Annonce

Mette F. om pension: "Jeg kommer til at slås for det her hver eneste dag"

De Radikale støtter ikke S-forslaget om tidligere pension til nedslidte, derfor skal den kommende S-regering ud og samle flertal for differentieret pension
Den kommende socialdemokratiske regering ser det som en hovedopgave, at kæmpe for tidligere pension for nedslidte.

Det oplyste Mette Frederiksen på et pressemøde lige omkring midnat natten til onsdag:

”Jeg vil bare lige til sidst knytte et par ord om noget, der er utroligt vigtigt for mig som socialdemokrat, og det er, at vi får indført en ret til tidligere folkepension for dem, der er nedslidte. Og det bliver en hovedopgave for denne her regering at kæmpe for, at de mennesker, der har bygget Danmark op, og som har arbejdet i mange år på arbejdsmarkedet, og som nu er nedslidte, får mulighed for en værdigere tilbagetrækning end den, der gælder i dag,” lød det fra Mette Frederiksen.

S-forslaget om tidligere pension til nedslidte har opbakning fra SF og Enhedslisten, men ikke fra De Radikale. Derfor er forslaget om ret til tidligere pension for nedslidte ikke med i den politiske aftale, som Socialdemokratiet, De Radikale, SF og Enhedslisten indgik sent tirsdag aften.

”Det flertal skal jeg ud at finde”

På pressemødet forklarede Mette Frederiksen, at den kommende socialdemokratiske regering derfor må ud og skaffe flertal for differentieret pension:

Der er nogle mennesker, der er nedslidte, der har brug for at kunne trække sig værdigt tilbage

”(….) Det flertal skal jeg ud og finde i Folketinget, og det arbejde vil jeg tilrettelægge, som det hele tiden har været planlagt. Vi sætter gang i arbejdet, vi inddrager arbejdsmarkedets parter, og så vil jeg søge et flertal i Folketinget for, at vi får indført en ret til tidligere folkepension. Jeg kommer til at slås for det her hver eneste dag som statsminister, for det er noget af det allervigtigste, fordi det er større end bare et pensionsforslag. Der er nogle mennesker, der er nedslidte, der har brug for at kunne trække sig værdigt tilbage, men det fortæller også noget om, hvad det er for et samfund vi er, og hvad det er for et samfund, vi gerne vil være. Så det bliver en hovedprioritet.”

På pressemødet forklarede Mette Frederiksen, at den kommende S-regering fortsætter arbejdet med at udmønte de forbedringer af seniorførtidspensionen, som blev aftalt mellem den afgående VLAK-regering, Dansk Folkeparti og De Radikale:

”Jeg synes, det ville være ærgerligt andet, fordi der ligger i det nogle fine initiativer omkring seniorførtidspension og så faktisk også på fleksjobområdet. Så vi har selvfølgelig en opgave i nu at videreføre det arbejde, der ligger der og få det til at arbejde sammen med regeringens ønske om at indføre en ret til tidligere folkepension.”

Fagbevægelsen har - som omtalt i Netavisen Pio - over en bred kam taget positivt imod den politiske aftale, der sent tirsdag blev indgået mellem Socialdemokratiet, De Radikale, SF og Enhedslisten. Men samtidig ærgrer det fagbevægelsen, at ideen om ret til tidligere pension for nedslidte ikke indgår i aftalen blandt partierne i rød blok.

Af samme grund understreger en række fagforbund, at man med glæde noterer sig, at den kommende S-regering ser spørgsmålet om differentieret pension som en hovedopgave.

DF positive, men

Dansk Folkeparti er langt hen ad vejen enig i intentionerne om at tilbyde nedslidte borgere en tidligere pension:

”Vi vil gerne diskutere emnet, men skulle man blive enige om noget, skal det først træde i kraft efter et nyt folketingsvalg,” siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, til Berlingske.

Sammen med S, SF og Enhedslisten udgør Dansk Folkeparti et alternativt flertal.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Sørg i det mindste for at få klarlagt præcis, hvordan reglerne skal være, hvem og hvor mange der kan forvente at få tilbuddet, og hvad det i den sidste ende kommer til at koste. Og prøv så at få det igennem i denne periode, hvis det overhovedet er muligt, og ellers må det jo bare blive en del af den næste valgkamp.