Podcasts til din mobil

Lyt gratis,

På iPhone: Apple Podcasts

På Android: Podcast Addict

Søg efter Netavisen Pio i app'en og lyt med glæde.

Tingets Tilstand: Tør Vanopslagh række ud til midten?

Det er aldrig gået bedre for Liberal Alliance.

I hvert fald hvis man skal tro sidste uges Epinion-måling. Den viser nemlig rekordhøj tilslutning til formand Alex Vanopslagh og hans parti, som med knap 15 procent af stemmerne nu har indtaget positionen som Danmarks næststørste parti for næsen af SF. Rampelyset har Vanopslagh brugt på at kritisere den blodrus og offentlige udskamning af politiske modstandere, der i hans øjne er giftige for den politiske samtale.

Hvordan formår Liberal Alliance at have så godt fat i vælgerne, selv efter den kontroversielle indlemmelse af tidligere Nye Borgerlige-formand Pernille Vermund i partiet? Og vil Vanopslagh, som leder af det nu suverænt største borgerlige parti, tage ansvar for at række ud til de midtervælgere, der er nødvendige for et blåt flertal?

I den forgangne uge så SVM-regeringens ældreudspil endelig dagens lys. Den byder på en lang række kringlede praksisændringer i forvaltningen, som har det overordnede formål at skabe en friere og mindre bureaukratisk hverdag for de ældre og de mennesker, der tager sig af dem.

Hvordan vil regeringen sælge en så kompleks lovpakke til sine vælgere? Og hvilke partier vil gå med i det endelige forlig?

Det diskuterer Niels Jespersen og Benny Damsgaard i denne uges udgave af Tingets Tilstand, hvor de også kommer omkring partimedstifter Peter Seier Christensens plan for at genrejse Nye Borgerlige og tidligere SF-formand Villy Søvndals opsigtsvækkende kritik af regeringens linje over for Israel.

I studiet:
Niels Jespersen, chefredaktør af Netavisen Pio
Benny Damsgaard, politisk kommentator, lobbyist og tidligere kommunikationschef i Det Konservative Folkeparti