Annonce

Stå fast, Frede!

Socialdemokratiet er det eneste parti, der både tager integrationsproblemerne alvorligt og kommer med løsninger. Det må de ikke opgive
Foto: Privatfoto/Grafisk Afdeling
Udlændingeordfører, Frederik Vad (S) og Niels Jespersen(th), chefredaktør på Netavisen Pio
Den socialdemokratiske udlændingeordfører, Frederik Vad, fejludlagde på Folketingets talerstol nogle tal om fejlslagen integration fra to svenske rapporter, og så var fanden løs.

Med en energi opsparet efter at have tabt alle diskussioner om emnet i de sidste 30 år, baskede klumme- og lederskribenterne i både Politiken og Information hårdt til bolden.

Vad spreder “fake news” og stigmatiserer med sin tone i debatten alle indvandrere og muslimer. Det er den gamle traver, hvor fokus flyttes fra problemerne over på måden, vi taler om problemerne på.

En nærmest ritualiseret øvelse på venstrefløjen og i medierne siden i hvert fald 2005, hvor Carsten Jensen, Klaus Rifbjerg, Suzanne Brøgger i en Politiken-kronik argumenterede for, at de altoverskyggende problemer med integrationen i Danmark skyldes den dårlige tone i debatten.

Sverige er en velfærdsstat i frit fald

Præcis hvor mange svenske, ofte langtuddannede, indvandrere bruger deres betroede stillinger som eksempelvis politibetjente og socialrådgivere til at understøtte klanstrukturer og islamistiske parallelsamfund?

Og hvor mange svenske indvandrere er en del af klanstrukturer og islamistiske parallelsamfund? 

Det er et godt spørgsmål. Bedste bud er cirka 700 infiltratorer og omkring 60.000 medlemmer af etniske, kriminelle og islamistiske netværk.

Ingen er i tvivl om, at Rasmus Paludan trods en jura-grad har ekstreme holdninger

Det centrale er imidlertid ikke metodediskussioner om forskningsrapporter, men den virkelighed vi ser udfolde sig på den anden side af sundet: Etnisk segregering, europarekord i uopklarede skudmord og en velfærdsstat i fri fald.

Kort sagt alt det som havde været Danmark, hvis Politiken, Information, De Radikale plus den yderste venstrefløj havde haft markant indflydelse på udlændingepolitikken.

Rasmus Paludan har en lang uddannelse og udanske værdier

Og hovedbudskabet i Frederik Vads tale: Nemlig at lange uddannelser og gode talegaver ikke er garanti for danske værdier - den holder også.

Ingen er i tvivl om, at Rasmus Paludan trods en jura-grad har ekstreme holdninger. Men nævner man, at det samme kan gøre sig gældende for muslimer, er det pludseligt kontroversielt.

Den forudsigelige kritik mod Socialdemokratiets udlændingepolitik er typisk en gratis omgang

Politisk rådgiver i SF Casper Gronemann har på facebook samlet en masse eksempler fra forskere og fagpersoner på, at indvandrere og efterkommere i Danmark bruger deres positioner til at opretholde parallelsamfund.

placeholder

Det er ikke lederskribenternes børn, der ender som analfabeter

Den forudsigelige kritik mod Socialdemokratiets udlændingepolitik er typisk en gratis omgang.

Selverklærede progressive skriver forarget om, hvor umenneskeligt det er at tvinge indvandrerbørn til at lære dansk eller bekæmpe parallelsamfund.

I rigets rødeste by, København, er det op mod halvdelen af de tosprogede drenge, der går ud af folkeskolen uden at kunne læse eller skrive ordentligt dansk

De høster massevis af anerkendelse og skulderklap fra ligesindede med deres på det tørre.

Det er ikke deres børn, der aldrig får en chance i livet, fordi de ikke lærer noget i skolen og derfor er værdiløse i arbejdsgivernes øjne.

Kompromisløs kurs mod splittelsesmagerne

I rigets rødeste by, København, er det op mod halvdelen af de tosprogede drenge, der går ud af folkeskolen uden at kunne læse eller skrive ordentligt dansk.

Taberne bliver de unge mænd og kvinder, der skal klare sig igennem livet på kontanthjælp og kebab-dansk, så venstrefløjen kan opretholde sit selvbillede som de svages forkæmpere.

Partiet må stå fast og insistere på et forpligtende fællesskab for alle både gammeldanskere og indvandrere

De floskler kan socialdemokrater ikke bruge til noget. Partiet må insistere på et forpligtende fællesskab for alle både gammeldanskere og indvandrere.

Det kræver en kompromisløs kurs mod splittelsesmagerne både på yderfløjene og i det islamiske miljøer.

Det har Frederik Vad forstået, og her skal han stå fast.

Niels Jespersen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Frederik Vad har en pointe og han har eksempler på det han siger. Direktøren for Red...-- det arbejder med social kontrol var på P 1 forleden morgen og gav eksempler på personer. Fagligt personale som brugte deres kultur baggrund i od danske værdier. Så debatten er mere nuanceret end som så. De personer der føler sig angrebet sulle måske lige høre hvad det konkret drejer sig om. Og vi oplever mindre grupper i vores hverdag som ikke opfører dig okay. Og vi skal turde tage debatten. Såvel som de infame angreb nogle modtager på de sociale medier.

Jeg er helt enig i det Frederik Vad giver udtryk for, det skulle bare være sket for 40-50 år siden, så havde vi ikke haft de mange udsatte boligområder (ghettoer) som vi desværre har nu i flere af de større byer.

Enig - og så havde det nok heller ikke havde været nødvendigt at rive boligblokke ned som INTET fejlede - kondemnerede var de jo ikke
.

Helt enig...

Muslimer vil altid leve muslimsk. Man kan tage irakeren ud af Bagdad, men man kan aldrig tage Bagdad ud af irakeren.

Jeg har på intet tidspunkt opfattet Frederik Vads budskab i den 3 erkendelse som værende en generalisering overfor alle muslimer. Han vadede lidt rundt i tallene men pointen forsvandt aldrig i budskabet.
Det er møg ærgerligt at Frederiks kritikere taler om generaliseringer alt imens Frederik utallige gange siger at det er lommer i det danske samfund der er problemer med. Selv i pios podcast a-z kritiser flertallet Frederik for at generalisere. Det er altså øv. Jeg kan også forstå på kritikerne at der er problemer hist og pist som Frederik beskriver. Jeg kan derfor ikke forstå hvorfor debatten skal afspores med en generaliseringsdebat i stedet for at lommerne kigges efter for lommeuld.

De, der misforstår (eller finder mistænkeliggørelse, generaliseringer, osv.), gør det ikke i god tro. Nogle prøver at forplumre debatten og sløre substansen, andre er bare bange for at blive udstødt fra "det pæne selskab". Uanset om det er det ene eller andet, er det ikke noget at være stolt over.

Helt enig Gert.

Hvis man ikke er socialdemokrat inden Frederik Vads tale, har man nu en god grund til at blive det!
Der er ikke noget at sige til, at "intellektuelle" forfattere, lederskribenter og menneskekærlige individer, der ville elske bankrøveren i Stockholm, synes tonen i debatten er plat. Det er som sagt i artiklen jo ikke deres børn, der svigtes ved at forældre fastholder en anden kultur og et andet dannelsesideal end det, Socialdemokratiet har prøvet at fremme alle år.

For nu at sige det direkte og ganske uden humor: Frederik Vads udtalelser om muslimsk "infiltration" er et udtryk for rablende paranoia og åbenlys racisme. De ikke integrerede bebrejdes, at de ikke er integrerede, og de integrerede mistænkeliggøres og beskyldes for undergravende virksomhed. Og selv en person, der i årevis har bekæmpet denne grøftegravning som Øzlem Cekic svines til på det groveste. Hvor når er det nu, vi har hørt den slags sidst? Det skal jeg sige jer: Tag Vads taler, skift ordene "indvandrer" og "muslim" ud med ordet "kommunist", så har i helt ud i detaljer Joseph McCarthy i 50'erne. Jeg håber virkelig, at Vad og hans eftersnakkere og opbakkere lider en lige så krank skæbne som ham!
Og så taler vi slet ikke om tidligere typer fra 30'erne.

Of så skal jeg da lige tilføje, at det er yderst pinligt at se Pios chefredaktør bakke den slags højrefanatisme op!

Havde en kollega, der giftede sig med en kvinde han SELV havde valgt, hvilket ikke bekom hans forældre godt - mildest talt, der var vist tale om dødstrusler. Så han/de måtte flytte LANGT væk, for som han sagde, så blev der holdt udkig efter ham og konen, fra taxaer der jo som bekendt mestendels køres af indvandrere
.
hvis Øzlem Cekic vil bidrage til samfundet så burde hun tage job som sygeplejerske - en uddannelse vi har givet hende
.

Jeg får bare lyst til at sige til dig Per Vadmand bla bla bla blabla, trist du fornægter det samfund du bor i, og trist du ikke har mod til at se hvad der sker for øjnene af dig

Per prøver vist bare at imponere med sin endeløse godhed og gloriens høje lux-værdi ;-)
Der mangler kun vinger på ryggen og harpespil i baggrunden, så er den helt hjemme.

Vi er godt nok kommet langt ud, når "godhed" bruges som noget nedsættende. Jeg står ved mine ord, og det er sørgeligt, at så mange nu åbenlyst bekender sig til tankegods, der hører hjemme i 1930'erne.

Per Vadmand, for nu at sige det direkte og uden humor. Du er et naivt fjols, og de ekstreme muslimers nyttige idiot.
Du er sandsynligvis typen der ALDRIG har set nogle problemer med muslimerne, uanset hvordan de har opført sig, og alle eksempler på problemer er face news i din verden.

Per Vadmand, der er i 2023 udpeget 19 boligområder som udsatte områder, 12 af disse er udpeget til parallelsamfund (ghettoer) og 56 boligområder er udpeget til forebyggelsesområder.
Når det gælder Mjølnerparken i København, Vollsmose i Odense og Gellerupparken i Aarhus er de alle i gang med en omfattende "byfornyelse" ned nedrivning ag boligblokke, opførelse af nye ikke almene boliger m.m. finansieret delvis af byggeskadefonden med 10 milliarder over de næste 10 år og 3-4 milliarder yderlig som tilskud/lån.
Det er dyrt at ændre på sammensætningen i udsatte boligområder, hvor et flertal er muslimer og hvor ca. 60% er uden arbejde eller uddannelse.
Inden Danmark åbner grænsen for yderlig tilstrømning af indvandrer og flygtninge ville det nok være en god ide at det ikke sker før der er "styr" på at de nuværende beboere i de udsatte områder enten er i arbejde eller under uddannelse i samme omfang som er gældende for den øvrige del af befolkningen, så det er dem som bor i "ghettoer" som afgør hvornår Danmark igen kan åbne grænsen for indvandrer og flygtninge som er villige til at indordne sig under de regler der i øvrigt gælder for befolkningen.
Her kunne det også komme på tale at indføre forbud mod religiøse symboler i skoler og offentlige institutioner, som tørklæder, Fez og jødiske kalotter, som det var gældende i Tyrkiet fra 1923 til 2013, hvor det blev afskaffet af Erdogan fordi hans kone bære tørklæde og derfor ikke kunne komme i parlamentet. Religion må være en privatsag man dyrker for sig selv derhjemme.
Når unge mandlige muslimer har klaget over at blive afvist i døren når de ville på diskotek og "more sig" sammen med de danske piger har det undret mig at vi aldrig har hørt om at unge muslimske piger bliver afvist, hvis de vil på diskotek og danse med ikke muslimske unge mænd, måske de ikke må for deres brødre og fætre, dem som klager over at blive afvist. Måske de skulle tage deres søster eller kusine med næste gang de vil på diskotek.
Når du taler om typer i30èrne, er det så "kammerat" Stalin du tænker på? eller er det Hitler? så er din kommentar virkelig endt på et "lavt" plan.
Når det gælder Özlem Cekic burde hun nok havde brugt noget mere tid med samtaler med sin bror, så han ikke som nu er endt som "dybt" kriminel.

Özlem Cekic's bror - den var ny for mig

"Özlem Cekics bror dømt til udvisning af Danmark
... der har haft tilknytning til den tidligere gadebande NNV ...
... fundet skyldig i flere anklager om grov vold, voldtægt, trusler og afpresning ...
... Med udvisningen følger samtidig et seks år langt indrejseforbud"

helt ærligt - hvad skal vi dog med sådant et uhyre om seks år ????????????

https://nyheder.tv2.dk/krimi/2024-02-21-ozlem-cekics-bror-doemt-til-udvi...

Jeg er fuldstændig enig med dig Per! Efterhånden må pesten fra den tid, hvor S ikke turde mene noget andet end DF i indvandrerdebatten de have fortaget sig... Når kloge mennesker som Özlem og hele S ledelsen i Ballerup kommune råber vagt i gevær, så er det jo nok ikke uden grund... Frederik Vads udtalelser er horrible, eftersom synspunktet jo er, at du kan gøre nok så meget 100 % rigtigt som indvandrer/efterkommer - rigtig "dansk" bliver du nok aldrig, og det er ihvertfald 100 % subjektive, konstant flytbare, kriterier, som du bliver vejet ind efter.. Det har et præcist navn: strukturel racisme!

Niels, så mangler vi bare at du også har nogle argumenter.
Du kan jo starte med at forklare hvordan en "rigtig" muslim kan kombinere sin lovtro med en demokratisk tankegang.
Og når du er færdig med at forklare det, så kan du forsætte med at forklare de problemer som Bent beskriver.
På forhånd tak.

Eftersom de tidligere indlæg vrimler med gode argumenter, må man konstatere, at du åbenbart ikke kender et argument, når du ser det.

Niels Fischer, Mange herboende muslimer (indvandrer og efterkommere) føler sig jo ikke mere danske end når de går i demonstration er iklædt palæstinatørklæde som symbol på at de er af Palæstinensere og råber et "frit Palæstina fra floden til havet (på Engelsk)".
Nu var det vel et socialdemokratisk medlem af Ballerups kommunalbestyrelse som selv er af Tyrkisk oprindelse som førte an i kritikken. Frederik Vad har jo ret når han påpeger at der er store problemer i de byer der har en bebyggelse, "Ghetto", hvor flertallet af beboerne er muslimer. Samtidig har det også vist sig at talsmændene (det er jo ikke kvinder) for Hizb Ut-Tahrir har en akademisk uddannelse, den forrige var ingeniør og den nuværende er læge, velbekomme siger jeg bare. Foreningen Hizb Ut Tahrir burde forbydes som den er i mange lande, herunder i de muslimske lande som Tyrkiet og Pakistan samt i de fleste arabiske lande.

Interessant, Per Vadmand, at se din "rablende paranoia" på andres vegne, for fuld udblæsning!

Ingen har påstået, at alle muslimer er uintegrérbare, men stilfærdigt gjort opmærksom på, at der er DELE af det muslimske miljø, som aktivt modarbejder din ret til at skrive alt det sludder du måtte have lyst til, og som tillige bruger deres positioner til det.

Islam er jo ikke en hvilken som helst ideologi; den er netop McCarthy-ismen i sin grundform, hvor de ekstreme højre-idéer, med diktaturer-ønsker og "kvinden ned på alle 4, trives i bedste velgående, mens der vitterligt ER muslimer som forsøger at ballancere på den farlige vej, mellem "religion" og verdslighed.

Men som altid vælter alle islams højredrejede, nyttige idioter frem med jeres automatiske omklamring, når nogle af "de ædle vilde" fra eksotiske lande, OG deres ideologi kritiseres.

Bør alle danskere (eller advokater, for den sags skyld!) føle sig ramt og krænket, når Rasmus Paludan kaldes ekstremist?

Giv eventuelt, Per Vadmand, en god grund til, at netop islam af alle højredrejede idéer, skal friholdes fra kritik, ELLER, endnu bedre, påpeg de gode sider ved islam-ideologien og den medfølgende kultur!

Per - du har tabt sutten...

Ja Per V , du må høre noget som jeg ikke hører eller oplever. Det er trist. Du bidrager til at debatten kommer ud af proportioner og Øzlem som jeg normalt har stor respekt for kammer også også over her. desværre.

Det skal blive interessant at se hvordan der bliver stemt næste gang folketinget skal behandle et lovforslag om tildeling af dansk statsborgerskab til ikke etniske europæere, men folk fra menapt lande
.
Jeg er helt enig med Vad & Co, men ord alene gør det ikke
.

Godt Frederik. Bare fortsæt dit dygtige arbejde. Jeg er generelt meget glad for at socialdemokratiet har så mange dygtige, sympatiske og ærlige ministre og folketingsmedlemmer.

Meget enig Vagn, de får ikke den opbakning og ros de fortjener. Medierne benytter enhver lejlighed til at sable ned i sær Politiken og Berlingske. Vi har den stærkeste statsminister i 50 år,og dygtig er hun, undervisningsminister som virkelig lytter til lærerne, en beskæftigelses minister som er lydhør, og en integrationsminister, som er fast og fair, men kan lempe på de tossede regler, hvor de dukker op. En finansminister som kan forhandle og få brede aftaler igen og igen og igen. En skatteminister som er havnet på en uriaspost, hvor andres fejl hænger på ham, jeg synes de klarer sig ret godt. Derfor forstår jeg ikke de målinger der er p.t.At få nogen fra blå opposition, jeg gruer, de ved jo ikke hvad de selv vil.

Som om de u-integrerbare er det eneste problem.

Frederik Vad kunne også interessere sig for de der slet ikke skal have chancen - dem på Kærshovedgård, de skal slet ikke uden for området, SLET IKKE!

"Betjent overværede dødskørsel: 'Fuldstændig vanvittigt'
En 34-årig mand er nu sigtet og varetægtsfængslet for at have kørt en 55-årig kvinde ihjel ...

Den anholdte er beboer på udrejsecentret Kærshovedgård".

https://www.bt.dk/krimi/betjent-overvaerede-doedskoersel-fuldstaendig-va...
.

Ja hvordan har han fået bilen får de ikke kun lommepenge han havde både kniv og stoffer med i bilen de skulle slet ikke have lov til at gå frit ude de skulle låses inde indtil de vil rejse hjem de lever jo som grever her i Danmark.Godt vi har Vad til at fortælle danskerne sandheden om de utilgrer unge.

Det mindste man kan forlange af vore politikere, er at de ikke anerkender en religion som man ikke kan melde sig ud af.
Jeg mener politikerne skal kræve at der findes en adresse i Danmark hvor mennesker ikke længe vil være muslimer, kan melde sig ud og at de moskeer, imamer osv. som ikke vil være med til det, skal miste deres statslige anerkendelse.
Vi kan ikke have en statsanerkendt religion med skatte og tilskudsmæssige fordele, som man ikke kan melde sig ud af uden at blive mødt med dødstrusler, imamerne må simpelt hen tvinges til at skrive den del af koranen, islam om eller miste deres anerkendelse.

Helt enig med Vagn..I kommentaren..
Bedre kan kan det ikke skrives kort&præcis 🚩🌷..
Ellers er debatten lidt for lang..🤗