Annonce

“Hverdagsterror og dominansadfærd”: S-ministre også med på den hårde retorik i udlændingedebatten

En gennemgang af Folketingets værdidebat viser, at Frederik Vad langt fra er eneste socialdemokrat med en hård tone
Foto: Statsministeriet, Folketinget/Steen Brogaard/Folketinget Marie Hald - Fotografik: Anders Bredsdorff
Mette Frederiksen (S), Kaare Dybvad Bek (S) og Frederik Vad (S)
I den offentlige debat kritiseres Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, Frederik Vad, for sin hårde tone i udlændingepolitikken - ikke mindst i forbindelse med Folketingets årlige værdidebat, som fandt sted 5. april.

Men en gennemgang af debatten viser, at Frederik Vad langt fra er den eneste socialdemokrat med en hård og kontant retorik under værdidebatten.

Statsminister Mette Frederiksen (S) indledte således værdidebatten med ikke mindst at fokusere på unge indvandrerdrenges herskerattitude - som også Frederik Vad har fokuseret på op til værdidebatten:

udviser aggressiv, truende adfærd i butikscentre, på S-togsstationer og i nattelivet

“Men det er ikke kun dem, der optræder i de officielle kriminalitetsstatistikker, som skaber utryghed, og som bekymrer mig. Vi oplever unge drenge, der uden at bryde loven udviser aggressiv, truende adfærd i butikscentre, på S-togsstationer og i nattelivet. De fylder hele fortovet. De er højrøstede. De er uvenlige.”

Og:

“Jeg kalder det hverdagsterror og dominansadfærd, og det har sat sig dybt i vores samfund. Det sætter sig som en frygt i mange af os for at færdes i bestemte områder og for at bevæge os ud om aftenen og som en tilbageholdenhed med at sige fra.”

“Det her er herskerattitude, som også vores ordfører fra Socialdemokratiet har sagt før, og det vender også indad i miljøerne.”

“Som måske ligefrem foragter os”

Mette Frederiksen var i sin indledende tale inde på, at alt for mange i Danmark vender ryggen til det danske samfund:

“Alt for mange i Danmark lever i et parallelsamfund og en parallel virkelighed med såkaldte æresbegreber og ideologi, der vender ryggen til det danske samfund, og som måske faktisk ligefrem ringeagter os. Vi oplever det i alle lag af samfundet og i mange forskellige former,” sagde statsministeren og føjede til:

Det er fuldstændig uacceptabelt

“Og alt det, jeg taler om nu – kriminaliteten, volden, herskerattituden og den negative sociale kontrol mod piger og kvinder – er ødelæggende for et godt og trygt Danmark. Det er fuldstændig uacceptabelt. Det gælder i øvrigt også for den antisemitisme, som selvfølgelig også skal spille en rolle i debatten i dag.”

Statsministeren: Nej til kønsopdelt svømning

I debatten om kønsopdelt svømning rundt om i kommunerne bakkede statsministeren entydigt op om udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads linje:

"Danmark er kun Danmark, hvis vi har fælles værdier – værdier, der er indiskutable – og har en fælles forståelse om, hvordan man opfører sig, altså at vi tager hensyn til andre, at vi giver hånd, når vi hilser på hinanden, og at svømning selvfølgelig ikke er kønsopdelt. Det er uforståeligt for mig, at der stadig væk er en del af landets kommuner, der tillader kønsopdelt svømning i kommunale bygninger.”

Og:

Fjendtligheden over for danske værdier i visse miljøer 

“Fjendtligheden over for danske værdier i visse miljøer, ved vi godt at vi ikke kommer til livs med snuptagsløsninger. For det er for dybt nu; det er for bredt nu. Derfor bliver vi nødt til at have en grundlæggende kultur- og værdikamp.”

“Jeg skal begå kriminalitet”

Mette Frederiksen nævner undervejs i værdidebatten, at hun aldrig kommer til at forstå, at der er udlændinge i Danmark, som står op om morgenen og tænker: “Jeg skal begå kriminalitet”:

får lov til at være her, når man står op om morgenen, så tænker: Jeg skal begå kriminalitet

“Det betyder ikke, at vi ikke har et ønske om at udsende endnu flere. For jeg kommer aldrig nogen sinde til at forstå, at man, når man er kommet til Danmark, som er det bedste land i hele verden, og man får lov til at være her, når man står op om morgenen, så tænker: Jeg skal begå kriminalitet. Det er så langt ude, at man kan have det på den måde, og derfor er min egen holdning den, at jo flere af dem, der begår kriminalitet, vi kan sende ud, jo bedre.”

Socialdemokratiet valgte under værdidebatten at stille med to ministre. Ud over statsministeren deltog udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S) også i debatten.

Dybvad understregede - helt på linje med Frederik Vad - at også veluddannede udlændinge i Danmark kan være anti-demokratiske og fjender af danske værdisæt:

veltalende og ressourcestærke forkæmpere for formørket fundamentalisme

“For borgere, hvis historie i Danmark kan tælles i to eller tre eller snart fire generationer, havde vi en forestilling om, at demokratiet altid ville vinde, at det at få uddannelse, arbejde og danskkundskaber ville skabe gode demokratiske medborgere med samme værdisæt, som vi har, altså at disse ville blive nye danskere. Der tror jeg, at vi i alt for mange tilfælde har fået veltalende og ressourcestærke forkæmpere for formørket fundamentalisme.”

Man skal tillægge sig det danske sindelag

Man skal som udlændinge, mener minister Dybvad, “tillægge sig det danske sindelag”:

Man skal deltage fuldt og bredt i samfundet

“Man kan ikke segregere sig selv i små etniske og religiøse enklaver. Man må acceptere, at Danmark er et kristent land. Man skal deltage fuldt og bredt i samfundet. Man skal opdrage sine børn til at være en del af et land, der bygger på demokrati, med ligestilling og med ytringsfrihed, og man skal heller ikke sende sine børn til kønsopdelt svømning. Man skal med andre ord tillægge sig det danske sindelag. Det er vores forventning (....).”

En solstrålehistorie - kort fortalt

Mette Frederiksen har i debatten også positive ord om indvandrere i Danmark, men meget hurtigt slår hun over i at tale om "dystre tal", der "ødelægger Danmark":

Der er solstrålehistorier: unge piger og drenge, der lyser op og tager ansvar

"Det siger sig selv, at debatten om integrations- og udlændingepolitik kommer med mange nuancer. Der er mange, der klarer sig godt i Danmark, og som bidrager. Der er solstrålehistorier: unge piger og drenge, der lyser op og tager ansvar for sig selv og for vores samfund. Men lad mig alligevel starte med nogle dystre tal, for de tal er de vigtigste, fordi de handler om noget, der ødelægger Danmark."

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg synes at Frederik Vad og de ministre der bakker ham op, fortjener stor ros for at lægge svesken på disken. De kender vores grundlov. Det gør de tilsyneladende ikke altid ude i kommunerne.

Det er jo ligemeget, hvad de siger og skriver, når deres handlinger afviger fra deres ord. Sandheden er, at Socialdemokratiet fra Dybvad Bek til Vad fremsætter og stemmer for masselovforslag om massemeddelelse af indfødsret til massetilvandrede shariatilhængere, der bekender sig til den reaktionære naziideologi islam, der bl.a. undertrykker kvinder og forlanger dødsstraf til homoseksuelle.

Når imamen, flokkens leder, må så må alle

En fremtrædende imam fra Grimhøjmoskeen i Brabrand, Oussama El-Saadi, straffes med fængsel: Snød det offentlige og boede med kusinen

så er det sådan man gør - skider højt og flot på den danske lovgivning

https://www.tv2ostjylland.dk/aarhus/imam-straffes-med-faengsel-snoed-det...
.

Frederik Vad siger det højt som de fleste normalt begavede mennesker har kunnet iagttage i årevis, men som ikke må siges højt. For så er man jo racist.
Ingen taler om, at de største racister er muslimerne selv. Nej nej de skal jo have særforplejning, vores nye herskerfolk.

Stor ros til Frederik Vad, Kaare Dybvad og Mette Frederiksen. Danmark er et sekulært demokratisk retssamfund. Hvordan nogle socialdemokrater kan finde på at forsvare særregler krævet af muslimer er mig en gåde. Islam er en lovreligion med klare fascistiske undertoner, hvor det enkelte menneske skal underkaste sig religiøse doktriner. Altså det stik modsatte af hvad min socialdemokratiske børnelærdom har præget mig med.

Der er flere end de 3 i den socialdemokratiske gruppe, som opfører sig racistisk. Men det kan da ikke passe, at der - ud af en gruppe på 50 - ikke er en eneste antiracist?

Det er religion det drejer sig om, ikke race.
Fat det dog.

Poul, hvad er det som du ikke er enig i.
Den med at alle er racister er blevet gammeldags, og bruges kun når man alligevel ikke har argumenter.

Hvorfor så ikke få flere kristne fra Kenya herop som mangker arbejde og som er højtuddannede og taler bedre engelsk end gennemsnittet af den danske befolkning og som gerne vil gifte sig med danskere

I Danmark bliver intet fejet under gulvtæppet med Mette, Kaare og Frederik!

Hvor befriende!

Hvor skoven dog er frisk og stor,
kuk-kuk, kuk-kuk, fallera.
Skovmærker der og jordbær gror,
kuk-kuk, kuk-kuk, fallera.
I træets bark er mærke sat,
der så jeg dig en måneklar nat.
kuk-kuk, kuk-kuk, fallera.
kuk-kuk, kuk-kuk, fallera

Gør ikke verden dig for tung,
kuk-kuk, kuk-kuk, fallera.
husk på, du er kun én gang ung;
kuk-kuk, kuk-kuk, fallera.
skovmærker gror, og jordbær gror,
og kukkeren véd når og hvor.
kuk-kuk, kuk-kuk, fallera.
kuk-kuk, kuk-kuk, fallera.

Og snart er det første maj
Arbejdernes store ståhej
Man først en uge med hveder
Som vi alle hos bageren beder
Socialdemokrater i sit es
Forlader trædemøllens stress

Køerne igen på det grønne græs
Anemoner i skoven under bøgens pres
CO2 der bobler i øl og vand
Bonden der står med en ensom spand
Oh Mona, Mona, Mona hvornår kommer den dag
Hvor vi kan stikke af sammen

Og politik igen rimer på Schlüter og Dyremose
Der for offentligt ansatte havde røde hose
Ikke mere konservativ end det gør noget
Alle ægte konservative er sociale af Guds nåde

Åh Mona, Mona, hvornår kommer den dag?
Dansk politik har fået en tredie dimension!
Det konservative ældreudspil:
En voksen til stede: Du kan godt selv! Når vi gør det i fællesskab!

God første maj! På vej mod en voksen i rummet!

Men min stemme er i overgang
Mit hår er helt forkert
Jeg går i det forkerte tøj
Og så er jeg genert
Åh Mona Mona Mona
Hvornår kommer den dag
Hvor jeg tør ta' din hånd
Hvor vi ka' stikke af sammen

Pia og Inger går frem, mens Mette går lidt tilbage.
Men Mona er den nye pige i klassen….

Jeg sad ved andet bord i rækken
- det var tredie skoledag
Vi var begyndt 8. klasse
- Vi havde samfundsfag
Pludselig gik døren op
- der stod hun var ny
Hun hed Mona jeg blev hul og tom
- jeg troede jeg blev syg

Der er solstrålehistorier: unge piger og drenge, der lyser op og tager ansvar for sig selv og for vores samfund.

Vi var begyndt i 8. klasse
- Vi havde samfundsfag
Pludselig gik døren op
- der stod hun var ny
Men………

Hvor er det godt, at socialdemokrater melder klart ud!

Godt, at der bliver meldt ud fra S's side...
Lands skik følge eller land fly...
Det er ikke hjemlandet man er i, så lev efter de danske normer...
Vil man leve i Danmark, er det uden diktatorisk retorik at følge...

Netop !
Men det opfatter den såkaldte brobygger og selvoptagede Øzlem Cekic som et bekymrende tegn på at Socialdemokratiet er ved at “ indføre “ sindelagskontrol (Berlingske) -
Tak for den dialogkaffe ! - Hvis man ikke må påpege et problem med visse gruppers tilpasningsevner og opførsel i samfundet -hvad skal man så bruge dialogen til ?

Jeg laver lige socialdemokrat testen.
Tilsyneladende velintegrerede socialdemokrater med både bolig og godt job kan undergrave samfundet indefra.
Det er jo en erkendelse af, at arbejde, uddannelse, bolig, turpas til foreningslivet og en pletfri straffeattest ikke er nok alene, hvis man samtidig bruger sin position til at undergrave det danske samfund indefra.
Der er en meget stor gruppe af folk, som har socialdemokratisk baggrund, som dyrker en fortælling om, at muslimer er deres modstandere.

Stop berøringsangsten kære journalister og politikere. Kortene på bordet og brug UDVISNINGSKORTET. MRK Domstolen i Strassbourg giver i ange tilfælde domstolene ret, er det begyndt at virke som!