Annonce

Disse bøger skal du læse i påskeferien

Hvis du mangler lidt læsestof til påskeferien har vi et par gode forslag klar.

Påsken står for døren, og hvis du kan finde en pausestund fra de våde påskefrokoster og æggejagt med ungerne, kommer her et par gode forslag til påskeferiens læsning – du kan lige nå til et smut til bogpusheren, inden de lukker for helligdagene.

Trump bag facaden, Marc Fischer og Michael Kranish
Den amerikanske præsident Donald Trump er ikke blevet lettere at blive klog på, siden han i januar blev indsat som præsident i Guds eget land. Klogere kan man til gengæld blive ved at læse Marc Fischer og Micael Kranish’ bog om selv samme Donald Trump. De to journalister dykker ned i præsidentens mærkværdige liv ved hjælp af 20 journalisters researcharbejde.

Lindhardt og Ringhoff..

Transfervindue, Maria Gerhardt
Forfatteren Maria Gerhardt døde i marts måned i en alt for ung alder. Transfervindue er Maria Gerhardts sidste bog og udgivet blot en måned for hendes død. I Transfervindue forsøger Maria Gerhardt at omfavne og forholde sig til sin egen forestående død. Bogen er eksistentiel og beskriver i en utopisk scene Nordsjælland som ét stort hospice, hvor forfatteren i autofiktion vandrer rundt.

Politikens forlag.

Maries morder, Peer Kaae
Den såkaldte true crime-genre er blevet mere og mere populær. True crime handler om, at man dykker ned i virkelige kriminalsager. I Maries morder beskriver Peer Kaae, der stod bag bogen om dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, en af Danmarks mest mystiske mordgåder. Den 10. november 1967 bliver den pæne borgerlige frue Marie-Lock Hansen myrdet i sit hjem, da en fremmed mand trængte ind i hendes hjem i Højbjerg ved Aarhus og skød hende på klods hold. Mordet har været omgærdet af mystik i 50 år og er fortsat uopklaret. Per Kaae trækker på kilder og levende vidner og forsøger at strikke et billede sammen af mordet – og morderen.

People’s Press

Velkommen Mustafa, Mattias Tesfaye
Det socialdemokratiske folketingsmedlem Mattias Tesfaye har i et digert værk beskrevet Socialdemokratiets udlændingepolitik i de seneste 50 år. Han løfter sløret for magtkampene, diskussionerne og uenighederne i Socialdemokratiet på det politikområde, der har været så sprængfarligt for partiet så længe. Vi møder vestegnsborgmestre og ministre, strammere og slappere og Tesfaye guider os fint rundt i et omfattende arkivmateriale.

Gyldendal.

Mads Havskov Hansen er cand.jur. og tidligere pressekonsulent i Socialdemokratiet


Flere artikler om emnet