Annonce

Sofie Carsten ser alligevel ud til at blive genvalgt

Valgforsker trækker i land: "Prognosen var rigtig på det tidspunkt. Den nye prognose er rigtig på det her tidspunkt"
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Sofie Carsten Nielsen (R), forlader nu dansk politik
De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, står alligevel til at blive genvalgt.

Det skriver netmediet Altinget. Samme medie skrev i sidste uge - på baggrund af en prognose udarbejdet af  professor, valgforsker Kasper Møller Hansen - at Sofie Carsten Nielsen stod til ikke at blive genvalgt.

Valgforskeren begrundede det manglende genvalg med, at De Radikale stod til at miste begge sine mandater i Københavns Omegns Storkreds, hvor Sofie Carsten Nielsen er valgt.

Men nu trækker valgforskeren i land på baggrund af en opdateret prognose

Men nu trækker valgforskeren i land på baggrund af en opdateret prognose. De Radikale ser nu ud til at få valgt et enkelt mandat i Københavns Omegns storkreds.

“Prognosen var rigtig på det tidspunkt. Den nye prognose er rigtig på det her tidspunkt,” siger Kasper Møller Hansen til Altinget mandag aften.

Radikale går i rette med valgforsker

Hos Radikale forstår man ikke, hvordan valgforskeren i første omgang kom frem til, at De Radikale ville miste begge sine mandater i Københavns Omegns Storkreds:

“Ved valget i 2015, hvor vi ligeledes fik otte mandater, blev Københavns Storkreds kun cirka to gange så stor som omegnen. Dermed vil der falde et mandat i Københavns Omegn. Vi mener, at Kasper Møller Hansen må vedstå, at det er et meget usandsynligt scenarie,” siger organisationschef hos De Radikale, John Bo Northroup, til Netavisen Pio.

Han og De Radikale opfordrer Kasper Møller Hansen til at lægge sine beregninger frem.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvis SCN bliver valgt forlanger vi fin-tælling!

Her gik jeg lige og glædede mig til at hun var fortid i folketinget
.

Jeg havde sgu også set frem til, at hun skulle ud og finde sig et job. Eller hun kunne starte på SOSU-skolen. Der har de altid plads til en mere.