Podcasts til din mobil

Lyt gratis,

På iPhone: Apple Podcasts

På Android: Podcast Addict

Søg efter Netavisen Pio i app'en og lyt med glæde.

 

Vi producerer podcasts, som du kan hente ned fra din computer eller smartphone og høre, lige når du vil. I vores udsendelser

I ”Fagligt” og ”Politisk” kan du møde toneangivende politikere, eksperter og debattører, som hver uge tager nye samfundsaktuelle emner op til debat.

Hvis du er mere til en god historie, så lyt med på serien ”Roser og Torne” om de socialdemokratiske statsministre. Du kan læse mere om hver enkelt udsendelsesrække herunder.

God fornøjelse!

Mogens og Holger Bider til Benet #10: Tidlig pension og halløj i Forsvaret

‘Mogens og Holger Bider Til Benet’, er tilbage efter en længere pause for at vende regeringens nye udspil om pension.

Vi stiller spørgsmålet; er socialdemokraternes mission lykkes og hvad er de reelle muligheder for at få det gennemført? Får Arne sin pension og Mette Frederiksen sit flertal?

Danmark har ondt i Forsvaret. Det er efterhånden flere år siden politikerne satte sig for at rydde op i ”forsvarets rådne kultur” og siden har den ene skandale fulgt den anden.
Er det politikerne, djøferne eller generalerne der skal stå for skud? De to tidligere udenringsministre og medlemmer af kontroludvalget sætter fokus på stridsmagtens mange problemer.

Vært: Chefredaktør Pio og tidl. TR. SiD og HKKF

Kommentarer

Pod-delen om Forsvarets møgsager: Er det fordi Forsvaret er blevet for civiliseret, som Pio-redaktøren antyder?
Nej. En kultur smitter af på hele personalet. Det er ikke et spørgsmål om arbejdstøj eller ansættelsesform militær/civil, men om personalets selvopfattelse. Er man anderledes i forhold til resten af samfundets krav til dets mennesker, fordi man er ansat i Forsvaret? Den toneangivende del af Forsvarets personale synes det. Selv om det kun er en uhyre lille del af aktiviteten, der kan defineres som "egentlig militærtjeneste".
Det er en kultur, som er fremmet af flere ministre og som har ladet stå til i mange år.

Arne-emnet er vigtigt. Læs f.eks. rapporten fra NFA (Det nationale forskningscenter for arbejdsmiljø)fra december 2018: Den forventede arbejdslivslængde i Danmark, som Troels Lund Poulsen efter sigende forsøgte at skjule i flere måneder: I gennemsnit har en 50-årig mandlig lønmodtager 13½ år i forventet arbejdslivslængde og en 50 - årig kvindelig lønmodtager 12½ år. Den forventede arbejdslivslængde består hovedsageligt af produktive arbejdsår, men en ikke uvæsentlig andel af arbejdslivslængden er langtidssygefravær og tid som ledig, altså på overførselsindkomst, så længe det strækker. En reduktion af arbejdstidslængden og færre produktive arbejdsår bestemmes hovedsageligt af fysiske krav i arbejdet, lav ledelseskvalitet og mobning, vold og trusler, medførende længere tid som langtidssygefraværende og længere tid som arbejdsløse end lønmodtagere, som ikke var udsat for disse elendige forhold. Altså: Gennemfør Arne-pensionen og tag hånd om det fysiske og psykosociale arbejdsmiljø.