til at stemme for en skattestigning? Og vil danskernes opbakning være lige så stærk, hvis den betyder en højere skatteregning hvert måned?

Det svarer Benny Damsgaard og Niels Jespersen på i denne uges udgave af Tingets Tilstand, hvor de også kommer omkring et nyt parti, der ser ud til snart at blive opstillinsberettiget.

I studiet:

Niels Jespersen, chefredaktør på Netavisen Pio

Benny Damsgaard, politisk kommentator, lobbyist og tidligere kommunikationschef i Det Konservative Folkeparti