Annonce

Politiker-Sikandar mørklægger privat-Sikandar

Lederen af Frie Grønne svarer ikke på spørgsmål om møder med den korruptionsdømte, pakistanske politiker Nawaz Sharif. Professorer er kritiske.
Foto: Folketinget, Steen Brogaard
Sikandar Siddique, leder af Frie Grønne
Sikandar Siddique har haft møder med den korruptionsdømte politiker Nawaz Sharif fra partiet Pakistans Muslimske Liga flere gange, men han vil ikke svare på, hvad møderne har handlet om.

Netavisen Pio skrev fredag, at Sikandar Siddique mødtes med Nawaz Sharif den 1. december 2021. Det viser sig, Sikandar Siddique også har mødtes med ham i 2016. Det fremgår af Sikandar Siddiques fars Twitter-profil.  

placeholder

 

Private møder

Da Netavisen Pio fredag bad Sikandar Siddique svare på, hvorfor han holder møde med Nawaz Sharif, undlod Sikandar Siddique at svare på, hvad mødet handlede om, og hvorfor de mødtes.

Det svarede Sikandar Siddique ikke på. Han oplyste alene, at mødet fandt sted ”i privat regi”.

Da Netavisen Pio mandag henvender sig igen for at høre, hvad mødet i 2021 handlede om, og yderligere bad Siddique svare på, hvorfor han deltog i endnu et møde med Sarif i 2016 og med hvilken dagsorden, undlader Sikandar Sidique igen at svare på disse spørgsmål.

Der har været tale om private møder

“Der har været tale om private møder,” oplyser Sikandar Siddique skriftligt via sin særlige rådgiver.

Omtalt som folketingsmedlem

Netavisen Pio spørger også om, hvorfor partiet Pakistans Muslimske Liga omtaler Sikandar Siddique som dansk folketingsmedlem, når der - ifølge Siddique - alene er tale om besøg af privat karakter.

Siddique henviser her Netavisen Pio til at kontakte Pakistans Muslimske Liga for svar på det spørgsmål: 

”At de har skrevet på Facebook, at jeg er medlem af Folketinget, må I spørge dem om begrundelsen for. Men jeg ser det ikke som så mærkeligt, da det jo er rigtigt nok.”

Sikandar Siddique svarer igen ikke på Netavisen Pios spørgsmål om, hvad møderne handler om, og hvad formålet med møderne er.

Professor: Det er en uskik

Professor emeritus i retorik ved Københavns Universitet Christian Kock betegner Sikandar Siddiques adfærd for en klassisk måde at snakke udenom på:

”Det er meget almindeligt, at politikere giver et selektivt svar, hvor de plukker de elementer, som er nemmest at svare på ud. Og det er en uskik”

Det er en uskik


”Det er en ud af mange teknikker til at svare udenom de ting, man måske burde svare på,” siger Christian Kock til Netavisen Pio.

”Man kan godt forestille sig, at der noget, man ikke vil svare på, men så skal man sige det og begrunde, hvorfor man ikke vil svare på det,” tilføjer professoren.  

Privat-Sikandar giver ikke mening  

Heller ikke professor i offentlig ledelsen ved Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh, mener at Sikandar Siddiques forklaring holder vand.
Han understreger, at der sagtens kan være gode grunde til, at Sikandar Siddique mødes med pakistanske partier og politikere.

”Det er først, når man ikke vil tale om tingene, at det bliver underligt,” siger han til Netavisen Pio.

Det er noget pjat at sige, at det bare er som privatperson

Sikandars oplysning om, at han under møderne med Sharif alene optræder som privatperson giver Per Nikolaj Bukh ikke meget for.

”Det er noget pjat at sige, at det bare er som privatperson, at han gør ting. Vi er selvfølgelig alle sammen privatpersoner på en eller anden måde, men når man stiller op som politiker, er det personen, vi vælger. Så det er jo det samme. Det skelner man heller ikke mellem som vælger, og det skal man heller ikke,” siger han.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er jo oftest den simple forklaring, der er den rigtige.

Og i sagen her er den simple forklaring vel, at Sikandar bare har besøgt formanden for Pakistans Muslimske Liga med en kuffert fyldt med regnbueflag, og at de har brugt mødet til at diskutere mulighederne for at fremme LGBTQ-folkets ligestilling i Pakistan. En sag der ligger begge meget på sinde.

For hvad skulle det dog ellers være?

Der står jo i Koranen, at troende gerne må give ikke-troende et andet indtryk, der gavner deres islamiske tro.
Så det er nok det Sikander gør, når han siger det var private samtaler.

Nu er det jo sådan; at Pakistan er et muslimsk land, hvor muslimske skikke og adfærd er hovedreglen. Vi, som sunde danskere, kan så forundres derved.

I min optik er der ingen større forskel på Hr. Sikandars møder " i privat regi" og de, angiveligt og efter egne udsagn som Danmarks daværende justitsminister Hr. Søren Pape og den daværende udlændinge-, integrations- og boligminister Fr. Støjberg og, sidst men ikke mindst Fr. Mai Mercado, fhv. børne- og socialminister hvis private møder som blev afholdt med ministre i Den Dominikanske Republik, uden at underrette nogen som helst i Det danske Udenrigsministerium eller andre.

Altså, et hemmeligholdt møde, hvor hele nationen ( Danmark) stadig mangler svar på hvad formålet var.

Alle tre siger blot" at det var da privat", og det har så ikke pressens store bevågenhed.

Den brune Paki-pølse giver mig simpelthen tyndskid!!

Plukket fra
https://piopio.dk/spindoktor-gaar-i-koedet-paa-partileder-jeres-politik-...

"Frie Grønnes leder, Sikandar Siddique, er født af to forældre med rødder i Pakistan.

Hans far, Siddique Malik, var i mange år meget aktiv som organisator i Skandinavien for et pakistansk parti"

Sikander viderefører vel bare faderens arbejde med at etablere et pakistansk parti i DK
.