Annonce

Uro i Socialdemokratiet efter Vad-ballade: Mette Frederiksen er iskold

Flere af de 18 byrådsmedlemmer, som kritiserer udlændingeordfører Frederik Vad og partitoppens linje, sympatiserer med Tyrkiets præsident Recep Erdogan. ”Det er ikke overraskende”, siger chefredaktør og kender af Socialdemokratiet
Foto: regeringen.dk
Statsminister Mette Frederiksen (S)
Berlingske er i besiddelse af navnene på de anonyme medunderskrivere af det kritiske brev, der blev sendt til den socialdemokratiske hovedbestyrelse i kølvandet på udlændingeordfører, Frederik Vads, tale om den såkaldte tredje erkendelse i integrationen.

Der er, ifølge Netavisen Pios chefredaktør og kender af Socialdemokratiet, Niels Jespersen, flere, der kan have interesse i, at de anonyme byrådsmedlemmers navne kommer frem i lyset

”At kalde arbejdsgruppen anonym er nok at strække den. Der er mange, der har haft adgang til den liste. Dem, der støtter Frederik Vad, har en interesse i at navnene kommer frem, fordi forbindelsen til Erdogan miskrediterer kritikken,” vurderer Jespersen og tilføjer:

”Omvendt kan man som Berlingskes redaktør Tom Jensen kritisere Socialdemokratiet for ikke at havde ryddet op i eget bagland før man kritiserer andre."

Erdogan-forbindelse overrasker ikke

Blandt dem er fem byrådsmedlemmer fra forskellige kommuner, som alle enten har været aktive menighedsmedlemmer, bestyrelsesmedlemmer eller bestyrelsesformænd i moskeer med tilknytning til det tyrkiske ministerium for religiøse anliggender.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, er berygtet for at have undermineret demokratiske institutioner i Tyrkiet.

Mange socialdemokrater har ikke fulgt med på Mette Frederiksens rejse fra slapper til strammer

Opbakningen til den tyrkiske præsident blandt socialdemokrater med tyrkisk baggrund kommer dog ikke bag på Niels Jespersen.

”Socialdemokratiet har historisk stået stærkt blandt de tyrkiske indvandrere som var nogle af de første, der kom til Danmark. Samtidig ved vi, at herboende tyrkere i overvældende grad støtter Erdogan, så det er ikke overraskende, at der også er socialdemokrater i blandt.”

Mette Frederiksen ryster ikke på hånden 

Splittelsen mellem partitop og det kommunale bagland er set før. Og i en del af kommunerne uden for København er vælgergruppen med tyrkisk baggrund betydelig. Det betyder, at de tyrkiske vælgere er værd at tækkes, vurderer Niels Jespersen.

”Mange socialdemokrater har ikke fulgt med på Mette Frederiksens rejse fra slapper til strammer. Samtidig udgør stemmer fra indvandrere og efterkommere en reel magtfaktor ude i kommunerne. Derfor er der ikke nødvendigvis opbakning til den landspolitiske linje, selv om den ikke er til diskussion. ” 

Det er ikke et problem for Mette Frederiksen, at 18 byrådsmedlemmer tager afstand fra hendes ordfører

Utilfredsheden fra de 18 byrådsmedlemmer er ikke umiddelbart noget, der får Mette Frederiksen til at ligge vågen om natten. Men uenigheden kan derimod komme til helt lavpraktisk at skade den lokale integrationsindsats.

”Det er ikke et problem for Mette Frederiksen, at 18 byrådsmedlemmer tager afstand fra hendes ordfører. Hun er iskold. Men det er et problem, hvis de lokale socialdemokrater modarbejder hendes politik, for en stor del af integrationsindsatsen foregår lokalt,” lyder det fra Niels Jespersen.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

De her yngre generationer af politikere kan da heller ikke finde ud af andet end at disrupte det hele.

Det må være dejligt at have været ung dansker i Danmark i 60'erne før de daglige børneknivdrab og skyderier på åben gade i nutidens Danimakistan. Tænk på, at ingen danskere under 40 år nogensinde har oplevet en dag i Danmark, hvor knivstik, bandedrab, gaderøverier og terrorsager ikke var hverdag. Mit gæt er, at politiet ikke gik rundt i skudsikre veste med maskinpistoler i gaderne i Danmark, da du var på Frederik Vads alder.

Peter Jensen, bevæbning af politiet blev indført umiddelbart efter at morderen Palle Sørensen i 1965 under en flugt havde skudt 4 politibetjente på nært hold.

Først Helle Thorning-Schmidt, så Mette Frederiksen. Det er på tide Socialdemokratiet får en socialdemokrat som formand igen - En mandlig en af slagsen vel at mærke. Før det er for sent.

Helt enig, Pia. Vi har i Socialdemokratiet alt for mange politiske tremmekalve, der starter med studenterjobs i partisekretariaterne for at ende som ministre. Lad os få nogle voksne ministre, der har prøvet at arbejde ude i samfundet og have en familie.

Helt enig, der mangler folk som har levet livet som flertallet af danskerne.

Hvorfor nævner du andre Socialdemokrater???

Mette er sgu den mest røvslikkende blå-kælling, der vil gøre ALT for at adlyde landbrugsindustrien, og har aldrig været Socialdemokrat! 🤢🤢🤢🤢

STEM PÅ SF - ET RIGTIGT RØDT PARTI.

Måske du kunne få en debat i gang, hvis ikke du råber så højt. SF er da ikke det værste du kan anbefale når nu du ikke bryder dig om socialdemokratisk politik

SF... Er det ikke dem, der vil give dansk indfødsret til enhver udlænding, der kan vandre hertil og som blot har indåndet vores luft i Danmark i 5-10 år? Det skal nok blive sjovt... samtidig med at danske kvinder nægter at føde børn. Danimakistan bliver et mærkeligt land.

Hvad er nu det??? Hvorfor sætter redaktionen lighedstegn mellem støtte til Erdogan og uenighed med Vad? Hvem har sendt redaktionen afsted med den beskyldning? Der er mange gode grunde til at være uenig med Vad og Bek - selv om man ikke støtter Erdogan.

For dem med tyrkisk baggrund (der stadig ser sig selv som tyrkere, altså de fleste) er netop det lighedstegn da skrevet med flammeskrift og lysende og blinkende for alle at se.

Der er egentlig ingen årsager til at være uenig med Frederik Vad eller andre der støtter Frederik Vad. Os herude uvirkeligheden har med måbende åben mund set både socialdemokrater og andre aldrig som i aldrig åbne munden for at fortælle hvilke værdier , friheder, ytringsfrihed og demokrati vi danskere værdsatte og prøvede at beskytte. Men ak alt alt for mange såkaldte politikere i Folketinget havde alt alt for travlt med at undskylde overfor personer med muslimsk baggrund at danskerne hellere end gerne overlod alt til de der kom hertil fra Mellemøsten. NIKS vi var sgu ikke enige hverken med de kommunale eller Folketingets politikere der nærmest lagde sig fladt ned og undskyldte for alt det danskerne sagde og gjorde. Ærlig talt er det til at få kvalme af, at skulle høre på en person fra Moderaterne nærmest gik og græd fordi Frederik Vad sagde præcis sandheden, luk øjnene helt op og kig på Hitzh ut-Tahrir, der ikke på nogen måde vil vores måde at leve på, men hold da op de har gratis fået gode højere uddannelser betalt af os skatteydere, og bruger vores demokrati til at få Danmark lavet til et kalifat med sharialov somden eneste lov. Se det vil jeg og mange andre godt nok ikke finde mig i, sådanne personer skal IKKE bo i vores land har intet at gøre her. Hvis andre herboende muslimer føler sig trådt over deres ømme tæer er spørgsmålet vel, hvad laver du her.

Rigtig og godt skrevet.

Du har fuldstændig ret , men det kan være Ishøjs borgmester og andre Vestegnens borgmester også har tråde til Erdogan eftersom de også er uenig med Vad.

Martin, nej det tror jeg dog ikke. Disse borgmestre har kun én ting i hovedet. GENVALG, og til det har de brug for stemmerne fra Erdogans flok.
Ren egoisme.

Så du mener alle der er uenig med Vad har tråde til Erdogan eller tænker på genvalg ? Ok fair nok tak for dit bidrag

Nu var det helt præcist nogle borgmestre og byrådsmedlemmer der var tale om, og jeg tror godt at du ved, at der kommer nogle taktiske udtalelser i spil, netop pga. det kommende kommunevalg, hvor indvandregrupper kan have en betydning for udfaldet.

Alle har jo et udgangspunkt i den kritik, man fremsætter i konkrete tilfælde. Ingen kritiserer ud i det blå. Her er der så tale om folk, der har tyrkisk og muslimsk baggrund, men som ikke desto mindre er blevet accepteret som ligeværdige i Socialdemokratiet med partiets øvrige medlemmer, ellers var de jo ikke blevet medlemmer. At de nu indtager et andet standpunkt i en konkret sag, rejst af et folketingsmedlem, kan da på ingen måde diskreditere dem, bare fordi de indtager et andet synspunkt, der i sig selv ikke er diskriminerende. De bidrager helt legalt til en pågående debat om et konkret emne.

Men hvis man miskreditiere de 18 byrådsmedlemmer så er der chance for Vad kan får os til at tro på det løgn han slyngede ud fra talerstolen læs gerne Mccarthyismen.

Er det løgn ???? Eller er det bare noget du tror eller måske håber.
Vi andre afventer at det undersøges.

Det er en klassisk herskerteknik at beklikke kritikeres tilhørsforhold.

Kritikken i A, af udlændinge linjen stikker altså meget dybere. Var som A'er tre gange til kongres/årsmøde indenfor de sidste 6-7 år. Der var massiv opbakning til Mette Frederiksens fremragende beretninger.

Undtagen om det, hun sagde om udlændingepolitik og retspolitik. Der sad vi alle og krummede tæer, og der var ingen der klappede.

Der er også mange kritikere i gruppen af linjen, der kniber ballerne sammen, holder kæft og retter ind. Kritik er ikke ligefrem karrierefremmende. For nu at sige det mildt.

Vi andre har meldt os ud. Efter 35 gode år.

Det, Frederik frygter, er altså muslimer med socialdemokratisk herskesyge.
Det havde han jo ikke behøvet mishandle en seriøs rapport for at fortælle.
De er næppe heller farligere end det brune menneskesyn, MF har tilført Socialdemokratiet.

Hvad er det for noget sludder, at fordi man har meldt sig ind i Socialdemokratiet, så er man socialdemokrat. Men selvfølgelig har man ret til at sige sin mening - hvis man ikke gør det anonymt. Det er en ærlig sag at være diskussionslysten, så både en selv og andre kan blive mere vidende, men det er ikke en ærlig sag at gå autoritære regimers ærinde. Og det er jo det, diskussionen hænger på, og som ikke er opklaret.

At disse tyrkiske socialdemokrater har mere til fælles med Erdogan end med Danmark, er jo netop det problem som Vad beskriver.
De har arbejdet sig ind i danske demokratiske rækker, men i virkeligheden er det Erdogans form for demokrati de hylder.
At en del af ovenstående kommentarer ikke fatter den katastrofale konsekvens af det, er ubegribeligt, for at sige det mildt og høfligt.

Netop, de understreger jo reelt hans pointe, endda helt uden at ville eller forstå det.

Enig

Hmmmmm Så bør de da være tilfredse med statsministeren.... Kan hun kaldes demokratisk?

Jens K. din kommentar har da INTET med Sørens indlæg at gøre, eller med Vads indlæg.
Hold dig til emnet, eller se tv i stedet.

Hvordan ved du at de har mere fælles med Erdogan ? Christian Foldager er yderst højere orienterede journalist som mener at de har. At man besøger den lokale moske gøre jo dem ikke til Erdogan tilhænger. At de er aktive i det lokale forening gøre jo dem ikke til Erdogan tilhængere, tag nu de forbandede skyklapper ned og se at der her er real kritik af Vad s generalisering og stigmatisering af etniske minoritetsborgere.

Nu er det ikke kun Foldager der har den mening - Mads Staghøj journalist på det uafhængige medie Zetland nåede i sept 2017 også frem til at der blandt byrådsmedlemmer med tyrkisk oprindelse var flere der havde tråde til Erdogan og hans autoritære styre -

Erdogan har tidligere været ude at opfordre tyrkere med stemmeret og bosiddende i Tyskland - til ikke at stemme på de tre største partier CDU - SPD og De Grønne -;da de har en fjendtlig holdning til Tyrkiet -

Så det er naivt ikke at være opmærksomme på risikoen for den ideologisk påvirkning fra det autoritære styre i Ankara - også når det gælder danske demokratiske forhold -

Nu skal man lige huske, at den citerede redaktør er den samme, som var Mette Frederiksens kupkandidat mod Mette Gjerskov.

Jamen så må det jo være sandt, hvad han diger.

- siger, ikke diger ;-)

Jeg husker tydeligt vestegnsborgmestrene i 1980,erne, som blev haglet ned af gud og hver mand for at gøre opmærksom på problemer med integrationen i de respektive vestegnskommuner. Men de havde ret.

Det er derfor fint at Socialdemokratiet med Frederik Vad i spidsen, nu sætter fokus på om vi her i Danmark har de samme problemer med integration som i Sverige. Lad os få belyst om det står så slemt til som Brå rapporten og denne artikel viser.

https://www.dr.dk/nyheder/udland/blodig-bandekrig-raser-i-sverige-men-de...

Lad os ikke vente, men i stedet smide alle demonstrerende palæstinensere med masker og flag ud af Danmark. Uden dansk statsborgerskab. De bliver aldrig integrerede eller assimilerede, for det ønsker de ikke.
De kan tage til Gaza, Iran, Yemen, Afghanistan og hjælpe deres landsmænd der ....

Jens Klausen. Israel har dræbt over 30.000 forsvarsløse civilister i Gaza. Der truer en sult katastrofe uden lige. Det kan intet retfærdiggøre. Men for dig er det jo nemt nok. Du har intet at tabe. Endnu da.

Børge, jeg er enig med dig i at der er dræbt alt for mange civilister i den verserende konflikt. Men du bør ikke bruge tallene fra Hamas som er forkerte. I følge FN er det nærmere 13-14.000 der er blevet dræbt. Det er stadigvæk for mange, men kom gerne med en opskrift på, hvordan man kommer af med teoristerne fra Hamas, der gemmer sig blandt civile, får befriet gidslerne, og genoprettet fred og orden.

Meget enig Gert

Velfærdsstaten Danmark er en historisk bedrift. Ja, civilisationens største bedrift.

Danmark er et af verdens rigeste lande. Ikke på trods af den skattefinansieret velfærdsstat med et godt liv til alle, men på grund af den skatte finansierede velfærdsstat.

Men det fatter de historieløse yngre generationer ikke en bjælke af. De tror det hele er givet i en grænseløs naivitet, som de har lært fra barns ben, hvor ALT bliver gjort for dem som en selvfølge.

For mange bliver voksenlivet en brat opvågning til livets realiteter.

Er socialdemokratiet ved at være de sure gamle mænd og koners parti, forhåbentlig ikke, ja der er unge politikere i folketinget, som kan virke lidt naive, men de brænder for det, de tror på. Og både Thorning og Mette F er og var dybt respekteret ude i verden. De er to superdygtige kvinder, jeg forstår ikke den kritik de pludselig hagler ned over de yngre politikere.
Vi har nærmest fuld beskæftigelse, en solid og god økonomi, der er meget der skal laves endnu, men er der nogen der kan gøre det bedre?? Jeg synes den nuværende regering gør det godt, selv om jeg foretrak en ren S regering.
Der laves brede langtidsholdbare forlig.
Hvis man tænker tilbage, engang var det Ritt, Auken, Nyrup og Lykketoft der var de unge rabiate sosser. Sådan er det politiske system. Mette F var så rød så det gødede i sine unge år, men verden har ændret sig og det må politikken så også. Det er godt Vad tør lukke munden op, godt der laves en undersøgelse og så må man tage den derfra.Men folk fra andre kulturer kan jo ej heller bare sådan lægge den fra sig. Det gør vi jo heller ikke ude i verden.

“Stuerene det bliver I aldrig!”

Poul Nyrup Rasmussens ord som satte alt i relief! Og som socialdemokrater i mange valgkampe elsker at gentage!

En vindbøjtel er et udtryk, der bruges om en person der enten er opblæst eller skifter mening som vinden blæser. Betydningen "opblæst" kommer af den tyske betydning af ordets rod (Windbeutel), som er en taske eller pung fyldt med luft, oftest brugt om bagværk af vandbakkelse.

Hvad er en hæmsko?
Bremsesko eller (hemsko) hæmsko er et redskab med hvilke jernbanevogne hemmes eller standses i deres løb.

Om “Stuerene det bliver I aldrig!”-udtalelsen kommer til at forfølge socialdemokrater som en hæmsko, nu hvor vindretningen i alle de menneskeskabte klimaforandringer skifter uforudsigeligt!

De geopolitiske menneskeskabte klimaforandringer er dem som Mette Frederiksen og Lars Løkke har allermest for øje!

Men nu med Lars Løkke i rollen som Poul Nyrup og Mette Frederiksen i rollen som Pia Kjærsgaard!

Vindbeutel og hæmsko i en og samme regering!

Da Danmark oftest har vestenvind, betyder det, at lavtrykkene med deres blæst og regnvejr normalt bevæger sig fra vest ad forskellige baner i en retning nord om Danmark. Et sådant vejr vil sommer og vinter bringe lavtrykkene med de tilhørende frontsystemer tæt forbi Danmark – ét efter ét.

Østenvinden i Danmark er ikke så hyppig som vestenvinden, idet den er et udtryk for det omvendte af den normale fordeling af lav- og højtryk, nemlig lavtryk mod syd og højtryk mod nord. Sker det, vil vejret blive meget kontinentalt præget, da luften kommer fra det store kontinent mod øst. Det giver koldt vejr om vinteren og varmt vejr om sommeren.

De politiske vinde står og falder med de menneskeskabte klimaforandringer!

I Rusland, i Tyrkiet, i Mellemøsten, i Kina, i Nordkorea, i Brøndby, i Brønderslev, i Esbjerg, ….

Den kunstige intelligens sætter nu det politiske VAR i system….

Poul Nyrups “stuerene det bliver I aldrig!” er udfordret som aldrig før!

VAR peger med 95%’s sikkerhed på et selvmål!

Kun en vinkel på 5% står fortsat usikkert…..

Hvem holder du med?

Arbejdskraftreserven eller danske demokratiske værdier?

“Aldrig har så mange været i beskæftigelse” på trods af “Arne-pensionen”!

Mette Frederiksen nåede det Poul Nyrup blev valgt til!

Nu har hun også råd til at rydde op efter ham!

Og det gør hun klogeligt

Et Danmark i fuld beskæftigelse!

Ikke et lille-Tyrkiet i fuld beskæftigelse!

Frederik Vad er opvokset ude i virkeligheden i Poul Nyrups “stuerene det bliver I aldrig”-samfundet.

På egen krop har han mærket hvor meget der skurrede imod Frederik Vads værdisæt medbragt hjemme fra et socialdemokratisk hjem!

Med VAR i hånden kan de selv i Brøndby se og forstå “selvmålet”!

“Stuerene det bliver I aldrig!”

Vinden skiftede men budskabet holdt?

Vinden har i det seneste år blæst usædvanlig meget fra øst og sydøst, skriver De 3 Stiftstidender & JydskeVestkysten i dag. Østenvinden har blæst 35 procent af tiden mod normalt kun 22 procent, viser en sammentælling af tallene fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) for perioden april 2002 og til dato.

Østenvinden trækker kulde om vinteren og varme om sommeren fra det store kontinent østpå. Derfor har vi haft en rigtig god sommer og en kold vinter med klar luft og skyfri himmel.

»Sammen med 1934 og 1989 var 2002 det næstvarmeste år, der nogensinde er målt i Danmark. Men faktisk var oktober, november og december 2002 koldere end normalt, og det er netop et af resultaterne af den øgede vind fra øst og sydøst, oplyser klimatolog John Cappelen, DMI.

Årsagen til den øgede østenvind er flere højtryk over Baltikum og den skandinaviske halvø, men hvorfor de opstår, har Cappelen ingen bud på.

Til gengæld kigger VAR nu på de geopolitiske vinde!

Støvet hvirvler op som aldrig før!

“Stuerene det bliver I aldrig!”

SVM gør hovedrent som aldrig før!

Først smuttede Store Bededag!

Spørgsmålet er hvornår julen og fejringen af Jesu fødsel følger med!

Hvem mon betaler Lars Løkkes valgkampagner???

Vennerne i Venstre forsvandt!

Og Poul Nyrups “stuerene det bliver I aldrig!” gav en pyrrhussejr!

Et helt parti! Moderaterne!

De er så moderate at Danmark totalt forsvinder!

Men med Frederik Vad har Danmark indført politisk VAR og fået en “Bo Henriksen”, der redder Danmark på målstregen!

Per Hækkerup solgte olien!
Poul Nyrup solgte demokratiet!

Gid Mainz klarer skærene!

På en lørdag hvor pinsen står for døren!

Og højtrykket og solen og østenvinden aldrig har stået klarere!

Mette Frederiksen er iskold!

Det er store badedag og Grenen peger mod vest!

Grenen er den yderste spids af Skagen Odde, og den skifter position efter vejret, men peger oftest i østlig retning.

Men husk badning ved Grenen frarådes alle nordjyder!

Man ved aldrig fra hvilken side strømmene kommer…..

Måske Mette blot sopper med iskolde fødder og mærker strømretningen…

Men Vad er klar med VAR!

Det danskerne har ventet på i årtier!

Selvmålets sandsynlighed!

Lars Løkke skal nok få sin pension!

Men går demokratiet i graven med ham?

Aksel, du kan bare det dér - lukke en tråd.

Nemlig. Når man ser at Aksel har kommenteret, så gider man ikke scrolle ned, for så er der normalt ikke flere indlæg.

Ud med Mette. En skændsel for Socialdemokratiske værdier.

PS. Hvis Taylor Swift overbeviser den amerikanske ungdom om at stemme på Demokraterne og dermed Joe Biden, så er jeg en erklæret Swiftly.

En god dag på kontoret, når I kan interviewe hinanden fra den ene stol til den anden :-D