S-ordfører om nøgenkalendere på værksteder: Gør kvinder ikke føler sig velkomne

TEKNIQ Arbejdsgiverne fører kampagne mod nøgenkalendere på arbejdspladser.
Foto: TEKNIQ Arbejdsgiverne
En ny kampagne fra TEKNIQ Arbejdsgiverne skal få håndværkerne til at fjerne den nøgne damer fra væggene.

Nøgenkalenderens dage er talte.

Det kunne man læse i en artikel i Netavisen Pio tirsdag.

Artiklen handlede om den kampagne, TEKNIQ Arbejdsgiverne, som er en arbejdsgiverorganisation inden for el- vvs- og metalbrancherne, har sat i verden for at få nøgenkalenderne ud af danske arbejdspladser.

Kampagnen møder nu opbakning fra Socialdemokratiets erhvervsuddannelsesordfører, Thomas Skriver Jensen.

Ifølge ham kan den slags nøgenkalendere, der pryder væggene i mange værksteder og skurvogne, bidrage til, at man som kvinde ikke føler sig velkommen i arbejdsmiljøet.

der gerne vil holde fast i nøgenkalenderne.

“Noget, der ikke gør, at man føler sig velkommen som for eksempel kvinde, der gerne vil starte på et værksted, det er, hvis der lige hænger 20 sæt nøgne babser,” udtaler han til Netavisen Pio.

Humor - ikke tvang

På nogle arbejdspladser er der dog stadig dem, der gerne vil holde fast i nøgenkalenderne.

Eksempelvis har DR været på besøg på autoværkstedet Billiften i Rødekro. Her udtaler ejer Martin Vinther, at det er “røvkedeligt”, at der ikke bliver produceret så mange kulørte kalendere længere.

For Skriver Jensen er det da også afgørende, at kulturforandringen sker med humor og ikke ved tvang, for eksempel via lovgivning.

under fem procent kvindelige studerende på både el- vvs- og smedeuddannelserne.

“Humor, som er det, kampagnen tager udgangspunkt i, det synes jeg er en rigtig god måde at prøve på at få bugt med de kalendere på og skabe et bedre arbejdsmiljø,” pointerer han.

Få kvinder

De fag, kampagnen henvender sig til, er i høj grad domineret af mænd.

For eksempel er der under fem procent kvindelige lærlinge på både el- vvs- og smedeuddannelserne.

Derfor ser nogle arbejdsgivere også en kulturforandring som en måde at løse problemet med manglende arbejdskraft på.

“Flere kvinder kan være med til at give mere dynamik og et anderledes og federe arbejdsmiljø. Derigennem kan vi undgå at stå og mangle 20-30 procent af medarbejderstyrken, fordi vi har gjort en forskel og flyttet nogle mennesker til vores brancher,” udtaler direktør i SIF-Gruppen Lars Mejlby til TEKNIQ.

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Først forbød man Koranen, nu vil man forbyde Kalenderpiger, så der er nok at tage fat på, kun fantasien
sætter grænser. Det er mettes frie Danmark.

Nu er det jo især håndværkere på byggepladser som har plakater med afklædte piger i deres skurvogne og mekanikere i mekanikerværksteder som har dem på væggene. De findes ikke på væggene i skoler og i kontorlandskaber. Jeg tror næppe at Mærsk Mc-Møller, da han levede, ville havde tolereret "udsmykning" med plakater af afklædte kvinder på væggene i sit hovedkontor på Esplanaden, så hvorfor skal det så tolereres i skurvogne på byggepladser? De mænd som ønsker at se afklædte damer, kan jo bare gå ind på nettet og Google det de ønsker.

Kære Bent Menck Andersen
Så du mener også, at håndværkere på byggepladser og i skurvogne skal være iklædt jakkesæt og slips, ligesom Mærsk-medarbejdere på Esplanaden? Og skal en murer så også have 100.000 kroner om måneden? Og er du selv villig til at betale 10 millioner kroner for at få opført et hus?

Det bliver ikke billigt, hvis det hele skal være som Mærsk på Esplanaden.

U-kære Peter Jensen, sikke dog en gang VRØVL, men det er trods alt "befriende" at du har undladt dine sædvanlige racistiske og hadefulde kommentarer om muslimer.
Du nedgør håndværkerne, hvis du mener de ikke kan tale om andet en afklædte kvinder på plakater og i ugens rapport når de har spisepause, og så selvfølgelig fodbold, når der sker så meget ude i verden og i det omkringliggende samfund.
Hvis de mangler emner at tale om, kunne de vel også tale om det håndværksarbejde de udfører, det kunne måske medføre at der var mindre fejl og mangler i det byggeri de er med til at aflevere til de relevante bygherrer, selv om det i sidste ende er de pågældende entreprenørers ansvar for i hvilken stand og hvor mange fejl og mangler de vil være bekendt at aflevere deres entreprise i.

BMA. Du har ret i dit indlæg, men det viser jo også at det ikke er nødvendigt at lovgive om alt,
tit løser problemerne jo sig selv.

Ved vi lige pludselig, hvad en kvinde og en mand er? Ved vi så osse nu, om mænd kan føde børn?

Jeg tænker, at det er lidt pjattet med debatten om de kalendere, der ofte hænger i skurvogne og værksteder - lad dog de kalendere hænge. De kvinder der har moralske opstød omkring disse, er ofte kvinder der aldrig ville søge job som smede, mekanikere, tømre eller murerfaget.

Du har ret. Danmarks nye nationalsport, er at "blive krænket på andres vegne".

Der findes mennesker der nyder at blive forarget.

I min ungdom gik de under betegnelsen "Hattedamer".

“ Hattedamer “ Ja da - et herligt ord der åbenbart favner bredt- Jeg forbinder det med frivillige ældre damer fra det bedre borgerskab , der udviste deres samfundssind ved at påtage sig diverse opgaver i forbindelse med Børnehjælpsdage og andet af lignende art -

I øvrigt var der som min daværende barnenæse husker det, altid en svag duft af pebermyntepastiller omkring disse velmenende mennesker - Tænker at det var for at undertrykke duften af portvinen , som de nippede til i det skjulte ;-)

Annonce