Forfatter: "Det neo-liberale projekt er enormt angstprovokerende"

Kom til gratis forfatterarrangement hos Netavisen Pio med Peder Frederik Jensen.
Foto: People's Press
Peder Frederik Jensen: Det Danmark du kender, 2020

Den klassiske socialrealistiske arbejderlitteratur oplever i disse år en renæssance med forfattere som Morten Pape, der har skrevet om sin opvækst i Urbanplanen på Amager og Glenn Bech om sin opvækst blandt arbejderklassen i Horsens.

En anden, der også har taget emnet op, er Peder Frederik Jensen, der med romanen ’Det Danmark du kender’ leverede moderne, benhård socialrealisme fra Udkantsdanmark.

En bog om fattigdom og voksende ulighed lige midt i det, der burde være et velfungerende velfærdssamfund.

Nu kan du møde forfatteren bag, Peder Frederik Jensen, til et gratis arrangement hos Netavisen Pio.

Det kan du den 23. januar 2023 i Ungdommens Demokratihus i Kødbyen, Slagtehusgade 10a,, 1715 København, klokken 17.00–19.00. Der er fri entré.

Peder Frederik Jensen vil læse højt fra romanen, lægge op til debat om både bogen og det samfund, den beskriver og tage imod spørgsmål fra salen.

Handler om dem der falder udenfor

Netavisen Pio interviewede Peder Frederik Jensen i forbindelse med, at 'Det Danmark du kender' udkom i 2020.

Dengang sagde han om de tanker, der lå bag bogen:

“Jeg har altid været nysgerrig på det her med, hvad vi gør med de mennesker, der falder udenfor. Hvordan håndterer vi dem? Hvad er den interne solidaritet i et samfund? Og hvordan hænger det sammen med de følelser, vi har som mennesker, ensomhed, svigt?”

'Det Danmark du kender' foregår i Udkantsdanmark, nærmere betegnet på Lolland, hvor Peder Frederik Jensen i øvrigt selv kommer fra.

Om valget af netop Lolland fortalte han:

“Lolland som økosystem er enormt interessant, fordi man på den ene side har de her store jordbesiddelser og en traditionel landbrugskultur. Og på den anden side har man haft de her industriarbejdspladser i Nakskov.”

"Der har tidligere været en balance mellem landbokulturen og arbejderkulturen, der har været præget af ordentlighed, og hvor man har passet sit arbejde og gjort sit. Men grundlaget under den kultur forsvinder, når arbejdspladserne bliver nedlagt."

Kan ikke se sig selv som virksomhedsledere i eget liv

Peder Frederik Jensens bog rummer en stærk kritik af det, som nogen har kaldt konkurrencestaten, og hvad den gør ved de mennesker, der ikke kan finde sig til rette i den:

“Hele det neo-liberale projekt er enormt angstprovokerende, fordi vi ikke allesammen kan være vindere på det der sindssyge niveau, der bliver udstukket for os."

"Meget af den usikkerhed, som man finder i det klassiske socialdemokratiske segment, har været forbundet med, at mange ikke har kunnet se sig selv som små virksomhedsledere i deres eget liv. Der er et stort ønske om tryghed."

Du kan møde Peder Frederik Jensen til Netavisen Pios forfatterarrangement mandag den 23. januar.


 


Flere artikler om emnet

Annonce

Annonce