Annonce

SF vil sikre minimumsnormeringer i hele landet 

Det er ikke alle daginstitutioner i Danmark, som har nok voksne per barn, mener SF-formand.
Foto: William Vest-Lillesøe
Pia Olsen Dyhr, formand for SF
SF vil have afsat 400 millioner til at sikre, at minimumsnormeringer når ud til alle vuggestuer og børnehaver i landet.

“Det går fremad med normeringer i landets børnehaver og vuggestuer, men det er ikke sikkert, at alle børn og deres forældre rent faktisk møder flere voksne, når de hver dag afleveres og hentes i børnehaven og vuggestuen” siger formand for SF, Pia Olsen Dyhr, ifølge en pressemeddelelse 

Forskel på institutioner 

Målet om en voksen til seks børn i børnehaven og en voksen til tre børn i vuggestuen er fastsat og udregnes på kommune-niveau som et gennemsnit. Det betyder, at nogle børnehaver har færre voksne per barn, mens andre har flere.

Det går fremad med normeringer i landets børnehaver og vuggestuer

Det vil SF nu lave om på med kravet om sikre minimumsnormeringer alle steder i landets daginstitutioner. Partiet vil finde de 400 millioner, som det kræver at gennemføre forslaget, i det økonomiske råderum.

Flere ansatte

”For de børn, der har brug ekstra eller særlig støtte, er det ekstremt vigtigt med flere voksne, men det bør altid være en støtte udover minimumsnormeringer, så pædagogerne ikke flyttes fra institution til institution, men der ansættes nye voksne,” siger Pia Olsen Dyhr.  

SF gik i 2019 til valg på, at gennemføre minimumsnormeringer og fik igennem, at der skal bruges 1,8 milliarder årligt fra 2024 og frem på flere ansatte i institutionerne.

Minimumsnormeringer skal være fuldt indfaset i 2026.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet