Annonce

Sofie Carsten forlader dansk politik

Trækker sig fra Folketinget til fordel for lederjob i Dansk Industri
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Lars Sandahl, direktør, Dansk Industri, præsenterer på et pressemøde seneste politiker-ansættelse i form af Sofie Carsten Nielsen, tidl. radikal leder
Tidligere politisk leder hos De Radikale, Sofie Carsten Nielsen, forlader dansk politik til fordel for et lederjob i Dansk Industri.

Det skriver Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Sofie Carsten Nielsen trak sig efter valget 1. november sidste år som politisk leder i konsekvens af, at De Radikale fik et rigtig dårligt valg. Partiet mistede ni af 16 mandater. Næsten til det sidste var der tvivl om, om Sofie Carsten Nielsen overhovedet blev genvalgt i Københavns Omegns Storkreds. Ved valget 1. november fik Sofie Carsten Nielsen således kun 2.467 personlige stemmer - mod 8.955 stemmer ved valget i juni 2019.

Sofie Carsten Nielsen blev leder af De Radikale i forbindelse med, at den hidtidige leder, Morten Østergaard, under stor dramatik trak sig som partileder oktober 2020 i forbindelse med afsløringen af, at han selv var den person, der havde krænket partifællen, Lotte Rod.

Sofie Carsten Nielsen blev valgt som leder i konkurrence med tidligere udenrigsminister, Martin Lidegaard, der så til gengæld blev leder af De Radikale, da Sofie Carsten Nielsen trak sig i november sidste år.

Sofie Carsten Nielsen får titel af EU Bio Project Director i Dansk Industri. Hun starter i arbejdsgiverorganisationen 1. maj.

Det bliver partiets tidligere sundhedsordfører, Stinus Lindgreen, der afløser Sofie Carsten Nielsen i Folketinget.

Ikke et ord om politik

Direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl, oplyser på et pressemøde mandag formiddag, at Sofie Carsten Nielsen ikke har været den eneste kandidat til stillingen. Og at det var Dansk Industri, der "rakte ud efter" den tidligere radikale leder - og altså ikke omvendt.

På pressemødet var Sofie Carsten Nielsen ikke meget for at tale politik:

"Jeg gik af som politisk leder i november, og har siden da brugt tiden til at tænke mig om. Og er utrolig glad for at komme til at arbejde med grønne løsninger på europæisk plan. Jeg glæder mig helt utroligt meget til at komme i gang. Det er meningsfyldt for mig, og dansk politik skal nok klare sig."

Men hvad har været din største politiske brøler i dit liv?

der er masser af ting, man kunne have gjort anderledes

"Det handler det her (Pressemødet, red.) ikke om, og der er masser af ting, man kunne have gjort anderledes. Tænk, hvis man ikke lærte gennem livet. Nu skal jeg arbejde med grønne løsninger, grøn omstilling og at få EU op i gear på det her område, fordi det er virkelig bagud, og det er det, jeg er optaget af."

Din største bedrift som politiker?

"Det er jeg ikke optaget af nu. Jeg er optaget af, hvad jeg skal lave fremover. Det bliver sindssygt spændende."

DI har "helt sikkert" en øvre grænse

Dansk Industri har pt. ansat flere tidligere politikere. Men ifølge Dansk Industris direktør, kigger organisationen ikke så meget på "politiker", "ikke-politiker", men hvilke kompetencer man kan byde ind med:

derfor er vi glade for, at Sofie Carsten Nielsen kan starte

"Det vigtige er, at vi får dygtige folk ind, der er vant til at navigere - også i politiske miljøer. Folk, der kan sætte sig ind i kompliceret stof hurtigt, og kunne redegøre for det. Det er kompetencer, vi tager til os. Og derfor er vi glade for, at Sofie Carsten Nielsen kan starte," siger Lars Sandahl til Netavisen Pio. Han understreger, at der "helt sikkert" er en øvre grænse for, hvor mange eks-politikere, DI kan have ansat - uden at konkretisere nærmere.

Sofie Carsten Nielsen understreger på pressemødet, at hun finder det "fair og ordentligt", at lade hendes suppleant komme til nu.

Det bliver partiets tidligere sundhedsordfører, Stinus Lindgreen, der afløser Sofie Carsten Nielsen i Folketinget.

Opdateret kl. 13

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

En stor tak til DI for at fjerne en uduelig og hyklerisk 'politiker' fra folketinget.
Forhåbentlig betyder det også at vi slipper for at høre mere til hende, og at hun ingen indflydelse får på dansk politik.

"et lederjob i Dansk Industri" - en dristig beslutning, indtil nu har hun ikke bevist at have evner i den retning
.

Jeg drømmer om en fremtid, hvor alle vi, der ikke er politikere, ganske som eks-politkerne også kan nøjes med at arbejde som enten lobbyister eller konsulenter i stedet for alt det beskidte, nedslidende og/eller ensformige arbejde, vi almindelige mennesker alt for ofte har været beskæftiget med, som jo i virkeligheden bare skaber udgifter i form af arbejdsskader, sygeperioder, genoptræning og tidligere tilbagetrækning.

Tænk engang et utopia af et samfund, hvor der kun findes 1) politikere, 2) dem som rådgiver politikere og andre, og så 3) dem, som har til arbejde at påvirke og influere andre. Så må vi da kunne komme tilbage til toppen som det lykkeligste folk.

Tak til Sofie for ikke at vælge den nemme løsning og bare starte på SOSU-skolen men i stedet tage den svære vej til virkelig at gøre nytte.

Som du dog kan få det sagt Thor

Så er der jo også nogle ældre der igen slipper for at blive taget i r.... af SCN

God vind til hende, og godt hun er væk.

Enig..
"Fri "for "papegøje" snak..og selviskhed fra S.C.N.. enig håber ikke Hun kommer tilbage..og skaber uduelige politik.