Annonce

Morten Messerschmidt får kritik for falsk video med Mette Frederiksen 

DF-formanden mener ikke han har gjort noget galt og kalder videoen "berettiget satire”
Foto: Folketinget og Statsministeriet
Morten Messerschmidt (DF) og Mette Frederiksen (S)
Dansk Folkeparti har skabt en såkaldt “deep fake” video af statsminister Mette Frederiksen (S). Med andre ord har partiet brugt kunstig intelligens til at lave en video, hvor man ser Mette Frederiksen sige, at hun vil afskaffe en række helligdage.

Videoen er dog falsk, og Mette Frederiksen har aldrig sagt det, hun siger i videoen.

Et problem for tilliden

I den falske video siger Mette Frederiksen, at hun vil afskaffe kristne helligdage som julen og påsken. Til gengæld skal muslimske helligdage indføres i Danmark som nationale helligdage.

Videoen, som har over 50.000 visninger,  er at finde på det sociale medie X.   

placeholder

I hjørnet ses et mærkat, hvor der står “AI-genereret” for at vise, at der er tale om en kunstig film.

Men ifølge lektor i medievidenskab ved Aarhus Universitet, Jesper Tække, er det stadig et problem at politikerne overhoved involveres i deep fake videoer.

“Det er med til at undergrave vores tillid til dem (politikerne, red), fordi man kan komme i tvivl om, hvad de egentlig mener, når man bruger deepfake på den her måde,” siger han til DR om videoen.

En satire-video

Formand for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, giver dog ikke meget for kritikken.

Hvis man ikke kan se, at dette er berettiget satire, så er det ikke mig, der har problemet

“Vi taler om en statsminister, som har overtrådt grundloven, som har indskrænket ytringsfriheden af hensyn til islamisterne og som på ulovlig vis har afskaffet en fri- og helligdag. Hvis man ikke kan se, at dette er berettiget satire, så er det ikke mig, der har problemet,” skriver han på X.

placeholder

 

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvordan kan det være et problem for tilliden, når det tydeligt fremgår, at det er satirisk AI? Jeg synes det er sjovt, og hvis S er smarte, overgår de da bare videoen med Morten Messerschmidt, der vil have indført Euro.

Til gengæld viser sagen, at der er en tendens på landets universiteter med en lektor og andre overakademiserede forskere, der sidder med milliarder af skattekroner og opfinder nye ligegyldige krænkelser og problemer.

Mindst halvdelen af de ansatte til medievidenskab ved Aarhus Universitet bør sendes ud på landets tekniske skoler til grundforløb inden for maler-, smede-, og træfagene, hvor erhvervslivet skriger efter faglærte danskere, der kan bruge hænderne. For RUC, SDU og KUA taler vi om 2/3.

Vi skal have et opgør med livslange statslige evighedsstipendier med efterfølgende "ansættelse" på fakulteterne.

Ret tydeligt, at Joseph Goebbels ikke har levet forgæves.... Modsat Goebbels benytter Morten Messerschmidt også kunstig intelligens til at udsprede løgne

Modsat og også... Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår dit ambivalente indlæg.

Goebbels spredte løgne uden brug af kunstig intelligens. Morten Messerschmidt spreder løgne også med brug af kunstig intelligens

Hvad vil Morten Messerschmidt mon sige til, at der blev fabrikeret en video ved hjælp af kunstig intelligens, hvor han i Grøften i Tivoli fremfører et fyldigt udvalg af kendte nazi-sange.

Tjah… MN kunne jo tænke over Mortens reaktion, hvis det var en video der udpenslede hans facistiske tanker og grundholdninger (altså bare sådan lidt satirisk)

Det er hverken sjovt eller noget. Kun utroligt ubegavet lavet. Men kan man ikke få medietid på sin politik, så kan man komme med sådan en omgang gylle. Og medier lapper det i sig. Men dog med vis kritik. Hvis man skal til at svine hinanden med falsk tale via IA så gider ingen være i politik mere. De skal finde sig i hademails. Det skal stoppes.

den mand er da ikke egnet til at sidde i folketinget med sådan en lille hjerne,svindle i eu kan han selv finde ud af synd han slap godt fra det.

Livets gang i Danevang 🧐
Messerschmidt burde nok koncentrere sig om at tælle døde ræve og grævlinge langs de danske motorveje - Det mener han er et stort problem og beskylder eu og diverse national lovgivning om sommer/vintertid for at være årsagen til - Som han kan citeres for dyrene kender jo ikke klokken - det har han for så vidt ret i at antage -🤓

Vejdirektoratet som tidligere har undersøgt om der er noget om snakken har ikke registreret at det skulle være et mærkbart problem - Men ok - så fik Messersmidt da lige lidt personlig omtale i pressen

Så venter vi vel bare på satirevideon med Messiasschmidt, hvor han heiler og sender jøder i udryddelseslejre og til gasning.

Går man tre alen ud af det samme stykke
Ja, så ender man hos Løkke
Følger man så Morten Messerschmidt
Mon vejen går mod fremskridt?

Kunstig intelligens jonglerer med ord
Sscribble-scrabble på dit bord
Men hvilken menu der mon serveres
Kun kokkens råvarer kan manipuleres

Stegt flæsk og sovs med persille
En politisk amatørfjende at grille
Berettiget satire som dessert
Som en panna cotta malplaceret

Video med makrel og dansk hygge
Hov hov forfalsket som den stygge
Ulven kommer, ulven kommer
Venter blot på herlig sommer

Fra de allerstørste tårne
Selv de statsligbetalte forlorne
Messes ord om selvkritik
Imens man selv tager det sidste stik

Politiske kabaler der sjældent går op
Instruktionsvideoer helt i top
Kejserens nye politiske klæder
Vippestolsklister på samtlige sæder

Messerschmidt der kører med klatten
Videoer der spilles om natten
Den saudiske liga giver klejner og moneter
Snart lever dansken som underholdnings-asketer

Feel fake manipulationens mester
Vælgerne hver dag vi tester
Jul, påske og pinse og 1. maj
Altid er Mette til stor ståhej

To alen af et stykke
Sjovt nok vælgeren kan rykke
Hov hov a la otteogtres
Før humoren døde i stress

Ret beset - Er Messerschmidt i egen fremtræden en lattervækkende person - når han belærende fører sig frem som en velkendt Holbergfigur - Erasmus Montanus - 🤓